Tarih: 11.02.2023 20:40

SON DAKİKA HABER ÜNİVERSİTELER KAPATILDI!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili vuran deprem münasebetiyle ülke genelindeki tüm devlet üniversitelerinin eğitim – öğretim yılı sonuna kadar uzaktan eğitimle (online) çalışmalarına devam edeceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

ÜNİVERSİTELERDE 

UZAKTAN EĞİTİM

Üniversitelerin tamamının KYK yurtlarına ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler. Üniversiteleri bu yolla tadil ederek KYK yurtlarını misafirhane gibi kullanacağız. 2 gün önce Osmaniye'deydim 2200 kişilik yurt binası pırıl pırıl. Depremzedeler o yurtlarda ağırlandı. Yeme içme her şey orada. Oradaki vatandaşların mutluluğuna şahit oldum. Burada da 6663 kapasite var. 

CELP TARİHLERİ ERTELENDİ

Deprem bölgesinde ikamet eden veya deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir.” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —