SDÜ'den Uluslararası Sosyal Sorumluk Projesi: ''Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör ''
Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) yürütücülüğünde Isparta Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Polonya, Portekiz, Romanya ile İspanya'dan kuruluşların yer aldığı ve ''Türkiye Ulusal Ajans'' tarafından desteklenen ''Erasmus +'' Stratejik Ortaklık Yetişkin Eğitimi ''Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör; Bir Kulvar da Bana Ayır'' Projesi başlıyor.
-''Hedef: Topluma kazandırmak, kişisel gelişimlerini desteklemek''
Proje Koordinatörü Doç. Dr. Aygen Oksay: ''Fiziksel duyarlılık derecesi S5 ile S10 arasında olan 16-25 arası gençlerimize yüzme eğitimleri vereceğiz. Hedefimiz onları topluma kazandırmak, özgüvenlerini yükseltmek, kişisel gelişimlerini desteklemek. 2 yıl sürecek proje sonunda 5 ülkenin katılımı ile Isparta'da Uluslararası Yüzme yarışması düzenleyeceğiz.''
''-Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör; Bir Kulvar da Bana Ayır''
Süleyman Demirel Üniversitesi koordinatörlüğünde, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Right Challenge (Portekiz), Associate Esperando (Romanya), University of Humanities and Economics in Lodz (Polonya) ve Catholic University of Murcia'nın (İspanya) ortaklığında ulus ötesi bir sosyal sorumluluk projesi başlıyor: ''Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör; Bir Kulvar da Bana Ayır''
Erasmus + Stratejik Ortaklık Yetişkin Eğitimi Projesi olan ve 'Türkiye Ulusal Ajans' tarafından desteklenen çalışma ile fiziksel duyarlılığı olan 16-25 yaş arası bedensel engelli gençlere eğitim verilecek.
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan'ın ''Yasal Temsilcisi'' olduğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı (AD) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aygen Oksay'ın ''Koordinatör'' görevi üstlendiği proje 130 proje arasından seçilerek desteklenmeye değer görüldü.
Koordinatör Doç. Dr. Aygen Oksay, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Birliği Stratejik Ortaklık Yetişkin Eğitim Projesi olan ''Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör; Bir Kulvar da Bana Ayır'' için şu bilgileri paylaştı:
''Ekip içerisinde Doç. Dr. Gülay Bulgan, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Alp, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden (IUBÜ) Doç. Dr. Nurdan Kuşat ve Öğretim Görevlisi Yasemin Duran ile SDÜ'den Prof. Dr. Taylan Oksay ve SDÜ Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi (Kütüphane) Daire Başkanı Uğur Bulgan da yer alıyor.
Proje kapsamında 5 ortak kuruluş daha var. Bunlardan biri olan Isparta Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden İl Müdürü Murat Gevrek, Antrenör İbrahim Kaç ve Şefika Kaç da ekibimiz içerisinde görev yapıyor.
Ulus ötesi etabında ise Portekiz'den Right Challenge, Romanya'dan Associate Esperando, Polonya'dan University of Humanities and Economics in Lodz ve İspanya'dan Catholic University of Murcia yer alıyor.
Bu 2 yıllık proje kapsamında 16-25 yaş arası bedensel engelli gençlere temel olarak yüzme eğitimi vereceğiz. Buradaki temel hedefimiz fiziksel duyarlılığı olan gençlerimizi topluma kazandırmaktır. Onların becerilerini geliştirmek istiyoruz. Kendi kendilerine yetebilen, daha özgüvenli bireyler hâline dönüşmelerini sağlamayı planlıyoruz. Toplum ile kaynaşmasını sağlamak istiyoruz. Sadece Isparta değil, tüm Dünya'daki iyi uygulamaları da kendimize örnek edinmek için böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda ortaklarımız ile birlikte çeşitli ulus ötesi toplantılar yapacağız. Çeşitli antrenmanlar gözlemlenecek ve onlardaki iyi uygulamalar bizde de hayata geçirilecek..
6-9 Şubat 2019 tarihleri arasında ilk ulus ötesi toplantımızı SDÜ ev sahipliğinde yapacağız.
8 Şubat Cuma günü saat 14: 30'da Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Konferans Salonu’nda projeye Açılış Kokteyli yaparak resmî şekilde start vermiş olacağız.
Ortak ülkeler birbirlerindeki iyi uygulamaları gözlemleyecek ve yüzme antrenörleri çeşitli taktikleri, motivasyon tekniklerini ve sporcuların beslenme alışkanlıklarını karşılıklı olarak gözlemleyebileceklerdir.
Eylül 2020'de Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bir kapanış etkinliği düzenleyeceğiz. Eğittiğimiz gençlerin nelerin öğrendiklerini görebilmek bağlamında da bir yarışma hayata geçirilecek. Bir başka deyişle 2020 yılında ortaklar tarafından eğitilen yüzücülerin buluştuğu uluslararası bir yüzme yarışması düzenleyeceğiz.''
-Proje Başlangıç Toplantısı sonrası ilana çıkılacak
Proje için 9 Şubat sonrasında ilana çıkılacak. İstenilen şartları taşıyan adaylarla yapılan mülakatlar sonrasında yüzücü adayları seçilecek. Bu adaylar 2 yıl boyunca aldıkları eğitimler sonucunda ulusal ve uluslararası yüzme müsabakalarına katılabilecek yetkinlikte donanıma sahip olacaklar. Kontenjan fazlası müracaat olması halinde onlar da eğitim alacak.
Web Sayfası:
http://projeler.sdu.edu.tr/realerasmuswim
Instagram:
realerasmuswim
Facebook:
realerasmuswim
Twitter:
Realerasmuswim