Bugün, 7 Temmuz 2024 Pazar

SDÜ'nün genç hekimleri sağlık ordusuna katılıyor

SDÜ, genç hekimlerini mezun etti.

ISPARTA 2.07.2024 18:00:00 0
SDÜ

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin genç hekimleri, mezun olma heyecanını yaşadı. SDÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni, 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 

Törenin açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi 6’ncı Dönem Mezunu Öğrenci Temsilcisi Dr. Milhan Soyaslan; “Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitimimiz sürecinde sadece hastalıklar ve tedavilerini değil, birlikte çalışabilmeyi, insana insanca yaklaşabilmeyi, mücadele ve dayanışma ruhunu işimizde ve hayatımızın her alanında dinç tutabilmeyi öğrendik. Geleceğin hekimleri olarak her ne kadar dirençli ve umutlu bir şekilde insan hayatı ve insanlık için mücadelemize devam ediyor ve edecek olsak da maalesef artarak devam eden hekime şiddet olayları bizleri de derinden yaralıyor ve üzüyor. Onlar da bizlerle aynı yollardan geçmiş bizler gibi mezuniyetlerini gururla kutlamış bir zamanın mezunlarıydı. Bugün mezun olurken şiddete maruz kalan bütün hekimlerimizi ve insanlara can olmaya çalışırken canından edilen bütün doktorlarımızı derin bir özlem ve saygıyla anıyor onları hatırladığımızı ve unutmayacağımızı belirtmek istiyorum. Bizler ve diğer bütün hekimlerimiz için de daha huzurlu ve güvenli bir şekilde mesleğimizi icra edebileceğimiz bir gelecek temenni ediyorum.” dedi.

2023-2024 SDÜ Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Ahmet Altunkalem ise şunları kaydetti: “Bugün bizler artık birer hekimiz. Ülkenin dört bir tarafına dağılıp binlerce insanın hayatına değecek, onların hayatına yön vereceğiz. Sözlerimizin her zaman bağlayıcılığı olacaktır. Bize bu gücü veren hekimliktir. Bizler de sürekli okuyup çalışıp kendimizi değiştirecek ve geliştireceğiz. Bunları yaparken kimi zaman başarılı, kimi zaman başarısız olabiliriz. Başarılı olmak önemli değildir. Neticede başarıda başarısızlıkların birer toplamıdır. Aslolan insanın yaptığı işten mutluluk duymasıdır çaba göstermesidir. Bu yüzden ben ve 260 arkadaşım hep birlikte bugün birinci olduk. Hepimiz mutluyuz.”

Konuşmasına Gazze’de yaşanan insanlık dramına değinerek başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol da “Her ne kadar baktığımızda olumsuzluklar fazla gibi görünse de, umudumuzu ve kararlılığımızı kaybetmeyip,  barış ve adalete olan inancımızı korumamız gerekiyor. Üniversite olarak, bilginin ve eğitimin gücüne inanıyoruz, çünkü karşılaşacağımız her türlü zorlukta,  eğitimin ve sahip olduğumuz değerlerin bize rehberlik edip yol göstereceğini biliyoruz.” dedi.

Her sonun yeni bir başlangıcı ifade ettiğini söyleyen Prof. Dr. Şenol, öğrencilere şu şekilde seslendi: “Altı yıllık zorlu bir eğitimi tamamlayarak bugün buralara geldiniz ve doktor unvanını almaya hak kazandınız. Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Yaklaşık otuz yıllık bir üniversitenin tam akredite bir fakültesinden mezun oluyorsunuz. Aldığınız eğitime ve kendinize güvenin lütfen. Sizleri yetiştirirken hedefimiz: yaşadığı topluma duyarlı, bilginin ve akademik düşüncenin önemini kavramış, merak edip araştıran, teknolojiyi takip edip tanı ve tedavilerde kullanabilen, hastalarını daima önceliklerinin başına koyan, merhametli, iyi iletişim kurabilen aydın hekimler olmanızdı.  Tüm bu verilenleri alarak, en iyi şekilde yolunuza devam edeceğiniz konusunda sizlere olan güvenimiz tam. Her hasta, her hastalık, her acı, bir umut bekler. Sizler umut ve şifa olacaksınız. Hastalara yaklaşırken vicdanınızın sesini dinleyin ve giydiğiniz beyaz önlüğün hakkını verin. Bilimin savunucusu olun. “Fikri hür vicdani hür” genç hekimlerimiz olan sizlere sevgimiz, güvenimiz ve desteğimiz sonsuz”

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar, katılımcılara “Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nin bu önemli gününde, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.” diyerek başladığı konuşmasında ailelerin ve öğrencilerin sabır ve azimle bekledikleri güne kavuştuklarını söyledi.

Prof. Dr. Alim Koşar, “Tıp Fakültesi, insan sağlığına hizmet etme yolunda büyük bir sorumluluk taşıyan, özel bir disiplini temsil eder. Sizler, bu disiplini en iyi şekilde benimseyen ve gelecekte sağlık alanında önemli bir rol oynayacak olan genç hekimler olarak mezun oluyorsunuz. Bu süreçte gösterdiğiniz gayret, azim ve özveri takdire şayandır. Gelecekte, her birinizin farklı yollar izleyeceğine ve farklı başarılar elde edeceğinize inanıyorum. Süleyman Demirel Üniversitesi ailesine bağlılık ve gururla, kazandığınız değerleri dünyaya yaymaya devam edin.” dedi.

Konuşmaların ardından 2023-2024 Akademik Yılını derece ile tamamlayan Tıp Fakültesi mezunlarına diplomaları verildi.

Törende 260 hekim, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol eşliğinde Hipokrat Yemini etti ve Tıp Fakültesi mezunları coşku içerisinde keplerini havaya fırlattı.


Anahtar Kelimeler: ' hekimleri sağlık ordusuna katılıyor
Pazar 29.9 ° / 18.1 °
Pazartesi 31.6 ° / 19.3 °
Salı 30.8 ° / 20.2 °