OSB içine MYO istiyoruz

OSB içine MYO istiyoruz

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, SDÜ Rektörü Çarıkçı'yı ziyaretinde Isparta sanayisinin yaşadığı kalifiyeli eleman sorununa üniversite ile işbirliğinde çözüm bulunmasını istedi.

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Karabulut, yönetim kurulu üyeleri ve OSB Müdürü Kadir Tekin, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı'yı ziyaret etti. Üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması konusunda fikir alışverişinde bulunulan ziyarette OSB Yönetimi, Süleyman Demirel Sanayi Bölgesi içerisinde meslek yüksekokulu kurulmasını istedi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı da en yakın zamanda OSB'yi ziyaret ederek üniversite-sanayi işbirliği adına yapılacakların kararlaştırılacağını söyledi.
S.D OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, sanayi-üniversite işbirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın bu konuda destekçi olacağını belirten Karabulut, "sayın Rektörümüz sanayi bölgemize gelip, incelemlerde bulunacak.Sanayici arkadaşlarımızla birlikte fikir alışverişinde bulunup ne yapılması gerektiğini konuşacağız. Bizim sanayi bölgesi olarak en büyük sorunumuz kalifiyeli eleman. Mobilya, gıda, kereste, mermer gibi ana sektörlerde kalifiyeli eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Bu nedenle gitmek isteyen fabrikalarımız çıkıyor. Sanayi bölgemizin içerisinde bir meslek yüksekokulu kurulmasını arzuluyoruz. Burada okuyacak öğrenciler yarım gün teorik, yarım gün pratik eğitim görebilecekler. Ve burada okuyanlar için iş garantisi sunacağız. Yurt konusunda da biz OSB yönetimi olarak göreve hazırız. MYO yapılması durumuda yurdunu yapmayı taahhüt ediyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: