Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Kiracılara Yeni Masraf Çıktı: Artık Bu Bedeli de Ödeyecekler…

Kiracılara Yeni Masraf Çıktı: Artık Bu Bedeli de Ödeyecekler…

GENEL 19.07.2024 23:58:00 0
Kiracılara Yeni Masraf Çıktı:  Artık Bu Bedeli de  Ödeyecekler…

Bu belgeyi imzalamadan önce kiracıların en az iki kez düşünmesi gerekiyor. Uzmanından, art arda hayati uyarılar geldi.

Ev sahipleri tarafından son dönemde tercih edilmeye başlanan tahliye taahhütnameleri, kiracılar üzerindeki büyük bir baskı unsuruna dönüştü.

Kiracılara yeni masraf çıktı: Artık bu bedeli de ödeyecekler 2

Söz konusu taahhütnameler, kira bedellerinde meydana gelen yüksek artışların ardından kiracılarını değiştirmek isteyen ev sahipleri tarafından uygulamaya konuluyor. Ancak uzmanlar, bu konuda çeşitli uyarılarda bulunuyor.

AYNI GÜN İMZALANMAMALI

Avukat Iyaz Çimen, tahliye taahhütnamelerinin kira sözleşmeleri gibi kiracıların serbest iradeleriyle imzalayabilecekleri hukuki bir belge olduğunu söyledi.

Kiracılara yeni masraf çıktı: Artık bu bedeli de ödeyecekler 5

Ancak bu taahhütnamelere kira sözleşmeleriyle aynı gün içinde imza atılması gerekiyor.

GEÇERSİZ OLMA DURUMU

Çimen, kiracının tahliye taahhütnamesini kiralanma gününde vermesi halinde, bu durumun kiracı üstünde bir baskı sağladığını ve taahhütnamenin geçerliliğini kaybettiğini dile getirdi. Çimen, kira sözleşmesi imzalandığı anda istenen tahliye taahhütnamelerinin geçersiz olduğuna işaret etti. Son günlerde şarta bağlı tahliye taahhütnamelerinin sayısında da artış yaşandığını ifade eden Çimen, bu taahhütlerin Yargıtay tarafından geçerli kabul edildiğini kaydetti.

BELİRTİLEN TARİHTE BOŞALTILMALI

Avukat Çimen, kiracının tahliye taahhüdünde yer alan tarihte mülkü boşaltması gerektiğini, aksi halde ev sahibinin hukuki işlem başlatma hakkına sahip olduğunu söyledi. Çimen, bu durumda masrafların kiracı tarafından üstlenilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 


Pazar 28.4 ° / 17.2 °
Pazartesi 27.5 ° / 16.2 °
Salı 26.9 ° / 15.6 °