Ramazan bitsin de kan bağışlarız diye düşünmeyin!

Ramazan bitsin de kan bağışlarız diye düşünmeyin!

Ramazan bitsin de kan bağışlarız diye düşünmeyin!

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, Ramazan ayı nedeniyle kan bağışında yüzde 30’un üzerinde azalma yaşandığını dile getirerek, vatandaşları iftardan sonra kan bağışı yapmaya davet etti.
Ramazan ayı nedeniyle kan bağışında azalma yaşanıyor. Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Uğur Güzel, vatandaşları iftar sonrasında kan bağışına davet etti. Mimar Sinan Caddesi’nde kurulan çadırın her gün saat 17.00-23.00 arasında kan bağışı aldığını ifade eden Güzel, “Valilik önündeki çadırımızı seçim öncesi miting çalışmaları nedeniyle dönemsel olarak kuruyoruz. Normal aylarda 200 bin ünite kan alınıyor ama Ramazan ayında bu sayı 130 bine kadar düşüyor. Ramazan ayında kan bağışında yüzde 30 oranında düşüş oluyor. Bu düşüş hastaları etkiliyor. Bir takım ertelenebilir ameliyatlar bu dönemde ertelenebilir. Biz bunun olmasını istemiyoruz. Sağlık hizmeti sunumu beklememesi gerekir. Bu dönemdeki düşüşü önlemek adına vatandaşlarımızı iftardan sonra kan bağışına yönlendirebilirsek mutlu oluruz” dedi.
BU AY İÇİN TAM İHTİYACI HENÜZ KARŞILAYAMADIK
Isparta’da hedeflerinin yıllık 26 bin kan bağışı olduğunu dile getiren Güzel, “Geride bıraktığımız aylarda 2 bin-2 bin 300 ünite kan bağışı toplamamız gerekiyordu ancak bu ay 1800 ünite civarındayız. Bir önceki ay 2 bin 700 ünite kan aldık. Ocak-Nisan döneminde 6 binin üzerinde kan aldık, bu ay için tam ihtiyacı henüz karşılayamadık” diye konuştu.
Güzel, vatandaşlara seslenerek, “Kan bağışlayarak 3 kişiye hayat olabilirsiniz” dedi.

Anahtar Kelimeler: