Tarih: 23.02.2018 08:38

Rektörden itfaiye ön lisans bölümü sözü

Facebook Twitter Linked-in

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Gül Küçük Sanayi Sitesi işletme kooperatifi ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaretinde İtfaiye bölümünün ön lisans programının da en kısa zamanda açılacağının müjdesini verdi. SDÜ heyeti Gül 2 sanayi sitesi projesi ile ilgili de bilgi alarak Gül 2 sanayi sitesi içerisinde ARGE merkezi ve mesleki eğitim yüksekokulu alanın olmasının faydalı olacağını belirttiler.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, beraberinde Teknoloji Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Reşat Selbaş, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Muharrem Zafer Çağlar, Keçiborlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül ile birlikte Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı’yı ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.
Rektör Çarıkçı, son yıllarda mesleki eğitimi bir devlet meselesi olarak ele aldığını, mesleki eğitimi üreten ve büyüyen Türkiye’nin itici gücü olarak gördüğünü ve bu yönde mesleki eğitimi iyileştirici tedbirler aldığını ifade etti. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak kendilerinin de Mesleki Eğitime özel bir önem verdiklerini ifade eden Rektör Çarıkçı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında mesleki eğitime desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.
SDÜ’NÜN İMKANLARI ÖĞRENCİLERE ANLATILDI
Keçiborlu Meslek Yüksek Okulu’nun kara, hava ve raylı  ulaşım sektörünün ihtiyaç duyacağı insan kaynağını karşılamaya yönelik bir yapılanma içinde olduğunu ifade eden Rektör Çarıkçı, bu alanların meslek lisesi öğrencilerine çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca İtfaiye bölümünün ön lisans programının da en kısa zamanda Süleyman Demirel Üniversitesinde açılacağının müjdesini verdi. Motor Bölümüyle ilgili ön lisans alanlarının da üniversitede mevcut olduğunu ve itfaiye ile motor bölümünün önemli bölümler olduğunu söyledi.
Okul Müdürü Yaşar Akbay ve Gül Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Boyacı’dan okul hakkında bilgiler alan Rektör Çarıkçı, atölyeleri gezerek beraberindeki akademik kadroya okulun teknik imkanlarının desteklenmesi noktasında talimat verdi. Öğrencilerle bir araya gelen akademisyenler son yapılan düzenlemelerle mühendis yetiştiren Teknoloji Fakültelerinde meslek lisesi öğrencilerine ayrılan METOK kontenjanından bahsederek diğer okullara nazaran çok daha düşük puanlarla bu kontenjanlardan faydalanarak mühendis olma şanslarının olduğunu söylediler. Teknoloji Fakültelerindeki kontenjanların yaklaşık üçte birinin lisede o alanda eğitim almış öğrencilere ayrıldığını söyleyen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, öğrencilerin bu imkanlardan faydalanmasını istedi. Teknik Bilimler MYO Müdürü Zafer Çağlayan öğrencilere; iki yıllık programlara sınavsız geçiş kalkmasına rağmen öncelikli olarak bu programlara girebileceklerini ve dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık fakültelere geçiş yapabileceklerini söyledi. Geçen yıl 300 civarında öğrencilerinin bu imkândan faydalandığı söyleyen Çağlayan, tekniker statüsü kazandıran programlarının eğitim kalitesinin geçmiş yıllara nazaran çok daha iyi olduğunu ve her geçen gün arttığını belirtti.
GÜL 2 SANAYİ SİTESİNE AR-GE MERKEZİ ÖNERİSİ
Ziyarete gelen akademisyenler yeni yapılacak Gül 2 sanayi sitesi içerisinde ARGE merkezi ve mesleki eğitim yüksekokulu alanın olmasının çok gerekli olduğunu ve hükümetin bu tür eğitim alanlarına çok önem verdiğini belirterek Gül 2 sanayi projesini çok beğendiklerini belirttiler.
Mesleki eğitimin sanayiciler için önemine dikkat çeken Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı kurulmakta olan Gül 2 sanayi projesinde de mesleki eğitim okulları için özel bir alan tahsisi yapıldığını söyledi. Boyacı; ‘son dönemde hükümet tarafından yapılan mesleki eğitime yönelik açılımların sonuna kadar destekçisiyiz’ diyerek üretimde kaliteyi ve rekabet gücünü arttırabilmenin tek yolunun eğitimden geçtiğini ifade etti. Okula olan talepten oldukça memnun olduklarını ifade eden Boyacı her anlamda okula olan desteklerinin süreceğini belirtti.
Akademisyenlere Kimya bölüm Şefi Belgin Sağlam tarafından okulda üretilen %100 doğal zeytinyağlı sabun hediye edildi. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tüm meslek liseleri ve diğer liselerin Süleyman Demirel Üniversitesinin tüm imkanlarından faydalanması için her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.  Okul idaresi ve öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren akademisyenler öğrencilerden üniversiteyi ziyaret sözü alarak okuldan ayrıldılar.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —