Bugün, 8 Temmuz 2024 Pazartesi

O Sapkınlığa Tepki Yağıyor!

O Sapkınlığa Tepki Yağıyor!

ISPARTA 31.01.2021 16:41:00 0
O Sapkınlığa
Tepki Yağıyor!
Dün Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafını yere seren sapık ve sapkınlara tepkiler çığ gibi büyüyor.
 
Boğaziçi Üniversitesi'nde Müslümanların kıblesi Kabe üzerinden yapılan büyük provokasyona Twitter'dan #KabeKutsalımızdır hashtagiyle tepki yağıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine sosyal medyada binlerce kullanıcı #KabeKutsalımızdır hashtagiyle tepki gösterdi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili olarak ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.
TBMM BAŞKANI MUSTAFA
ŞENTOP'TAN SERT TEPKİ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter'daki hesabından, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine yönelik tepkisini dile getirdi.
Şentop, "Boğaziçi Üniversitesinde bazı meczuplar tarafından milletimizin kıblesi mukaddes Kabe’ye yapılan saygısızlığı kınıyorum. Bu tür menfur eylemlerin üniversitelerimizin saygınlığına gölge düşürmesine izin verilmemelidir. Hukukun gereği yapılacak failler gereken cezayı alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
ÖMER ÇELİK; “BU EYLEM
BİR PROVOKASYONDUR”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine sert tepki göstererek "Bilimin ve değerlere saygının hakim olması gereken üniversitede gerçekleşen bu eylem bir provokasyondur." dedi.
ERBAŞ; “YASAL
YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine sert tepki göstererek; “Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe’ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum." dedi.
"HADSİZ SALDIRIYI KINIYORUM"
Twitter'dan paylaşımda bulunan Ali Erbaş, "Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe'ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum." ifadelerine yer verdi.
"YASAL YOLLARA
BAŞVURACAĞIZ"
Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız." dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler: yağıyor sapkınlığatepki
Pazartesi 31.6 ° / 19.3 °
Salı 30.8 ° / 20.2 °
Çarşamba 31.4 ° / 18.4 °