Tarih: 01.03.2016 06:33
Organ Nakil Merkezi binası için hayırseverlere çağrı
Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi, ilk organ naklini 2015 Temmuz ayında gerçekleştirmişti. Merkez, her geçen gün organ nakil sayısını artırıyor. Türkiye’de yaklaşık 18 merkezde yapılan organ nakilleri SDÜ sayesinde Isparta ve bölgeye hizmet ediyor. Ancak organ nakil merkezi şuanda hastane içerisinde bir bölümde yer alıyor. SDÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, hasta yoğunluğunun artaması nedeniyle ayrı bir merkez binasına ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini duyurdu. Prof. Dr. Bülbül yeni hedeflerinin de el, kol ve yüz nakli konusunda olduğunu açıkladı.
HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, geçtiğimiz haftaya kadar hep kadavradan organ nakli yaptıklarını ancak geçtiğimiz hafta itibariyle ilk kez canlıdan canlıya organ nakli gerçekleştirdiklerini bildirdi. gelişen bir merkez haline geldiklerinin altını çizen Prof. Bülbül, şuanda hastane içerisinde yer alan ünitenin kendilerine dar geldiğini ifade etti. Prof. Dr. Bülbül, “Hastanemizde zaten bir darlık çekiliyor. Hasta potansiyelimiz de çok arttı. Geçtiğimiz gün hem karaciğer hem böbrek nakli yaptık. Bu haftada bir naklimiz var. Önümüzdeki haftalarda da nakillerimiz devam edecek. Bir merkez olarak ayrı bir ünite ihtiyacımız var. Hayırseverlerden böyle bir merkeze destek vermelerini istiyoruz” dedi.
2 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIM YETERLİ OLUR
Üniversiteden kaynak aktarılarak böyle bir merkezin 5-6 yılda yapılabileceğine işaret eden Prof. Dr. Mahmut Bülbül, şunları söyledi: “Ancak hayırseverlerimizin desteği ile böyle bir merkezi inşat etsek 6 ay- 1yıl gibi kısa bir sürede biter. Ayrıca Isparta’ya ait bir yer olur. Şevket Bey’in kulakları çınlasın Kalp Merkezi’ni yaptığı gibi ya da hukuk Fakültesi’nde, Üniversite camiinde olduğu gibi hayırseverlerin meydana getirebileceği bir nakil merkezinin olmasına şuanda gereklilik duyuyoruz. Örneğin Antalya’da Organ Nakli Merkezi var. Onu devlet desteği ile 150 milyon dolara yaptılar. Biz öyle bir şey istemiyoruz. Devlet imkânlarıyla buraya bir şey yaptırabilmem için yıllar geçer. Ama hayırseverlerin desteği ile yapılabilir. Bu Isparta için ciddi bir şey. Birçok da hasta bekliyor. Sadece Isparta’ya değil, çevreye hizmet veriyoruz. Sağlık sektörü de Isparta’nın yaşanabilir illeri içerisinde birinci sırada yer almasının yarışında organ nakli de önemli yer tutar. Bu iş burada yapılıyor artık ve büyüyor, genişliyor. Buna da Ispartalının destek vereceğine inanıyorum. Belki 2 Milyon Liraya yakın bir yatırımı gerçekleştirdiğimiz takdirde bir organ nakli merkezi olmuş olabilir.
HEM KALP HEM DE ORGAN NAKLİ MERKEZİNE İHTİYAÇ VAR
Şevket beyden Kalp Merkezi rica etmiştik. Kendisi söz verdi, henüz gerçekleşmedi. Ama Isparta’nın hem kalp merkezine hem organ nakli merkezine ihtiyacı var.”
EL, KOL, YÜZ NAKLİ İÇİN ÇALIŞMAM VAR
Öte yandan Organ Nakil Merkezi’nin plastik cerrahi alanında el, kol, yüz nakillerini gerçekleştirmek istediğini dile getiren Prof. Dr. Bülbül, bu konuda çalışma yaptıklarını bildirdi. Prof. Bülbül, “İnsanlarımıza hizmette sınırımız yok. Biz yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Yeter ki onlar da bize bir adım gelsinler, destek versinler. Ben buraya hizmet vermeye başlayalı 18 yıl oldu. 18 yıldır ben bugünleri hayal etmiştim. Gerçekleştirdik. Isparta’ya büyük bir hizmettir. Organ nakli, karaciğer nakli Türkiye’de kaç merkezde yapılıyor? Bir çok fakülte ve özel eğitim araştırma hastaneleri var ama organ nakli merkezi sınırlı sayıda. Yakında başarabilirsem kompozit doku merkezi yani plastik cerrahinin el, kol, yüz gibi nakillerini gerçekleştirmek istiyorum. Bununla ilgili çalışmam var. bunun da ruhsatını alabilirsem burada devam edeceğiz. Bunları yapacak insanlarımız var. altyapımız da tamam olursa fevkalade olur. Emekliliğime az kaldı. 2-3 yıl içerisinde bunları da gerçekleştirip üzerime düşen görevleri tamamlayarak ayrılmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —