Tarih: 07.10.2016 06:28
Sivil vatandaşların oranı %100 arttı ama bu yeterli değil
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Zafer Dirik, katıldığı Ne Var Ne Yok programında 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı’na devrilen Isparta Askeri Hastane’nin durumu hakkında bilgi verdi. Hastanenin Eylül ayının ilk haftasında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlandığını belirten Op. Dr. Dirik, vatandaşların da buradan hizmet almaya başladığını ancak sayının istedikleri oranda olmadığını dile getirdi.
SORUNSUZ DEVİR ALAN ŞEHİRİZ
Türkiye’de 34 Askeri Hastane’nin devrinin gerçekleştirildiğini ifade eden Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Zafer Dirik, devri en sorunsuz gerçekleştirilen şehir olduklarını vurguladı. Dirik, “Bu konuda hem hastane çalışanlarına hem de kendi ekibime teşekkür ediyorum. Genel Sekreterlik olarak ek bina işletme konusunda Gülkent Ek Binası ile tecrübemiz var. Sekreterlik elemanları da bu konuda deneyimlidir. Askeri Hastane çalışanları da bizi çok olumlu karşıladı ve yakın davrandılar. Bu konuda geçişi sağladık. Şuanda Isparta Devlet Hastanesi’ne Şehit Yunus Emre Ek Binası olarak 100 yataklı hastanemizi ekledik” dedi.
15 TEMMUZ SONRASI İLK ŞEHİT OLDUĞU İÇİN ONUN İSMİ VERİLDİ
15 Temmuz sonrası toplumda şehitlere karşı önemli bir hassasiyet oluştuğuna işaret eden Op. Dr. Dirik, 15 Temmuz sonrası Isparta’nın ilk şehidinin Yunus Emre olması nedeniyle Askeri Hastane’nin ismini Şehit Yunus Emre ek binası olarak koyduklarını açıkladı.
BU ISPARTA İÇİN BİR KAZANÇ
Öte yandan hastanenin hizmetleri hakkında bilgi veren Op. Dr. Zafer Dirik, şunları söyledi: “Oradan personelle beraber 100 yatak kazanmış olduk. 17 doktor, 70-80 ebe-hemşire var. diğer personeller birlikte 120-130 personel kazandık. Bunun yanında 100 yatak, 4 ameliyathane ve yoğun bakım odalarını kazanmış olduk. Bu Isparta için bir kazanç.
BU HASTANENİN ASKER POTANSİYELİNDEN DOLAYI KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Isparta asker nüfusu yoğun bir ilimiz. Acemi eğitime gelen askerler var, Eğirdir Dağ Komando Okulu var, Kara Havacılık Okulu gelecek bu yüzden bu hastanenin mevcut haliyle kalması öngörülüyor. Yeni Şehir Hastanesi’ne geçildiğinde muhtemelen ek bina olarak devam edecektir diye düşünüyoruz. Fakat bu henüz netlik kazanmadı. Ama bu hastanenin asker potansiyelinden dolayı kapanması söz konusu değil.
1 AY İÇİNDE YAPILAN POLİKLİNİĞİN ANCA YÜZDE 10’UNU SİVİL TEŞKİL EDİYOR
O hastane daha çok askere hizmet eden bir hastane. Eylül ayında sivil müracaatı yüzde 100 arttı. Ama istediğimiz düzeyde değil. 1 ay içinde yapılan polikliniğin anca yüzde 10’unu sivil teşkil ediyor. İnsanların orayı çok duymamış olması da etkendir. O nedenle bu rakamın artmasını ümit ediyoruz. Orada şuanda 17 doktorumuz çalışıyor. Ana branşlar olmak üzere kardiyoloji, göğüs, fizik tedavi, psikiyatri, diş uzmanlarımız var. Vatandaşlarımız orayı daha fazla kullanır diye bekliyoruz. Laboratuvar başta olmak üzere her türlü imkânımız orada da var.
ŞEHİT YUNUS EMRE EK BİNASINI VATANDAŞLARIMIZ ŞUANDA ÇOK TERCİH ETMİYOR
Isparta’da mevcutta Kadın Doğum Hastanemiz ayrı. Ayrıca Gülkent Ek Binamız var. bu hastaneler yıllardır kullanılıyor. Askeri Hastane dördüncü bir hastane gibi oluyor. Diğer hastanelerin ulaşımının daha kolay olması nedeniyle Şehit Yunus Emre ek binasını vatandaşlarımız şuanda çok tercih etmiyor. Ama bu sayı artacaktır. Ayrıca insanlar da doktor ismine gitme alışkanlığı da vardır. Vatandaşlar oradaki doktor arkadaşları tanımıyorlar. Zaman içinde onlar da isim sahibi olurlar diye temenni ediyoruz.
ASKERLERLE İLGİLİ İŞLEMLER AYNI DEVAM EDİYOR
Askeri Hastanelerin devredildikten sonra askerin muayeneleri, ameliyatları, raporlarıyla ilgili herhangi bir değişiklik olmadı. Aynı kadroyu koruyarak aynı hizmetleri aynı bina içinde devam ettiriyoruz. Devirden önceki işlemler ne ise aynı şekilde Yunus Emre ek binamızda aynı şekilde devam ediyor.”
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —