Tarih: 15.06.2022 14:44

Şehit Göksel Koç Ortaokulunda; TÜBİTAK Bilim Fuarı

Facebook Twitter Linked-in

HABER: Yunus ÖZLER
Şehit Göksel Koç Ortaokulunun 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Söz konusu fuarda; 13'ü araştırma, 7'si inceleme ve 5’ü tasarım olmak üzere toplam 25 proje bulunuyor.
 
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 2021 döneminde başvuruları kabul edilen ancak salgın nedeniyle ertelenen TÜBİTAK Bilim Fuarları belirlenen takvim çerçevesinde okullar tarafından düzenlenmeye devam ediyor.
ŞEHİT GÖKSEL KOÇ ORTAOKULU
TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI
Bu kapsamda, Şehit Göksel Koç Ortaokulunun 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı dün yapılan görkemli törenle açıldı. Okulun Bahçesinde saat 12.00’de başlayan açılış törenine; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Özay, Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
YALÇIN; “FUARIMIZA HOŞGELDİNİZ”
Fuarın açılış töreninde ilk olarak kürsüye Şehit Göksel Koç Ortaokulu Müdürü Adnan Yalçın geldi. Müdür Yalçın konuşmasında; “Sayın İl Milli Eğitim Şube Müdürüm, Sayın Sendika Başkanım, Değerli Okul Müdürlerim, Değerli öğretmen arkadaşlarım, Değerli misafirlerimiz ve Sevgili öğrenciler! TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl da düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışına hoş geldiniz.
“ÖĞRENCİLERİMİZLE
GURUR DUYUYORUZ”
Bu fuar 2019 – 2020 yılında hazırlanan projelerin sunumu içermektedir. Salgın sebebi ile fuarımızı gerçekleştirmek bugüne nasip oldu. Bu projeleri hazırlayan öğrencilerimizin bir kısmı mezun oldu ama okulumuza yeni gelen öğrenciler projelere sahip çıkarak geliştirdiler. Onlarla gurur duyuyoruz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.
“FUARIMIZDA 25 AYRI
PROJE YER ALMAKTADIR”
Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda 13'ü araştırma, 7'si inceleme ve 5’ü tasarım olmak üzere toplam 25 proje öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimizin nezaretinde özverili çalışmaları ile ortaya çıkardılar.
“BU FUARLARDAN
BİLİM ADAMLARI YETİŞİR”
Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.
“EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE
ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Değerli konuklar, bu projelerin hayata geçirilmesinde proje yürütücüsü Öğretmenimiz olmak üzere projelerde görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
ÖZAY; “BAŞARINIZIN
DEVAMINI DİLİYORUM”
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Özay da yaptığı konuşmada, TÜBİTAK proje faaliyetlerinin öğrencilerin bilimsel araştırma yapmaya teşvik edilmesi, takım çalışması, proje hazırlama becerilerini ve ortaya çıkan çalışmaları sunmaları açısından önemli olduğunu belirterek, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen okul müdürüne, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
BİLİM FUARININ
AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ
Törende yapılan konuşmaların ardından Şehit Göksel Koç Ortaokulunun 2021 Dönemi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelası törene katılan protokol tarafından kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesini takiben sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, davetliler tarafından tek tek gezilirken, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından da bilgiler sunuldu.  
İŞTE O BİLİM FUARINDAN GÖRÜNTÜLER;





 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —