Tarih: 29.03.2022 01:27

Sistemler – Prensipler Otoriteler ve Rekorlar

Facebook Twitter Linked-in

Evet bu 4 sihirli kelime ve dünyada vazgeçilmeyen bir sevdanın adıdır... Bu sevdanın yaşaması gereken tek şartı ise tesis. Spor oyun alanı yani. Varsa dünya senin, yoksa sana da faydası yok, bana da… Ferdi ve takım sporlarında ilk şart, bu tesis denilen mekanlar. Teknik adam, hocalar, malzeme, sponsor, maddi imkan, spora dair her şeyiniz olsun TESİSİNİZ YOKSA her biri yetersiz. Yokluğunda sporcu yetiştirme ve geliştirme imkanınız yok… Teşbihte hata olmaz derler bir örnekleme yapalım. ISPARTALIYIZ ya… Helva kabune usulü bir yemekle, kalabalık aile gurupları için kazanlarda çokça helva yapacaksınız, elinizde ustanız var, un-şeker-irmik-yağ ve fıstık var ancak o helvayı karıştıracak (kocaman kazanlarınız) yoksa o helvayı yapamazsınız. Yapamayınca da hedeflediğiniz amaca ulaşamazsınız.
 
Isparta’mızda eskiden mahalle maçlarının yapıldığı taş direklerin dikildiği toprak sahalar, (DereKaraağaç-Yenice-Kıraçlar-Çünür vb.) çok kısıtlı toprak futbol sahaları ile toprak okul saha ve oyun alanları vardı. Şimdiki ITKM’nin yeni adı Meydan AVM’nin bulunduğu alanda beton zeminle kaplı Isparta halı pazarı vardı. Halı pazarı dağıldıktan sonra futbol orada oynanırdı. Düşünebiliyor musunuz beton zeminde futbol oynayıp futbolcu olabilmeyi. Bir de dış saha dediğimiz Ali Göral futbol sahası. ( Mazide örnekleri var. Isparta’dan yetişmiş, yıllarca amatör futbol oynayıp sonra da 44 yıllık mazisi olan Ispartasporda oynayan futbolcular geldi geçtiler.) Şimdiki gençlerimiz ne kadar şanslılar. Nostaljiyi bırakıp gerçeklere dönersek spor ve futbolda başarının yolu tesislerden geçiyor. O tesislerin yapımı için de şart şu.
 
Her zaman yazdık, söyledik ve Tv ekranlarından yıllarca haykırdık. Hamitabadat’ımız da-Barida’mız da – Isparta’mız da spor ve futbolda başarılı olmak istiyorsak : “SİYASİ-MÜLKİ VE YEREL İRADE” üçgeni bir araya gelmeli, ortak akılla karar vermeli ve imkanları birleştirerek icraatları gerçekleştirmelidir dedik. Mazide zaman zaman bu üçgenler bir araya gelip ilimize spor tesisleri kazandırdı mevcutlar yenilendi ancak yetmedi ve yeterli olmadı. Komşu iller spor tesisleri açısından çağ atlayıp sürekli ileri giderken, bizler geride kaldık. Ve son mahalli seçimlerde bu tesis vaadi ortaya çıktı. Aş pişti, bayram geçti seçim bitti ve zaman geçti.
 
Vaadlerin gerçeğe dönüşmesini beklerken (2020 de Isparta’da) bir mucize oldu, bir spor devrimi oldu, sporda çağdaş fikirler oluştu ve sporu seven insanlar, başta Belediye Başkanımızsn. Şükrü Başdeğirmen bu eksikliklerin giderileceği müjdesiyle Ankara’da bir protokol imzaladı. Ortak akılla, ISPARTA’mıza 32 milyonluk, toplam 16 tesis kazandırılması konusunda saatlerce-günlerce-haftalarca ve hatta aylarca harıl harıl çalışmalarla sonuca varıldı. Ve ISPARTA’YA toplam 32 TRİLYONLUK, il tarihinde ilk kez, görülmemiş “SPOR YATIRIM KARARI ALINDI” ve uygulamaya geçildi. Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Toto teşkilat başkanlığı yardımlarıyla çok büyük bir hamle Isparta’mızda da başlatıldı.
 
Bizler 40 yılı aşkın basın ve sportif olayların içindeyiz ilk defa böyle bir hamlenin Isparta’mızda başlatıldığına şahitlik ettik. Isparta’mızın siyasi tarihinde büyük siyasi şahsiyetlerimiz, başta 9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman DEMİREL (Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde) olmak üzere siyasi konularda milyonlarca-milyarlarca yatırıma giriştiklerini ve büyük hamleler yaptıklarını görüp, ülkemize ve ilimize kazandırdıklarını biliyoruz. (Süleyman Demirel üniversitesi-Dereboğazı yolu-Organize sanayi ve Süleyman Demirel Hava limanı gibi) ilimizin hedef ve vizyon projelerini takip edip mahalli ve büyük basında bizzat haberlerini yaptık yıllarca, ancak, 32 trilyonluk S-P-O-R YATIRIMINI Isparta’mız da hiç görmemiştik. Sonradan 16+1:17 yatırıma dönüştü. Ve bu olay ilk kez tecelli ediyordu.
 
Heyecan duymamak mümkün değil. Tarihi bir gerçek şu ki, bizim sözümüzdür : “Maziyi kimse silemez, geleceği de kimse bilemez.” Evet. İlimize müjdeli haberlerden sonra beklemeye geçtik. Ve ilimizin çocuk-ergen ve gençleri gibi bizlerde çok merak ve heyecan duyduk vaadin-gerçeğe dönüşmesini sabırsızlıkla beklemeye başladık. Şehir merkezinde amatör futbolun yük ve kahrını çeken Milli egemenlik ve Sav statlarından sonra il futboluna büyük bir soluk getirecek olan merakla beklediğimiz Emre mahallesinin 32 yıllık rüyası, Gökçay’daki UEFA standartlarında yapılan Emre - spor ve futbol sahası tesisleriydi. Yani (32 yıllık hayal ve özlemler, 32 trilyonun içindeydi.) İlk kazmanın vurulduğu günden bu yana, yaz-kış her aşamasında ve de sentetik çim döşeninceye kadar geçen süreci adım adım şahsen takip ettik, resimledik ve bitişini bekledik ve şimdi de pırıl pırıl tesislerde başlama düdüğünün çalınacağı anı bekliyoruz sabırsızlıkla.
 
Çünkü sporda başarının, kadınlı-erkekli olarak, 7’den, 77’ye gerçekleşeceği eserler ve mekanlar bunlar. İşin bir başka yönü de şu. Profesyonelliğe açılan tüm kapılar amatörlük gerçeğinden geçmekte. İşte bu tesisler, o profesyonel kapıların açılmasına vesile olur. Kim bilir. Kim bilebilir ki… TEKNİK BİLGİLER Mİ? Yazalım, efendim. - Yaklaşık 3.545.416.00 .- TL’ye mal oldu. - 76X113 m2. UEFA’nın istediği tüm standartlarda. - 500 KİŞİLİK TRİBÜNÜ mevcut. - 2’li soyunma-giyinme odaları mevcut. - Drenajları da tamam. - Modern bir otoparkı mevcut. - Şimdi yapımı süren soyunma giyinme odaları ile çevre düzenlemeleri. Ve de kale direkleri. - Bu eserin EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ şehrin yüksek noktasında oksijen deposu denilebilecek bir mevkii de. Bu sporcu sağlığı açısından da son derece önemli bir konu. Artık açılışına gün sayılıyor. Bunun yanında ilimizde diğer spor yatırımları da devam ediyor tabii ki. Fatih mahallesindeki tesisler de çok güzel ve özel olacak.
 
Yapımı devam ediyor. Bu iki esermerkezde hizmete girdiğinde, Milli egemenlik stadı ve Sav stadı dışında BAL ligi ve AMATÖR futbol maçlarını nerede oynatırız diye kara kara düşünen yöneticilere büyük ilaç-çözüm ve çare olacak. Futbol saha sıkıntısı radikal çözüme kavuşmuş olacak. ISPARTA’MIZDA spor ve futbol kültürünün en üst seviyelere çıkması için çalışan, bu tarihi sportif ve kalıcı eserleri ilimize kazandıranlara da birkaç sözümüz olacak tabii ki. Sporu ve sporcuyu seven, alt yapılara inanan, spor tesislerinin gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan, dijital bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılıklardan koruyup kollayacak bu tesislerin kazandırılması fikrinden başlayarak, söz veren, başlangıçtan bitime kadar yapım aşamasında büyük çaba gösteren spora- futbola aşık, seçim vaadini gerçekleştiren,
 
Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen, başta olmak üzere Vekillerimiz sayın S.Sadi Bilgiç- sayın Recep Özel, sayın M. Uğur Gökgöz, sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu’na “GELECEĞİMİZ ve GENÇLERİMİZ ADINA” yaptıkları bu tarihi spor yatırım ve hayırlı icraatlarından dolayı, Isparta’da yaşayan, bir fert, sporun gücüne inanan ve futbolu seven Isparta’lılar olarak şükranlarımızı iletiyoruz. Gençlik spor Bakanımız sayın M.Muharrem Kasapoğlu ve Spor Toto teşkilat başkanlığı yöneticilerine, tesislerin yapımında alın teri döken, gece gündüz mesai harcayan, heyecanımıza ortak olan tüm kişi ve kuruluşlara ayrıca teşekkürler.
 
Sağ olun var olun. EVET. Sözün özü şu ki, Isparta’mızın, çocukları-ergenleri ve Isparta gençliği sizlere minnettardır. Ve bu kalıcı eserlerde yetişip il ve ülkemiz sporuna hizmet edeceklerine dair söz verdiklerini biliyoruz. Onlar, spor tesislerini doldurup sözlerini yerine getirdikçe, bizler de, sizler de, sportif başarılarıyla övüneceğimizden eminiz. Son olarak şu konuyu hatırlatmak isteriz. Bu güzelim tesislere, ilimizin spor ve futboluna, mazide büyük hizmetleri geçmiş nice büyüklerimiz, abilerimiz ve değerlerimiz var. Onların adını vererek, kocaman bir vefa borcumuzu ödemiş, olalım istiyoruz. Unutma olayı insanın doğasında var. Ancak unutturmama, gayret ve çabası ise hemşehriliğin, vefanın ve de insan kıymeti bilmenin özünde, mayasında saklıdır.
Saygılarımızla.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —