Tarih: 10.10.2016 05:38

Nakliye sorunu olmasa Nevşehir’i geçebiliriz

Facebook Twitter Linked-in

Özel bir firmanın elindeyken, 2009 yılında tekrar Belediye Başkanı seçildikten sonra ISBAŞ’ı Isparta’ya kazandıran Yusuf Ziya Günaydın, bu fabrika ile şehre önemli bir değer kattı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın konuk olduğu televizyon programı Labirent’te fabrikanın geldiği nokta hakkında bilgi veren Isparta Belediyesi BİMS Yapı Elemanları San. Tic. A.Ş(ISBAŞ) Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, 2017’nin bahar aylarında yeni ürünlerin piyasaya sunulacağını müjdeledi. Bimsblok alanında lider gösterilen Nevşehir’e yakın bölgelere kadar satış yaptıklarını dile getiren Gürakan, nakliye sorununa işaret etti.
3-4 FİRMAYI YAN YANA KOYUN BİZİM ÜRETİMİMİZİN ANCA YARISINI KARŞILIYOR
Şuanda satışlarının oldukça iyi olduğunu dile getiren ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, “İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde ciddi hakimiyetimiz var. hatta Nevşehir’e yakın bölgelere de gitmeye başladık. Fakat nakliye sorunundan dolayı bunu aşamıyoruz bir türlü. Nakliye sorunu olmasa muhtemelen Nevşehir firmalarıyla da ciddi anlamda biz rekabet edebilir hatta geçebiliriz. Çünkü bizim büyüklüğümüzde, bizim üretimimizi gerçekleştiren rakibimiz yok. 3-4 firmayı yan yana koyun bizim üretimimizin anca yarısını karşılıyor. Bu anlamda da çok öndeyiz. Sayın Başkanımızın ISBAŞ’a karşı özel bir ilgisi var. Adeta bir çocuğu gibi 2009 yılından beri sıfırdan alıp, bu noktaya getirmek çok zor. Yeniden Alman teknolojisini Isparta’ya kazandırmak çok zor. Böyle kendi madenine sahip çıkan Türkiye’de hiçbir belediye yok. Bu şekilde üretim yapan, istihdam sağlayan böyle bir belediye yok. Onun için başkanın sanayici ve endüstri anlamındaki yeri de benim gözümde başkadır. Kendisi de teknik olarak bu işin içinde olduğu için bizi zaman zaman yönlendirmiştir, eline metre alıp ölçmüştür, standartlarını ve şeklini dahi belirlemiştir” şeklinde konuştu.
YENİ ÜRÜNLER GELİYOR
Öte yandan 1,5 yıldır farklı birkaç ürün grubunda ARGE çalışmaları yürüttüklerini anlatan Gürakan, “İnşallah 2017 baharına bu ürünlerle de çıkmayı planlıyoruz. Nasip olur çıkarsak, BİMSBLOK’u daha da zenginleştirip, düzgün bir noktaya getirmiş olacağız” dedi.
Gürakan son olarak günde 80 bin üretim yapıldığını, aylık ise üretimin 3 milyona yaklaştığını söyledi. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —