Kimse kimsenin ekmeğine el uzatmayacak:
Sanatçı
Sanatçılığını
Yapacak!
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Vali Şehmus Günaydın döneminde Isparta gülünün Mardin’e gönderilerek Sanatçı Merdan Mardini tarafından oraya dikilmesi ve hatta fabrikasının bile kurulmasına tepki göstererek; “Herkes kendi işini yapacak. Sanatçı ise sanatçılığını yapacak. Çiftinin ekmeğine el uzatmayacak” dedi.
GÜLBİRLİK’TEN GÜLÜN MARDİN’E
GÖTÜRÜLMESİNE TEPKİ!
Isparta Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, bugün birlik binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gülle ilgili sorularını yanıtladı. Genel Müdür Çelik, Vali Şehmus Günaydın döneminde Isparta gülünün Mardin’e gönderilerek Sanatçı Merdan Mardini tarafından oraya dikilmesi ve hatta fabrikasının bile kurulmasına tepki gösterdi.
GENEL MÜDÜR ÇELİK; “SANATÇI
SANATÇILIĞINI YAPACAK”
Çelik, bu konudaki soruya şöyle cevap verdi: “Gerek Türkiye’de gerek Dünya’da Isparta’nın gülü ile tanındığını herkesin biliyor. Onun için bu durumun Isparta için bir sıkıntı oluşturmayacağını düşünüyorum. Sanatçı gülçiçeği işine girerse olur mu? Tabiki olmaz. Herkes gidecek, sanatçıysa sanatını yapacak. Sahnesinde şurada, burada çalışacak. Çiftçinin, köylünün, kırsal kesimde ikamet eden insanların sofrasındaki bir dilim ekmeğine, bir dilim peynirine, bir kaşık zeytinine el uzatmalarına gerek yok. Kısacası herkes işini yapacak.
“ISPARTA’YI ETKİLEMEZ”
Sonuçta ne olur göreceğiz. Çünkü, gülçiçeği Isparta’da bugün üretimi ve tarımı yapılan bir ürün değil. 1870'li yıllarda Türkiye'nin çok farklı yerlerinde üretimi yapılmış ama nihayetinde kendisine anavatan olarak, Isparta ve Göller Yöresini seçmiş. Bunun bize çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Bu olay bizler için sıkıntı olmaz” dedi.
DEMİR; “MARDİN DE BU İŞ TUTMAZ”
Gülbirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Demir de, gülçiçeğinin gerek iklim gerek toprak yapısı bakımından Isparta’ya özgü bir ürün olduğunu belirterek; “Mardin’de bu iş tutmaz. İstedikleri kadar uğraşsınlar nafile” dedi.