Tarih: 01.02.2021 20:56

Marketlerde Bu Ürünleri Artık Bulamayacağız; Marketlerde Yeni Dönem Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'deki marketlerde yeni döneme giriliyor. Yeni düzenlemeye göre, çilek, kayısı, kuşkonmaz, mantar, beyaz üzüm gibi ürünler marketlerin sadece kapalı yerlerinde satılabilecek, “seçmece” şekilde alınamayacak.
 
Ticaret Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada marketlerde meyve ve sebze satışına yeni düzenleme geleceği duyuruldu. Artık birtakım ürünler sadece marketlerin kapalı kısımlarında satılırken, seçmece yasak olacak.
Konuyla ilgili kritik taslak Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlandı. Hazırlanan taslakta sebze ve meyvelerin satışında uyulması gereken birtakım standartlara ilişkin kararlar hazırlandı.
Artık sebze ve meyvelerin hazırlanmasında, depolanmasında, taşınmasına ve perakende satışa sunulması sırasında uyulması gereken birtakım standartlara değişiklikler getiriliyor.
ARTIK AÇIK YERLERDE SATIŞ YAPILMASI YASAK
Hazırlanan taslağa göre bazı ürünlerin üretim yerinden itibaren soğutularak dağıtımı sırasında uygun araçlar kullanılacak. Bunun için  ya ön soğutma tesislerinde ya da kapalı veya da tenteli taşıma araçları kullanılacak.
Aynı zamanda sebze ve meyvelerin alımı sırasında müşterilerin seçmece yapılmasına izin verilmeyecek. O ürünler şu şekilde sıralandı:
"Ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nektarin, passion fruit, pitahaya, soya filizi, şeftali, cennet elması, beyaz üzüm, çekirdeksiz üzüm, vişne, Malta eriği ve zerdali"
Kasım ve Mart ayları arasında açık alanlarda satılacak ürünler şu şekilde: Greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal, turunç
Aynı zamanda AVM ve büyük mağaza ve zincir mağazalarda yıl boyunca satılacak ürünler şu şekilde ifade edildi: Balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, mısır, muz, nohut, taze patates, sarımsak, kuru soğan, kuru tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık, zencefil.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —