Müge Anlı’nın Sevgi İzi Projesi Isparta’da

Müge Anlı’nın Sevgi İzi Projesi Isparta’da

Yapımcı ve sunucu Müge Anlı’nın yaşlı, çocuk, engelli ya da bakıma muhtaç kişilerin başına gelebilecek istenmeyen olayların önüne geçmek amacıyla başlattığı Sevgi İzi Projesi’ne Isparta’da CHP Kadın Kolları destek verdi.

Yapımcı ve Sunucu Müge Anlı’nın ülke genelinde başlattığı Sevgi İzi Projesi kapsamında kayıtlar sürüyor. CHP’li kadınların destek verdiği proje ile bugüne kadar 50’ye yakın kişi projeye dahil edildi. Amaç, yaşlı, çocuk, engelli ya da bakıma muhtaç kişilerin başına gelebilecek istenmeyen olayların önüne geçmek. Bu kapsamda kayıtları alınan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç yalnız yaşayan kişilere verilen numaralar sol bilek üstüne döğmeyle yazılıyor. Bu numaralarla kaybolanların tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. CHP İl Kadın Kolları da bu projeye destek veriyor.
BU HASTALARIN AĞZI VAR DİLİ YOK
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, artık kaybolanların ne olacağı sorusuna cevap bulunduğunu ifade etti. Oğuz, “Bu projeye dahil olan hastalarımız Alzheimer, zihinsel engelli gibi hastalarımız. Bu hastaların ağzı var dili yok. Kendisini savunamayan, sokakta çok çaresiz, her türlü kötülüklere açık olan hastaların sorunlarına çözüm bulabilmek adına Müge Anlı’nın Sevgi İzi projesini Isparta’da başlatmış bulunuyoruz” dedi.
İNSANLARIN YÜZÜNDEKİ MUTLULUK ÇOK HOŞUMUZA GİDİYOR
Proje kapsamında döğmeleri yapan Okan Tuğrul da şuanda ülke genelinde 20 bine yakın kişinin kaydının yapıldığını söyledi. Okan Tuğrul, “Bu 20 bin kişi şuanda internet sitesine kayıtlı. Bir polis bulduğunda ya da 155’i aradığınızda adresi, telefon numarası, fotoğrafı gibi şeylere anında ulaşılabiliyor. Kişi bulunduktan sonra adresine teslimi sağlanıyor. Tabi bulunma kısmında biz devrede  değiliz. Ama insanların yüzündeki mutluluk çok hoşumuza gidiyor. Daha önce diğer ülkelerde kelepçe yöntemi vardı. Bu hastaların üzerinde suçluluk psikolojisi oluşturmuş. Döğme biraz daha özenilen bir şey olduğu için mutluluk veriyor.
50’NİN ÜZERİNDE KİŞİYE DÖĞME YAPTIK
Isparta’da 50’nin üzerinde kişiye bu döğmeleri yaptık. Zihinsel Engelliler Okulu’na da gittik. Özel bir eğitim merkezinde de hocalarımız bir proje oluşturdu. Okula gittik orada 22 öğrenciye yaptık. Bireysel gelenler de var” şeklinde konuştu.
Hüsnü Demirkaya, “Benim ablam var 614 yaşında. Akli dengesi bozuk. Bazen evden çıkıp gidiyor. Bulamazsak, kaybolur diye bu projeye dahil olmak istedik” dedi.
Diğer hasta yakınları da evlatlarının ya da yakınlarının evden uzaklaştıktan sonra bulmalarının zor olduğunu o yüzden bu projenin güzel bir çalışma olduğunu dile getirdiler. 

Anahtar Kelimeler: