Bugün, 26 Kasım 2024 Salı

SDÜ Türkiye’nin Havacılık İdealini; Dünya Standartlarına Taşıyor

SDÜ Türkiye’nin Havacılık İdealini; Dünya Standartlarına Taşıyor

ISPARTA 29.08.2019 07:21:00 0
SDÜ Türkiye’nin Havacılık İdealini; 
Dünya 
Standartlarına 
Taşıyor
Süleyman Demirel Üniversitesi Türkiye’nin havacılık konusunda atılan stratejik adımlarına destek vermeye devam ediyor. Keçiborlu Sivil havacılık Yüksekokulu Türkiye’nin havacılık idealini dünya standartlarına taşımak için fiziki ve insan kaynakları alt yapısını tamamlayarak 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başladı.
 
Bakanlık bütçesinden ayrılan 6 milyon liralık bütçe ile kurulan Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu, Süreyya Sadi Bilgiç Yerleşkesi toplamda 10 bin metrekarelik bir alanda 5 bin 18 metrekare kapalı, 4 bin 984 metrekare açık alana sahip olarak konuşlandırıldı.
“STRATEJİK HEDEFİMİZE
BİR TUĞLA DAHA EKLEDİK”
Batı Akdeniz ve Türkiye’nin aydınlık yarınları için bilimsel bilgi, araştırma ve uygulama çalışmalarına başlayacağını belirten SYHO Kurucu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Üçgül, okulun “Havacılık Kümelenmesi” açısından çok büyük değer taşıdığına dikkati çekti. Prof. Dr. İbrahim Üçgül şunları söyledi: “Keçiborlu coğrafyası havacılık kümelenmesi açısından çok değerli bir yapıdır. Anılan havzada uluslararası hava trafiğine açık Süleyman Demirel Havalimanı bulunuyor. Ayrıca Türkiye’nin önemli Pilot Yetiştirme Okulu, istikrarlı ve güçlü bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Yine çok stratejik bir kurum daha var: Havacılık Bakım-Onarım ve Boyama Hangarı. Bu özel yatırım Sağlık Bakanlığı’nın 112 uçak ve helikopter ambulanslarına, Türk Hava Yolları’na ve diğer kuruluşlar ile stratejik ortaklık yapıyor. Katma değeri yüksek çalışmaları hayata geçiriyor. Herkesin bilgisi olduğu üzere Türk Silahlı Kuvvetleri de anılan havzada “Kara Havacılık Okulu” açtı. SDÜ olarak biz de bilimsel bilgi tarafını yönetiyoruz. Tüm bu perspektiflerden şu sonucu çıkarabiliriz: Isparta’nın “havacılık kümelenmesi” stratejik hedefine bir tuğla daha eklenmiştir. Isparta ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
YÜKSEKOKULA
BÖLÜM DAHA AÇILACAK
Üniversitemiz Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulunun “Uçak Gövde- Motor Bakım” ve “Uçak Elektrik-Elektroniği Bölümünün” açılmasının da YÖK tarafından onaylandığını anımsatan Prof. Dr. Üçgül, “Bu konuda akademik ve diğer yapılanmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu nezdinde ‘Pilotaj Eğitimi Bölümü’ açılması için de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ayrıca SDÜ Keçiborlu SHYO’nun Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi için kuruluş teklif dosyası da Senato onayından geçmiştir. Ve Yükseköğretim Kurulu’na onay için sunulmuştur. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.” dedi.
2023 VİZYONU İLE
UYUMLU BİR YÜKSEKOKUL
Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Şöhret de SDÜ’nün Isparta, Batı Akdeniz ve Türkiye’ye kazandırdığı Sivil havacılık Yüksekokulunun Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 ulaştırma-havacılık ve uzay çalışmaları hedefleri ile tam uyumlu ve senkronize olduğunu ifade etti. 1 Prof., 1 Doç. Dr., 3 Dr. Öğretim Üyesi ve 2 öğretim görevlisi ile Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Doç. Dr. Şöhret, fiziki altyapı ile ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Süreyya Sadi Bilgiç Kampüsü 6 milyon 307 bin 985 TL kaynakla konuşlandırıldı. SDÜ Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu total alanı 10 bin metrekare SHYO’nda derslik, laboratuvar, kütüphane, konferans salonu ve 

Salı 0.8 ° / -7.3 °
Çarşamba 3.6 ° / -6.3 °
Perşembe 7.3 ° / -1.8 °