Tarih: 01.06.2016 05:02

Özilhan, Coca Cola’nın Isparta yatırımını anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan: «Bizim ülkemizden herhangi bir endişemiz yok. Biz ülkemize güvenmeye ve yatırım yapmaya devam ediyoruz. Coca- Cola İçecek (CCİ) ve Anadolu Etap, Isparta’da yeni birer fabrika kuruyor »
 
160 BİN M2
Süleyman Demirel OSB Bölge Müdürlüğü, yatırımcı Coca- Cola İçecek ve Anadolu Etap’a ruhsatı verdi. Yatırım 160 Bin M2’de gerçekleştirilecek. 20 farklı alkolsüz soğuk içecek üretilecek.
 
» Kazakistan’da
Isparta projesini
açıkladı
Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Coca- Cola İçecek (CCİ), 1995 yılında Almatı’da (Kazakistan) hayata geçirdiği yatırımın ardından büyük bir hamle daha yaptı. Başkent Astana’da 80 Milyon Dolar finansmanla yeni fabrika kurdu.
Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Astana açılışına katıldı; Isparta projesini de anlattı.
Anadolu Grubu ve Coca- Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Astana’daki fabrikada 300 kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Tuncay Özilhan, Türkiye’nin yatırım için halen çok büyük fırsatlar sunduğu vurguladı.
Bu nedenle Anadolu Grubu’nun yatırım stratejisinde bir değişiklik olmadığını dile getiren Özilhan, «Migros’u alarak çok önemli bir yatırım yaptık. Senede 200 civarında satış noktası açıyoruz. Coca- Cola İçecek ve Anadolu Etap, Isparta’da yeni birer fabrikası kuruyor. Bizim ülkemizden herhangi bir endişemiz yok. Biz ülkemize güvenmeye ve yatırım yapmaya devam ediyoruz»
Türkiye, Ortadoğu, Asya ve Pakistan’da 25 fabrika ve 10 Bin’i aşkın çalışanıyla faaliyet gösterdiklerini belirten CEO Burak Başarır ise şöyle dedi:
«Kazakistan'da 2 Bin 500 kişiye direkt ve dolaylı olarak istihdam yaratıyoruz. 2012’den bu yana pazar payımızı yüzde 20 artırdık ve satış hacmimizi 2 katına çıkardık. Son 5 yılda ülkede yıllık bileşik büyümemiz ise yüzde 20'nin üzerine çıktı. Bugün açılışını yaptığımız Astana fabrikamızla yüzde 21 oranında bir kapasite artışı sağladık. Bu ülkeye önümüzdeki 3 yıl içinde 50 Milyon Dolar daha yatırım yapmayı planlıyoruz.»
Faaliyet gösterdikleri 10 ülkede, 380 milyon nüfusa hitap ettiklerini, yıllık 6,5 Milyar TL ciro ve 6,7 Milyar LT. satış hacmine ulaştıklarını aktaran Başarır, Coca-Cola İçecek’in bugün Coca-Cola sisteminin satış hacmi bakımından beşinci, nüfus bakımından ise ikinci en büyük şişeleyicisi konumunda bulunduğunu söyledi.
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Coca- Cola’ya yatırım için Ruhsat Belgesi’ni verdi.
160 BİN M2 TAHSİS EDİLDİ
Yatırım için Coca- Cola’ya 160 Bin M2 arsa tahsis edildi.
Coca- Cola İçecek (CCİ) ve Anadolu Etap, Isparta’da 20 farklı alkolsüz soğuk içecek üretecek.
COCA- COLA’NIN
ISPARTA İLE
NASIL KESİŞTİ
Coca Cola’nın Isparta’ya yatırım yapma kararının perde arkasında yoğun bir emek, çaba, bürokrasi hikâyesi var.
Zira ilk fikir Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) çıktı
BAKA, Coca- Cola’nın üst düzey yöneticilerini Isparta’nın Doğal Kaynak Su Havzaları’nı anlattı
Coca- Cola, Uluborlu’da incelemelerde bulundu.
Ardından Merkez İlçe’de Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdi
Antalya ve Burdur’da da bir dizi temaslarda bulunuldu
Ve karar çıktı:
ISPARTA
Bu süreçte o dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyon Başkan Vekili olan AK PARTİ Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yatırımın Isparta’da olması için yoğun çaba gösterdi
Yine Isparta Valisi Vahdettin Özkan, yatırımın Isparta’da gerçekleştirilmesi için çalıştı.
Aynı şekilde Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen emek ve çaba gösterdi.
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, her türlü destek ve imkânı sağladı.
Yatırım bu şekilde kesinleşmiş oldu.
Şu aşamada Coca- Cola’ya ruhsat da verildi
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —