Şehit eşinin adını görev yaptığı okulda yaşatıyor
Geçen yıl Şırnak’ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Cihangir Can’ın eşi anaokulu öğretmeni Tuğba Can, görev yaptığı Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu’nun alt katındaki salonu, kendi imkânlarıyla dizayn ederek, şehit eşinin ismini taşıyan toplantı salonuna dönüştürdü. Açılışta okunan ve Tuğba Can’ın 1,5 yaşındaki oğlu adına kaleme aldığı 'Şehidin Oğlundan Babaya Mektup' herkesi duygulandırdı.
Geçen yıl Şırnak’ta PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Cihangir Can, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Şehit Cihangir Can’ın anaokulu öğretmeni eşi Tuğba Can, eşinin adını yaşatmak adına görev yaptığı Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu'nun alt katındaki boş salonu toplantı salonuna dönüştürdü. Kendi imkanlarıyla salonu dizayn eden Tuğba Can, buraya Şehir Cihangir Can ismini verdi. Salonun açılışı dün gerçekleştirilirken açılışa Vali Şehmus Günaydın ve eşi Aysel Günaydın ile Garnizon Komutanı Albay Ferat Vural ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
ÇETİNER: 5 AYLIK SÜREÇTE BU GÜZEL ORTAM OLUŞTU
Törenin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Vejdi Çetiner, Şehit Cihangir Can’ın özgeçmişini okudu. Şehidin eşinin okulda anasınıfı öğretmeni olarak görev yaptığını belirten Çetiner, “Şehidimizin eşi dedi ki; okulumuzun herhangi bir birimimizde kütüphane ya da herhangi bir eser yaptırıp eşimin adını vermek istiyorum şeklinde teklif sundu. Öğretmenimizin bu teklifini değerlendirerek, bu ortamın daha elzem olduğunu anlattık ve işe başladık. 5 aylık süreçte şuanda içinde bulunduğumuz güzel bir ortam oluştu” diye konuştu.
VALİ GÜNAYDIN: HEPSİ DEVLETİMİZ, VATANIMIZ SAĞ OLSUN DİYOR
Vali Şehmus Günaydın da çok önemli bir olaya şahitlik yaptıklarını ifade ederek, “Şehidimizin eşi öğretmen hanım idareye müracaat ederek şehidimizin adını yaşatmak adına böyle bir faaliyette bulunmak istediğini bize iletti. Biz idare olarak bütün şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için tüm kurumlarımızda çalışmalarımızı yapıyoruz. Şehitlerimizin isimlerini okullara veriyoruz, kamu kurumlarına veriyoruz. Her zaman ifade ediyorum; şehitlerimizin ve gazilerimizin bu ülke, bu millet, bu bayrak, bu ezan için yaptıklarını bu millet asla unutmayacaktır. Her fırsatta, her zaman kalbimizin en müstesna yerine koyduğumuz aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi hatırlayacağız. Bizler fırsat buldukça şehit ailelerini ziyaret ediyor ve dertlerini, sıkıntılarını kendilerinden dinliyoruz. Şehit yakınlarımızın tavrı bizi o kadar memnun ediyor ki; bizden bir isteğiniz var mı diye sorduğumuzda hepsi devletimiz, vatanımız sağ olsun diyor. Biz de Allah onlardan razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bir öğrenci, anne Tuğba Can tarafından oğlu adına kaleme alınan 'Şehidin Oğlundan Babaya Mektup'u okudu. Mektubun okunması sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra Vali Günaydın, şehidin 1,5 yaşındaki oğlu ile birlikte salonun açılış kurdelesini kesti. Tören Kuran-ı Kerim tilavetiyle tören sona erdi.
İŞTE TÜM SALONU DUYGULANDIRAN O MEKTUP
Sevgili Babacığım;
Eğer annemin karnında olmasaydım biraz da büyük olsaydım sen şehadete yürürken. Beni kucağına alıp öptüğünü, sarmalayıp kokladığını, geceleri yanıma gelip yokladığını oğlum yavrum dediğini belki hatırlatabilirdim. Şehit baba aziz Türk milleti o kadar vefalıdır ki seni unutmadı, unutmayacak, unutturmayacak. İmanım gibi biliyorum ki sen ölmüş değilsin. Senin adına bir eğitim salonu yapıldı ki haberin olsun. Ruhunla göklerden uzaklaşınca burayı seyran etsin.
Güzel babam biliyor musun; şehitlerin kanı alemlerin mürekkebi gibidir. Şehadetin adını verdiğin bu ilim ve irfan ocağında yetişecek olan nice ilim adamları olacak evelAllah. Şundan emin ol babacığım; onlar hem senin adını, hem milletimizi hem de devletimizi edebiyen yaşatacaklardır.
Şehit babam;
Sana mezarında rahat uyu diyemiyorum yanlış söylerim diye. Çünkü inanıyorum ki makamın Hz. Peygamberin kucağıdır şimdi. O yüce peygamberin mübarek omzunda olur da nasıl rahat olamaz ki insan.