MHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay; MHP’nin Anayasa Taslağı Ülkenin Önünü Açacak

MHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay; 
MHP’nin Anayasa 
Taslağı Ülkenin 
Önünü Açacak

MHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay; MHP’nin Anayasa Taslağı Ülkenin Önünü Açacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, Genel Başkanları Devlet Bahçeli önderliğinde parti yöneticileri tarafından hazırlanan Anayasa’nın özgür, adaletli ve ülke insanının milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir değer olduğunu belirterek; “Partimiz tarafından hazırlanan ve kamuoyuna açıklanan bu yeni anayasa önerisi Türkiye’nin önünü açacaktır” dedi.
 
Isparta MHP Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, ülkenin partileri tarafından hazırlanan Anayasa ile yönetilmesinin ülkeyi daha iyi günlere taşıyacağını belirterek; “Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamada Türkiye’nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bu konuda gerek siyasi partiler gerekse sivil toplum kuruluşlarından görüş ve öneriler beklediklerini söylemişti.
“PARTİMİZİN HAZIRLADIĞI ANAYASA’DA
BİZİ BİZ EDEN DEĞERLER VAR”
Bu doğrultuda, partimiz genel merkezi tarafından Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçelinin önderliğinde yeni anayasa çalışmaları yapıldı ve geçtiğimiz hafta bu çalışmalar tamamlanarak partimizin yeni Anayasa önerisi kamuoyuna açıklandı. 1982 yılında dönemin sıkıyönetim şartlarında yazılmış olan, sonrasında ise defaten ekleme ve çıkarmalarla ana amacını yitirmiş ve konu bütünlüğü kalmayan 1982 anayasamızın, bizi biz eden değerlerimiz ve evrensel hukuk ülküleri doğrultusunda yeniden yazılması elzem olmuştur.
“PARTİMİZİN YENİ ANAYASA ÖNERİSİ
HAZIRLIK AŞAMASI TAMAMLANDI”
Türk Milleti’nin, devlet-millet uyumunun kökleşmesini yegâne öncelik alan; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, yüzyıl önce kuruluş felsefesinde var olan milli birliği sağlama misyonunu daha da güçlendirecek 100 maddelik yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır. Bilindiği gibi bundan tam 40 yıl önce yani 1982 yılında dönemin sıkıyönetim şartlarında yazılmış olan, sonrasında ise defaten ekleme ve çıkarmalarla ana amacını yitirmiş ve konu bütünlüğü kalmayan 1982 anayasamızın artık değişme zamanı gelmiş ve günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi zorunluluk olmuştur” dedi.