Çarşı merkezinde hizmet veren Özel Şifa Hastanesi, çok kısa bir süre sonra yoluna MEDDEM ismiyle devam edecek.
Özel Şifa Hastanesi, İstanbul yolu üzerinde eski KİPA AVM yanında hizmete girmek için gün sayıyor. Ancak Şifa Hastanesi, yeni binada ismini ‘uzun soluk, uzun nefes’ anlamına gelen MEDDEM Hastanesi olarak değiştirecek. Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı dün yeni binada düzenlediği basın toplantısı ile MEDDEM’i kamuoyuna tanıttı. İnşaatın yüzde 95’inden fazlasının tamamlandığını ve Ekim ayının ilk haftasında hasta kabulüne başlamayı planladıklarını açıklayan Kapancı, yeni binada ayrıcalıklı hizmetlerin olacağını bildirdi.
BU YOLCULUĞA 1997 YILINDA BAŞLADIK
1997 yılında Yedişehitler Mahallesi’nde bir poliklinik olarak yolcuğa başladıklarını ifade eden İbrahim Kapancı, “Çok şükür bugüne geldiğimizde de 1 Haziran 2015’te temeline kazmayı vurduğumuz yeni hastanemizin nasip olursa sonuna geldik. Bu aşamaya gelişte Ispartalıların, Sayın Vekilim Süreyya Sadi Bilgiç’in, AK Parti İl Başkanlığının, Sayın Belediye Başkanım Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ciddi anlamda destekleri oldu. Bize desteği olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz Isparta’da büyüdük, Isparta’da olgunlaştık, Isparta’ya bu yatırımı kazandırmak için hakikaten uğraşıyoruz” dedi.
EKİM’İN İLK HAFTASI HİZMETE GİRMESİNİ PLANLIYORUZ
Yeni bina için Sağlık Bakanlığı’nın istemiş olduğu bazı eksiklikler olduğunu kaydeden Kapancı, şu bilgileri verdi: “Şuanda onları yapıyoruz. Nasip olursa en geç 20 Eylül itibariyle Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğüne müracaatımız olacak. Bu arada Sağlık Müdürlüğü’ndeki tüm arkadaşlarımızın, başta müdür bey olmak üzere hepsinin desteğini hissediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğündeki işlemlerimiz 2-3 hafta sürecektir. Eylül’ün son haftası ya da Ekim ayının ilk haftası yeni binamızda hasta kabulüne başlayacağız. Bizim Çıraklar Ailesi çözüm ortağımız. Onlarla birlikte bu aşamaya getirdik. İnşaatın şuanda yüzde 95’in üzerinde bitti. Sadece tadilat ve tamiratlarımız var.
260 YATAK KAPASİTELİ ANCAK AÇILIŞTA 147 KAPASİTE OLARAK BAŞLAYACAĞIZ
Bu yatırımımızda 20 bin metrekare kapalı kullanım alanımız var. Bu 20 bin metrekare kapalı alanda tam kapasiteye geçtiğimizde 260 yatağa ulaşıyoruz. Bu 260 yataktan da 85 tanesi erişkin yoğun bakım, bunun 17 tanesi izole oda, 44 tane yeni doğan yoğun bakım, yaklaşık 85 civarında da tek kişilik özel odalarımız var. bir kısmı çift kişiye de dönebilir. Bunları topladığımızda 260 yatağa ulaşıyoruz. İlk açıldığımıza 147 yatakla buraya geleceğiz. 147 yatakla açılışımızı yapacağız. Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu kurallarla beraber 1,5 yılı bulmadan 260 yatağa ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şuanda mevcut hastanemizde 104 yataklıyız. Orada ayrıcalıklı, özellikli işlemler yapıyoruz. Daha rahat, daha geniş ve hizmet kalitemizi yükseltmeye yönelik yapıyı buraya getiriyoruz. Bu yatırımımızda kalp merkezimizi biraz daha genişleteceğiz. Bir de bu bölgede yok, sadece fakültede var. Onkoloji ile ilgili izinlerimizi almıştık, bununla ilgili yatırımlarımıza başladık, açılışta o da olacak. Radyasyon onkolojisi, kemoterapi ve ışın tedavisini burada, bünyemizde yapıyor olacağız. Aslında bu bizi heyecanlandırıyor. Isparta’dan çevre illere hasta akışı var idi. Bunu kalpte belli oranda kestik. Onkolojide de tedavileri de zannedersem büyük oranda Isparta’da tutacağız. Artık insanımızın sağa sola eziyet çekerek taşınmasının önüne geçmiş olacağız. Kalp merkezimizde inanılmaz güzel olaylar yaşıyoruz. Kalp merkezinde kurtardığımız arkadaşımız var. Bu ve bu tür olaylar bizi heyecanlandırıyor. Bu hizmeti vermekten gurur ve onur duyuyoruz. “
NEDEN İSİM DEĞİŞTİRİLDİ?
Öte yandan ‘neden isim değişikliğine gidildi?’ sorusunu yanıt veren İbrahim Kapancı, “İsim değişikliği bizim daha önce de düşündüğümüz bir olaydı. Özellikli bir iş yapıyorsanız örneğin kalp cerrahisi yapıyorsanız sizin kimliğinizin altında bunun yapılması gerekiyordu. Zaten bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Yaptığınız işlemin Isparta’da yapıldığına dair bir markanız olması gerekiyor. Isparta’dan doğal bir markanın oluşması gerekiyor. Bizim yurtdışı çalışmalarımız var. yaptığımız özellikli il dışından gelen ameliyatlarımız var. Şifa dediğiniz zaman diğer illerdeki Şifa Hastanelerine takviyede bulunuyorduk. Bizim kimliğimizi yansıtmıyordu. Bu bizim için zaten zaruretti ama isim değiştirmek de gerçekten çok zordu. Biz buraya taşınma sürecini Haziran gibi planlamıştık. İsim değişikliğini geçen yıl Ağustos ayında konuşmaya başladık. Ben Şifa Plus, Şifa Artı, Şifa Gül gibi isimler düşünüyordum. Ekim, Kasım gibi önüme Meddem ismi geldi. Arkadaşlar illa olsun dediler ben biraz karşı çıktım. Ekim ayı sonunda Meddem ismine karar verdik ve ismimizi tescilledik.
ONKOLOJİ YATIRIMI AYRI BİR YATIRIM
Bununla ilgili arkadaşlar ekimden bu yana çalışıyorlar. 4-5 ay öncesinden hazır oldu. Yeni yerimiz ile beraber değişme kararı aldık. Logo, amblem ve isim değişiklikleri bu şekilde gerçekleşti. Onkoloji yatırımı ayrı bir yatırım. Cihazları bulmak ve kurmak 6 ay alıyor. İşleme başladıktan sonra da 6 ayda ekibin alışma ve organizasyon süreci oluşuyor. Bu bölüm ile alakalı cihazlara ve bu cihazların kullanımda yardımcı olabilecek ekip arkadaşları araştırılıyor. Açılıştan 6 ay sonra işlemlerimizi tamamlamış olacağız.”
SEVK EDİLEN HASTALARIN NEDEN SEVK EDİLDİĞİNE DAİR SORUNLARI ORTANDA KALDIRIYORUZ
Özel Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı, açıklamalarına şöyle devam etti; “Şimdiki hastanemizde yaşadığımız ama burada yaşamak istemediğimiz sorun şu; 58 adet yoğun bakım ünitesi ile hizmete girecek. 58 tane erişkin yoğun bakım ve bunların 17’si tek kişilik izole yoğun bakım. Antalya’yı da işin içine soktuğumuz zaman, hiçbir yerde böyle bir hastane yok. Bunlar bizim için ön planla geliyor. Bireysel bazda daha iyi hizmet sağlayabileceğimiz bir hastaneden söz ediyoruz. Sadece bir kalp merkezi ya da onkolojiyi koymakla olmuyor. Hasta sevki ile ilgili bir sıkıntımız yaşanmayacak. Sevk edilen hastaların neden sevk edildiğine dair sorunları ortanda kaldırıyoruz. Eskiden göğüs ağrısı şikayeti ile hastanemize gelen hastaları direkt olarak sevk ederken, şu anda 20 dakikada açık kalp ameliyatına alabilecek bir düzeye geldik. Buraya gelen hasta hiçbir şekilde sevk olmayacak. Buraya gelen bir hasta sevk ediliyorsa, doktor arkadaşların bir gerekçe sunması gerekiyor. Bu gerekçeyi ortadan kaldırdık.
80 PERSONEL DAHA İSTİHDAM EDİLECEK
İstihdam konusuna değinirsek, hastanemizin ilk açıldığında planlanan yatak sayısı 140 ama 2 yıl içerisinde 260 yatağa ulaşacağız. Şu anda 370 civarında personel istihdam ettiriyoruz. Açılıştan sonra başlangıç sayısı olarak 450’ye ulaşacak.”
ISPARTA’YA VERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL GİBİ GÖRÜNÜYOR
Diğer taraftan çocuk bölümleriyle ilgili özellikli servisler için bir çalışma olup olmayacağı sorusuna Kapancı, şu yanıtı verdi: “Çocuk Onkolojisi ve Çocuk Hematolojisi gibi bölümlerin özel olduğuna değinen Sağlık bakanlığı bu bölümü verirken bazı kurallar çerçevesinde veriyor ve buna göre yatırım yapılıyor. Türkiye dahil çok az bir bölüm olduğundan, Isparta’ya verilmesi mümkün değil gibi görünüyor. Taşınma esnasında eski yerimizden yeni yerimize servis araçları kalkacaktır.”