Bugün, 28 Haziran 2024 Cuma

Nüfus Müdürlüğü Bedava Yapmaya Başladı; Kimlik Yeterli Oluyor!

Nüfus Müdürlüğü Bedava Yapmaya Başladı; Kimlik Yeterli Oluyor!

ISPARTA 21.06.2024 19:13:00 0
Nüfus Müdürlüğü Bedava Yapmaya Başladı; Kimlik Yeterli Oluyor!

Nüfus Müdürlüklerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Kimlik ve ehliyet birleştirme işlemi artık tamamen ücretsiz! Vatandaşların, yeni kimlik ve ehliyetleri ile birlikte biyometrik fotoğraf ve harç bedeli ödeme belgesi ile başvurmaları yeterli. Bu yeni düzenleme, vatandaşların hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracak ve cüzdanlardaki kart fazlalığını sona erdirecek. Ücretsiz birleştirme işlemi ile ilgili detaylar haberimizde…

Nüfus Müdürlüklerinde ücretsiz birleştirme işlemi başladı! Kimlik ve ehliyetlerin birleştirilmesi için gereken tek şey yeni kimlik ve ehliyet, biyometrik fotoğraf ve harç ödeme belgesi ile başvurmak.

Bu yeni hizmet, vatandaşların kart karmaşasını ortadan kaldıracak ve cüzdanlarını hafifletecek. 

Ehliyet ve kimlik kartı birleştirme işlemi için ilk adım olarak en yakın Nüfus Müdürlüğü'nden randevu almanız gerekiyor. 

İşlem adımları şu şekilde:

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını ziyaret edin.

"TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme" seçeneğine tıklayın.

Çıkan ekranı onaylayarak kişisel bilgilerinizi girin ve il-ilçe seçimi yapın.

Randevu saatinizi belirleyin ve gerekli belgeleri hazırlayın.

Randevunuzdan sonra yeni kimlik kartınız ve sürücü belgeniz hazır ise, ek bir belgeye ihtiyaç duyulmaz. Nüfus Müdürlüğü'nde işleminiz tamamlandıktan sonra birleştirilmiş kimlik kartınız birkaç gün içinde adresinize gönderilecektir.

Birleştirme işlemi tamamen ücretsizdir. Ancak yeni ehliyet almak için 15 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücreti vergi dairelerinden, online platformlardan veya bankalardan ödeyebilirsiniz.

BİRLEŞTİRME İŞLEMİ...

Eski kimlik ve ehliyetiniz varsa, önce yeni kimlik başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Yeni kimlik başvurusu için gerekli belgelerle nüfus müdürlüğüne başvurduktan sonra, ehliyet ve birleştirme işlemi için randevu alabilirsiniz.

Birleştirme işlemi için hem kimliğinizin hem de ehliyetinizin yeni olması gerekmektedir. Biyometrik fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması ve harç bedelini ödediğinizi gösteren belgenin yanınızda bulundurulması önemlidir.


Cuma 32.8 ° / 18.1 °
Cumartesi 29.6 ° / 18.6 °
Pazar 26.8 ° / 16 °