Tarih: 25.05.2018 06:59
SDÜ Tıp Hastanesi ek kat için yardımlarınızı bekliyor
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde polikliniklerin bulunduğu binanın fiziki şartlarının yetersiz kalması nedeniyle ek kat yapılmasına karar verilirken, yaklaşık 1 milyon TL’lik maliyeti karşılayabilmek için bağış kampanyası başlatıldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde polikliniklerin bulunduğu binanın fiziki şartlarının yetersiz kalması nedeniyle üstüne ek kat çıkma kararı alındı. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına SDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Ali Dulupçı ve Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım katıldı. Toplantıda ek kat inşaatı için yardım kampanyası başlatıldığı belirtilerek banka hesap numaraları paylaşıldı.
KOŞAR: ARTIK DAYANILMAYACAK NOKTAYA GELDİ
Toplantının açış konuşmasını yapan SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, mevcut binada poliklinikler ile öğrenciler ve öğretim üyelerinin bulunduğunu ifade ederek, “Hasta sayışımız ile öğrenci ve öğretim sayımız çok artıyor. Biz uzun zamandır sıkıntısını çekiyoruz, bu binaya sığmıyoruz. Artık dayanılmayacak noktaya geldi. Biz buraya ilk 25 öğrenciyle başladık. Şimdi toplam 1544 öğrencimiz var. Bu belki önümüzdeki yıl 100 daha artacak. Birkaç yıl sonra 2 bin öğrenciden bahsetmeye başlayacağız. 120 öğretim üyemiz vardı, şimdi 165 öğretim üyemiz var. Hepsi bu binada. Öğrencinin dershanesi, polikliniklerde hasta hizmetleri, öğretim üyesinin muayene alanı derken bu bina yetmez oldu. Bu binayı büyütmemiz gerekiyor. Bu binanın üzerine bir kat daha çıkmamız gerekiyor. Bu bir bakım onarım hizmeti. Maliyetleri de çok düşük değil. Üniversite bütçesinden yapmamız mümkün gözükmüyor. Çok acilen bu işi yapmamız gerekiyor. Yardımsever Isparta halkına güvenerekten yardım kampanyası başlatmayı düşündük. Üniversitede birçok hizmetler bu şekilde, halkın, devletin desteği ile yürüyor. Isparta halkının, iş dünyasının çok katkısı var. Bina anlamında çok farklı katkı olacak. Bu ayrıca sağlığa hizmettir. Bu hastanede biraz daha iyi hasta tedavi edebilmek önemli bir şey” şeklinde konuştu.
AKREDİTASYON BİR KURUMUN OLMAZSA OLMAZI
2018 yılı içinde Tıp eğitimi akreditasyonu için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Prof. Dr. Koşar, “Akreditasyon sayesinde öğrenciler daha iyi eğitim alacaklar ve tüm dünyada geçerli diplomaya sahip olacaklar. Bunu başarırsak tıp fakültemiz eğitim anlamında sınıf atlayacak. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Akredite heyeti mekana da bakıyor. Bu anlamda çok ihtiyacımız var. Akreditasyon bir kurumun olmazsa olmazı” dedi.
YILDIRIM: GEÇEN SENE AYLIK ORTALAMA 43 BİN HASTA BAKARKEN ŞİMDİ 47 BİN HASTAYA ÇIKMIŞIZ
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, akademik personel, öğrenci sayısı ve yeni birimler kuruldukça binada sıkıntı yaşanmaya başladığını dile getirdi. Günlük poliklinik sayısının yaklaşık 2 bin civarında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yıldırım, “2 bin civarında hasta ile beraber yanında refakatçileri de geliyor. Orada öğrenciler de var. Poliklinik koridorumuz oldukça dar. Geçen seneden bu seneye acilde muayene ettiğimiz hasta sayısı yüzde 13, yatan hasta sayısı yüzde 20, ameliyat sayısı yüzde 23, poliklinik sayısı yüzde 10 civarında artış göstermiş. Geçen sene aylık ortalama 43 bin hasta bakarken şimdi 47 bin hastaya çıkmışız. Bu fiziki mekanımızda ciddi sıkıntılar yaratıyor. Yapılacak olan ek kat inşaatıyla hastane içerisindeki belli bölümleri ek kata çıkarmanın aşağı katları biraz rahatlatacaktır diye düşünüyoruz. Genetik laboratuvarını yeni yapılacak alana taşımayı düşünüyoruz. Onun yerine farklı birimler yapmayı planlıyoruz. Bu yardım kampanyası elzem oldu” diye konuştu.
