İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, 2002-2015 yılları arasında Isparta’nın köylerinde toplam 1 milyon 653 bin 650 metrekare kilit taşı uygulaması yapıldığını ifade etti.
AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in ‘köylerde vatandaşımızın ayağı çamura değmeyecek’ sözüyle harekete geçen İl Genel Meclisi, bu konudaki yatırımlarını hızlandırdı. İl Genel Meclisi Başkan Ali Bolat, köylerde yapılan kilit taşı uygulaması ile oyun parkı yatırımları hakkında bilgi verdi.
BU YILKİ HEDEFİMİZ 400 BİN METREKARE
2002 ile 2015 yılları içerisinde Isparta merkez köyleri ve ilçelerdeki köylerde toplam 1 milyon 653 bin 650 metrekare kilit taşı uygulaması yaptıklarını dile getiren İl Genel Meclisi Başkan Ali Bolat, “ Biz göreve geldiğimiz 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin bu yana il genel meclisi olarak geçen yıl 350 bin metrekarelik bir kilit taşı yaptık. Bu yılki hedefimiz 400 bin metrekareydi. Bunun 150 bin metrekarelik bölümünün hemen ihalesini yaptık. Şuanda köylerimizde uygulama işlemleri devam etmekte. İnşallah ülkemizdeki sıkıntılı süreç geçtikten sonra 200 bin metrekarelik bölümün de hızlı bir şekilde ihalesi yapılarak, bunların köylerimize naklini ve uygulamasını yerine getireceğiz.
HAYAL BİLE EDİLEMEZDİ
2002 önce Türkiye, 2002 öncesi Isparta’da bu kilit taşını köylerde görmek hayal bile edilemezdi. Isparta merkezde çoğu yerlerde böyle bir uygulama idi. Ancak 2002’den sonra AK Parti hükümetlerinin hizmetleri ve politikalarıyla birlikte bunlar hızlı bir şekilde, köydeki vatandaşlarımızın ayaklarına varıncaya kadar hizmetlerimiz devam etmekte. Bundan sonra da devam edecektir” şeklinde konuştu.
8 YAŞINDAKİ EVLADIMIZIN SERZENİŞİ BİZİ ÇOK ETKİLEDİ
Öte yandan köylerdeki çocuk oyun parkı yatırımları da devam ediyor. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, köylere çocuk parkı yapmak fikrinin nasıl ortaya çıktığını, “Göreve geldiğimiz günlerde Aksu’da bir köyümüzü ziyaretimizde kahvehaneye gittik, muhtarlar oturuyoruz. 8 yaşlarında bir çocuk geldi. Sen kimsin dedi. Ben başkanım dedim. Ne başkanısın dedi. Buralara hizmet ediyoruz, kilit taşı falan geliyor ya dedi. Banane kilit taşından, ben park istiyorum dedi. Isparta’ya gidiyorum oradaki çocuklar parkta oyun oynuyor ben de köyde park istiyorum dedi. 8 yaşındaki evladımızın serzenişi bizi çok etkiledi” şeklinde anlattı.
175 KÖYE ÇOCUK OYUN PARKI YAPILDI
Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014-2015 yıllarında hemen uygulamaya geçerek köylerimizde çocuk sayısına bakılmaksızın, 1 çocuk bile olsa o köye oyun parkı yatırımı yapmamız gerektiğini düşündük. Sayın valimizin ve milletvekillerimizin desteği büyük oldu. Biz bu düşünceyi onlara taşıdık ve onlar da uygun gördüler. Köylerdeki çocuklarımızın da oyun oynama ihtiyaçlarının karşılanması adına, o çocukların da çocuk parkı hakkı olduğunu söylemelerinden sonra geçen yıl 108 tane köyümüze çocuk parkı uygulaması yaptık. Bu yıl 29 tane köyümüze çocuk parkı uygulaması yaptık. Bugüne kadar 175 köyümüze çocuk parkı uygulaması yaptık. Burada 28 tane köyümüzde çocuk parkı uygulaması eksiğimiz kaldı. Bunlar eksik değil. Bu köylerimizde var. Yenileme kapsamında ikincisini ve üçüncüsünü gönderiyoruz. Bunları da yenilenip, çocuklarımızın oyun oynamasına imkan verecek şekilde yeniden modernize ediyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar Türkiye’nin geleceği.”