Bugün, 28 Eylül 2024 Cumartesi

Sağlık Sen, o raporu Bilgiç’e teslim etti

Sağlık Sen, o raporu Bilgiç’e teslim etti

ISPARTA 24.07.2018 08:18:00 0
Sağlık Sen, o raporu Bilgiç’e teslim etti
Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i ziyaret ederek, yıpranma payı yasa teklifi ile ilgili önerilerini içeren bir rapor sundu.
Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, dün Meclis’te TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i ziyaret etti. Memiş, yıpranma payının geriye dönük olarak verilmesi ve bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini dile getirdi. Maliye Bakanlığı’nın, sağlık hizmetindeki bazı branşların yıpranma payı kapsamı dışında tutmaya çalışmasının anlaşılamaz ve kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen Memiş, “Sağlık bir ekip işidir. Bir ameliyata giren ekibin tamamı, ambulansla hastaya giden ekibin tamamı yıpranmaktadır, aynı riskleri taşımaktadır. Yıpranma, bu sebeple bütün sağlık çalışanlarını kapsamalıdır” ifadelerini kullandı.
BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EMEKLİ MAAŞI DÜŞÜK
Hekimlerin emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeyi önemsediklerini söyleyen Memiş, sadece hekimlerin değil, bütün sağlık çalışanlarının emekli maaşının düşük olduğunu ifade etti. Bütün sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının artırılması gerektiğini ifade eden Memiş, bunun için yapılması gerekenlerden birinin de ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olduğunu kaydetti. Memiş ayrıca, 3600 Ek göstergenin, bütün sağlık çalışanlarına verilmesinin de emekli maaşlarının artışına etki edeceğini dile getirdi.
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 28.6 ° / 13.7 °
Pazar 27.5 ° / 15.2 °
Pazartesi 18 ° / 9.9 °