DULUPÇU: ÜNİVERSİTEMİZ ŞUANDA TARİHİNDE OLMAYAN BİR İNŞAAT YATIRIMI İLE KARŞI KARŞIYA
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Isparta’nın dünyaya açılan bir penceresi olduğunu ifade etti. Prof. Dulupçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hastaneyi şimdiye kadar var eden unsur Isparta halkı oldu. Çok farklı zamanlarda SDÜ’nün gelişimine Isparta halkı katkıda bulundu. Yeri geldi bağışta bulundu yeri geldi üniversitenin daha iyi gelişebilmesi için lobi faaliyetlerinde bulundu. Bu destekle üniversitenin buraya gelmesine katkı sağladılar. Bu desteği tekrar Isparta halkından rica ediyoruz. Üniversitemiz şuanda tarihinde olmayan bir inşaat yatırımı ile karşı karşıya. Aynı anda hastanemizde kadın doğum hastanesi inşaatı devam ediyor. Diş Hekimliğinde ek bina inşaatına başladık. Batı kampüsümüzde ortak derslik, doğu kampüsümüzde öğrenciler için merkezi yemekhane ve mutfak inşaatı var. Ayrıca Keçiborlu ilçemizde Sivil Havacılık Yüksekokulu inşaatımız var. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin tarihinde hiçbir zamanda bu kadar çok yatırım inşaatı aynı zamanda olmamıştı. Bu Isparta halkının ve sayın milletvekillerimizin desteğiyle ortaya çıkan bir tablo.
EK KATIN YAKLAŞIK 1 MİLYON LİRALIK MALİYETİ VAR
Üniversite çok hızlı büyüyor. Tıp Fakültesi ve Araştırma Uygulama Hastanesi bence Isparta’nın gözbebeği. Birçok alanda çok zorlu braşlarda, yapılması çok zor olan operasyonlar ve tedaviler üniversite hastanesinde yapılıyor. Hocalarımız Türkiye ve dünyada en yeni teknoloji ne uygulanıyorsa onları üniversite hastanemizde uygulamak için gayret gösteriyorlar. Ancak hastane çok büyüdüğü için mekan sıkıntısı ortaya çıktı. Yeni binalar yapıyoruz ama poliklinik hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi ve öğrenciler hizmetlerinin artırılması için mevcut binada ek kata ihtiyacımız ortaya çıktı. Ek katın yaklaşık 1 milyon liralık maliyeti var. Biz de kampanya düzenleyelim dedik. Daha önce de benzer girişimi Hukuk Fakültesi için yapmıştık. Hukuk Fakültesi binası için daha önce Hukuk Fakültesi’nden hakimler, savcılar, kaymakam ve valiler çıkıyor. Türkiye’yi yöneten ve adaleti sağlayan nesillerin ortaya çıkmasında Isparta halkının imzası olacaktır demiştim. Bunlar hayır işleridir. Siz vefat etseniz de buradan çıkan öğrencilerin hayır duası, memlekete yaptığı hizmetler hayır yapanların sevap hanelerine yazılıyor. Bu katı inşaatı ettiğimiz zaman hayırseverler için isimlerinin yer aldığı bir plaket duvarı hazırlayacağız.
İŞTE EK KAT İÇİN BAĞIŞ HESAP NUMARASI
Banka: T.C. Ziraat Bankası Şube: Isparta Merkez Şubesi Şube Kodu: 0132
Hesap Adı: Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Ek Bina İnşaat Bağış Hesabı IBAN: TR 0500 0100 0132 4480 7896 6323
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —