Bugün, 17 Eylül 2024 Salı

Ser –Tur Türkiye’de Örnek Bir Kooperatiftir

Ser –Tur Türkiye’de Örnek Bir Kooperatiftir

ISPARTA 5.09.2024 18:19:00 0
Ser –Tur Türkiye’de  Örnek Bir Kooperatiftir

Türkiye’nin örnek öğrenci taşıma kooperatifi Ser-Tur yeni eğitim öğretim yılı öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayarak sezonu açtı. Açılış töreninde konuşan 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Ser-Tur, öğrenci taşımacılığında Türkiye’ye örnek bir kooperatiftir” dedi. 

Isparta’nın öğrenci taşıma hizmeti veren tek yetkili kuruluşu Ser-Tur, yeni eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak sezonu açtı.  Sezon açılışı öncesi Trafik Denetleme Şubesi, Jandarma Trafik Şube ve Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri tarafından servis şoförlerine servis taşımacılığında dikkat edilecek konular hakkında eğitim verildi. 

SER -TUR GÜVENİ TAŞIR

Yeni eğitim yılı öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Ser-Tur Kooperatif Başkanı Ali İhsan Kaya, “Ser Tur olarak 110 adet C plakalı araçlarımızla bütün öğrencilerimize hizmet etmek için hazırız.  Bütün hazırlıklarımızı yaptık.  Bu bağlamda yeni yönetmeliğe uygun olarak  eski araçlarımızdan şuanda 110 aracımızın  20’si sıfır.  70 aracımızın da kamera, koltuk 3 boyutlu emniyet kemeri sistemi, yönetmeliğin istediği şekilde oluşturuldu.  Velilerimiz gönül rahatlığıyla öğrencilerimizi güvenle servise bindirebilirler.  Bizim öğrenci servisi araçlarımız C plakalıdır. Araçlarımız 32 C 001 ile başlayıp 32 C 110 ile bitmektedir. Özellikle şehir içinde C plaka haricinde hangi araçla olursa olsun taşıma yapılıyorsa korsandır, bizim bilgimiz dışındadır. Bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz.  Bütün şoförlerimize bütün rehberlerimize sadece okul açılışlarında değil, ara tatillerde de emniyet ve jandarma tarafından eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Öğrenci bizim geleceğimizin güvencesidir. Sertur güveni taşır’ dedi.   

BU KONUDA TECRÜBE SAHİBİSİNİZ

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ da yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.  Kazadan beladan uzak bir sezon dileğinde bulunan Yücedağ  ‘Teknik konulara, eğitim anlamında  ve tecrübe olarak hepiniz hakimsiniz. Hizmet kalitesinin artırılması da Ser-Tur’un onurudur. Onun için  yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum hepinize sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum’ dedi. 

KORSANA PRİM VERMEYELİM

Ser-Tur’un Türkiye’de örnek öğrenci taşıma hizmeti veren kooperatiflerden olduğunu ve bununla gurur duyduklarını belirten 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Tural,  ‘Ser-Tur’la gurur duyuyoruz. Burası neden örnek bir kooperatif. Şoförlerimiz sürekli eğitimden geçiriliyor. Araçlarımız Öğrenci Servis Taşıma yönetmeliğine göre her altı ayda bir denetlenmekte.  Ser-Tur Türkiye’de bir ilke imza atarak, şoförlerine zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi kazandıran kooperatif oldu. Ayrıca yaptığımız toplantı sonrası alınan kararla bu sezon öncesi araçlarımızın pek çoğu yenilendi. 

Tabi velilerimizi de uyarmak istiyorum. Çocuğunuzu taşıyan servisin özelliklerine, şoförüne, rehberine  iyi bakın. İstenmeyen olayların yaşanmaması için de korsan taşımacılığa asla izin vermeyin. Çocuklarımızı servis yönetmeliğinde tanımlanan şartlara uygun taşıma hizmeti veren servislere emanet edelim.  Kıymetli servis şoförlerimiz ve rehber arkadaşlarımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı taşıdığımızı asla unutmayacağız. Onları kendi çocuklarınız gibi görün. Servis hizmeti verirken hal ve hareketlerimize, konuşmalarınıza, beden dilimize dikkat etmek zorundayız. Çünkü çocuk, şoför amcasından gördüğünü örnek alır. 

Araçta kapılar mutlaka kapalı olacak, müzik açılmayacak. Sürüş sırasına cep telefonuyla konuşulmayacak, çocuklarımızı araçtan indirip bindirirken, çantası eşyası araçta kalmış mı bunlara bakacağız.  Hepinize kazasız belasız bir yıl dilerken, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sezon açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde sizlere sağlıkla ilgili bir seminer düzenleyeceğiz. Araçta sağlıkla ilgili bir durumda acil müdahale  eğitimi verilecek.  Onu da önümüzdeki günlerde yapacağız. Daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz’ diye konuştu. Konuşmaların ardından kazasız belasız bir sezon olması dileğiyle dua edildi. 


Anahtar Kelimeler: Türkiye’ Örnek Kooperatiftir
Salı 23.1 ° / 13.4 °
Çarşamba 23.9 ° / 13.6 °
Perşembe 23.4 ° / 13.4 °