Isparta, bu hafta sonu hem motor seslerinin hem de vicdanların yankılandığı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 2. Isparta Modifiyeli Araçlar Festivali, 19 Nisan Cumartesi günü Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Festivalin ilk günü, Isparta halkından büyük ilgi gördü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen modifiye araç tutkunları, bu kez bambaşka bir amaç için bir araya geldi: Henüz 16 yaşındaki DMD kas hastası Görkem Efe Şengün’e umut olmak.
Isparta Belediyesi’nin himayelerinde gerçekleşen festival, bu yıl sadece otomobil meraklılarını buluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda Valilik onaylı yardım kampanyası kapsamında tedavisi için 2 milyon 902 bin dolarlık ilaca ulaşmaya çalışan Görkem Efe’ye destek sağlıyor. Festival alanında kurulan bağış kumbaralarına ilgi büyük olurken, birçok ziyaretçi bu anlamlı mücadeleye katkı sundu.
GÖRKEM AİLESİYLE BİRLİKTE PİSTTEYDİ
Festivalin ikinci günü olan 20 Nisan pazar yani bugün, etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Görkem Efe, annesi Leyla ve babası Alper Şengün ile birlikte festival alanında düzenlenen drift gösterilerini büyük bir heyecanla izledi. O anlarda hem duygusal hem de coşkulu anlar yaşandı.
Görkem Efe, modifiyeli araçların arasında eğlenceli bir gün geçirerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Renkli araçların arasında gezerken yüzünden eksik olmayan tebessümü, hem ailesine hem de katılımcılara umut verdi. Festivalin kendisi için büyük bir moral kaynağı olduğunu dile getiren ailesi, bu özel günde yanlarında olan herkese teşekkür etti.
Görkem’in babası Alper Şengün, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu destek bizim için çok kıymetli. Burada Görkem’in yalnız olmadığını bir kez daha gördük” dedi.
Bugünkü Etkinlik Programı Şöyle:
• Desibel Savaşları
• Basıklık Yarışması
• Güzellik Yarışması
• Drift Gösterisi
• Sürpriz Konuklar
• Sürpriz Hediyeler
GÖRKEM’E UMUT, ISPARTA’YA BİRLİK MESAJI
Festivalin merkezine alınan Görkem Efe’nin mücadelesi, Isparta’nın ve Türkiye’nin yüreğine dokundu. Her geçen gün kasları biraz daha zayıflayan ama hayalleri sapasağlam duran Görkem, “okuluma yeniden dönebilmek” hayalini kurmaya devam ediyor. Ailesiyle birlikte verdiği bu mücadeleye destek olmak isteyen herkes, festival alanında açılan yardım noktalarından katkıda bulunabiliyor.