Tarih: 16.12.2022 16:05

KOSGEB Destekleme Başvuruları Başladı

Facebook Twitter Linked-in

KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, KOSGEB KOBİGEL – Kobi Gelişim Destek Programı 2022 Yılı Proje Teklif Çağrılarının çerçevesinde 3 çağrı için başvuruların başladığını bildirdi. 

İl Müdürü Yıldırım açıklamasında; “Proje Başvuruları Tarih Aralığı: 13 Aralık 2022 – 11 Ocak 2023 (23:59) Projelerin Başlama Tarihi: 2023 Mart ayıdır. Proje süreleri: 8 - 12 ay, Destek oranı: % 85 

1. ÇAĞRI - İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE DİJİTALLEŞME SÜRECİNE KATKI SAĞLAYABİLECEK YERLİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRİCİSİ KOBİ’LERİN DESTEKLENMESİ 

Amaç: Bu proje çağrısında; İmalat sanayi sektöründe milli imkânlar ağırlıklı olarak dijitalleşme için; Yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek amacı güdülmektedir. ➢ Çağrı metninde sayılan sektörlerden KOBİ ölçeğindeki işletmeler başvuru yapabilecektir. ➢ Projeler dijitalleşme başlığında; Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı 2. İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti 3. İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri 4. İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri 5. Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri 6. İmalat Sanayinde Siber Güvenlik 7. İmalat Sanayinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri 8. İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri konularında olacaktır. 

2. ÇAĞRI - İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN KOBİ’LERİN ÜRETİM VE İLİŞKİLİ İŞ SÜREÇLERİNDE DİJİTAL TEKNOLOJİLERDEN YARARLANMA DÜZEYİNİN ARTTIRILMASI Amaç: Bu proje çağrısında; İmalat sanayi sektöründe milli imkânlar ağırlıklı olarak dijitalleşme için; İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmak amacı güdülmektedir. ➢ İmalat sanayi sektörlerinden KOBİ ölçeğindeki işletmeler başvuru yapabilecektir. ➢ Projeler dijitalleşme başlığında yukarıda sayılan 8 konuda olacaktır. 

3. ÇAĞRI - İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN KOBİ’LERİN REKABET GÜÇLERİNİN VE VERİMLİLİĞİNİN ARTIRILMASI 

Amaç: Bu proje çağrısında; İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin modern teknolojiler ve iş modelleriyle çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, ürün ve üretim süreçlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesi ile imalat sanayi KOBİ’lerinin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttırılması amacı güdülmektedir. - İmalat sanayi sektörlerinden Küçük ve Orta ölçekteki işletmeler başvuru yapabilecektir. Geri Ödemesiz: 900.000 TL Geri Ödemeli : 1.100.000 TL >> Toplam : 2.000.000 TL destek Geri Ödemesiz: 400.000 TL Geri Ödemeli : 1.600.000 TL >> Toplam : 2.000.000 TL destek >> Toplam : 1.500.000 TL destek – (Personel Desteği: 200.000 TL’ye kadar geri ödemesiz) (Makine-Teçhizat Desteği: 1.500.000 TL’ye kadar geri ödemeli) -Başvuru için işletmeler KOSGEB’e kayıtlı ve 2020 ve 2021 yılları beyannameleri onaylı olmalıdır. Başvuru ve Detay bilgi için: www.kosgeb.gov.tr Ayrıca KOSGEB Müdürlükleri ziyaret edilebilir. Yurdun YILDIRIM KOSGEB Isparta Müdürü Erken Ödeme: (Destek Miktarının % 50’si-Teminat Mektubu karşılığı Projenin ilk 4 ayında ödenebilir) Geri Ödemeli Desteklerde Geri Ödeme Şartları ve Takvimi: - Geri Ödemeli Destekler teminat mektubu karşılığı ödenir. - Proje süresince geri ödeme yoktur. - Proje bittikten 12 ay sonra geri ödeme başlar - 6 eşit taksitte 4’er aylık sürelerle 24 ayda geri ödeme tamamlanır. - Faiz ve komisyon uygulanmaz - Destek Oranı: % 85.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —