Tarih: 01.01.2016 13:08
Nihayet! Isparta bugünleri de gördü
'Bitecek mi? Bitmeyecek mi? Ne zaman bitecek? Yılan hikayesine döndü? Müteahhit iş durdurdu? Müteahhit yeniden çalşımalara başladı. Belediyenin payı şu kadar, Belediye şu kadar dükkan aldı' ya da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın sık sık farklı zaman dilimlerini işaret ederek .......... tarihte bitecek' açıklamalarına konu olan Ticaret ve Kültür Merkezi'nde sevindirici bir gelişme yaşanıyor. Basının ve kamuoyunun baskıları sonrasında ITKM dosyası üzerinde kararlı bir şekilde çalışma başlatan, müteahhit firmaya sözleşmenin fesh resti çeken Isparta Belediyesi, amacına ulaştı. Belediyenin ihalenin fesh resti sonrasında ITKM'de geceli-gündüzlü hummalı bir çalışma içerisine giren Kadıahmetoğulları, 400 bağımsız işyeri ile otopark ve kültür-sosyal alanların olduğu projede yüzde 95 fiziki gerçekleşmeyi sağladı. İnşaat imalatında yüzde 95'i bulan yüklenici, inşaat ruhsatı bitiş tarihi olan 31.12.2015 öncesinde önemli bir adım attı. Kadıahmetoğulları, dün Isparta Belediyesi'ne geçici kabul işleminin gerçekleşmesi talebiyle dilekçe sundu.
Kadıahmetoğulları'nın geçici kabul dilekçesi, ITKM ile ilgili idari bir sürecin de başlamasına neden oldu. Isparta Belediyesi, yüklenici firmanın talebi doğrultusunda uzman kişilerden oluşan Geçici Kabul Heyeti kuracak. Heyet, firmanın belirttiği yüzde 95'lik fiziki gerçekleşmenin doğru olup, olmadığını teknik inceleme ile tespit edecek. Eğer yüzde 95'lik geçici kabul şartına ulaşıldığı tespit edilirke, bir rapor hazırlanarak karar için Belediye Encümeni'ne sunulacak. Encümen, hazırlanacak raporu onaylarsa ITKM'nin geçici kabul işlemi gerçekleştirilmiş olacak. Kesin kabul için ise inşaatın yüzde 5'lik kısmının tamamlanması beklenecek.
ITKM'DE süreci hızlandıran manşetler..
KAYBEDİLEN HAZİNE
Mehmet Aybatılı'nın döneminde Isparta'nın göbeğindeki tamamı Isparta Belediyesi'ne ait 51 bin m2 taşınmaz üzerinde Halk Pazarı Kentsel Tasarım Projesi adı ile başlatılan projenin üzerinden tam 17 yıl geçti. O gün doğan çocuk bugün 17 yaşında...
HAYATİ HATALAR
1) Belediye-Mimarlar Odası işbirilği ile ulusal yarışma açıldı. Yarışmaya Mimar olarak katılan Yusuf Ziya Günaydın'ın projelerden birisi 17, diğeri 22.oldu. Birinci gelen projenin uygulamasına Belediyenin imkanlarıyla başlandı. 1999'da Belediye Başkanı seçilen Günaydın, 4.5 yıl telif haklarından doğan hukuki sürecin çözmek içinm uğraştı, seçime 6 ay kala yine ikinci bir projenin temelini atıp, inşaata başladı. 2004 yerel seçimlerinden çıkıldığında yeni yönetimin masasında 2 ayrı Çarşamba Pazarı Projesi ve inşaatı vardı.
2) 2004'de Isparta Belediye Başkanı seçilen Hasan Balaman,2006 yılında kat karşılığı usulü ile ihaleye çıkarak Belediye aleyhine adaletsiz bir paylaşım öngören sözleşmeye imzasını attı. Isparta Belediyesi'ne sadece otopark, cami, kültür merkezi ve meydanların kaldığı paylaşım sözleşmesi gereğince 51 bin m2'lik alanda yarı açık AVM modeli inşaatına başlanmdı. Bu dönem yüklenici firma ile Belediye yönetim arasında Isparta'nın aleyhine olacak2 ayrı zeyilname (imar tadilatı) imzalandı.
3) 5 yıllık aradan sonra yeniden iş başına gelen Yusuf Ziya Günaydın'dan Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi İhale sözleşmesini feshederek,Isparta'nın kaybettiği malını geri alma yönünde radikal bir adım beklerken işhiç beklenmediği bir şekilde yol aldı. Önce '25 dükkan müteahhitten kopardık'sonra '43 dükkan aldık' gibi açıklamalarla ITKM'de sistem aynen devam etti. Hatta Belediye Başkanı Günaydın zaman zaman müteahhit firmaya teşekkür mesajları bile yayınladı. İşin kötüsü Belediye bu dönem tapu devirlerine imza attı.
Akdeniz
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —