Tarih: 27.11.2018 07:01

Milli Teknoloji, Güçlü sanayi hamlesine bölge katkısı

Facebook Twitter Linked-in

BAKA Yönetim Kurulu’nun Kasım ayı olağan toplantısı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nce belirlenen ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ gündemiyle geniş katılımlı olarak gerçekleştirildi.
BAKA Yönetim Kurulu’nun Kasım ayı olağan toplantısı, geniş katılımlı olarak dün (Isparta Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce belirlenen ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ gündemiyle geniş katılımlı olarak yapıldı. Toplantıya Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, BAKA yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler, üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
ÇIKAN SONUCU BAKANLIĞIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ
Toplantının açış konuşmasını yapan BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, her ay gerçekleştirilen BAKA toplantılarına bakanlığın talebi üzerine bir farklılık getirildiğini ifade ederek, “Belli dönemlerdeki toplantıları genişletilmiş olarak yapılmasını talep ettiler. O yüzden bu bir klasik yönetim kurulu toplantısı değil, bakanlığın arzuları doğrultusunda belirlenen konu ile toplandık. Bizden istenen illerimize istenen sorunları masaya yatırmak, herkese söz hakkı vermek, fikri alışverişinde bulunmak ve buradan çıkacak ortak görüşlerin bakanlığa iletilmesini sağlamak. Şuanda son bir haftadır kalkınma ajanslarının bulunduğu illerde bu toplantılar yapılmaktadır. Bu toplantımızın gündemini bakanlığımız belirledik.  Bu başlık da ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’dir. Bu da yatırımcı ve sanayicilerimizi ilgilendiriyor. Bu başlığımızın alt başlıkları var. Yöneticiler olarak biz neler yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz bunları tartışacağız. Sanayi odaları ve üniversiteler bu çalışmaya nasıl katkı sunabilir, onları değerlendireceğiz. Bunlardan bir sonuç çıkararak bakanlığımızla paylaşacağız. 26 kalkınma ajansındaki toplantılardan çıkan sonuçlarla ülkemiz için ortak bir görüş havuzu oluşturulacaktır. Vakti geldiğinde bunlardan mutlaka hepimiz faydalanacağız diye düşünüyorum” dedi.
Vali Seymenoğlu’nun konuşmasının ardından BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, belirlenen başlık ve alt başlıklara ilişkin sunum yaptı. Sunum kısmı basına kapalı olarak gerçekleşti.
BAKANLIĞIN ÇALIŞMALARINA IŞIK TUTACAK
Isparta, Antalya ile Burdur’un ekonomileri ve üretimleri sanayinin geleceği sorunlar ile çözüm önerileri ele alındığı toplantıda; illerde karar alma düzeyinde yer alan BAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ilgili paydaşların Antalya, Isparta ve Burdur sanayisinin sorun, talep ile beklentilerini değerlendirip Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın gelecek dönem çalışmalarına ışık tutacak katkılarını sunabilmeleri hedefleniyor.  Isparta Valisi Seymenoğlu başkanlığındaki ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ toplantısında; katılımcıların ‘Finansmana Erişim (İşletme ve Yatırım Sermayesi)’, ‘Beşeri Sermaye’, ‘Kurumsal Yapılanma’, ‘Fiziki Altyapı’, ‘Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma’, ‘Üretim Maliyetleri’, ‘Devlet Destekleri’, ‘Kalite ve Markalaşma’, ‘Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi’, ‘Mevzuata Dair Sorunlar’ ile ‘Ekonomik Belirsizlik’ alt başlıklarındaki görüş ve önerileri ele alındı. Toplantıda dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri, katılımcıların genel yaklaşımına ve beklentilerine ilişkin bir genel değerlendirme yazısı ile birlikte kapsamlı bir rapor haline getirilip Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —