Tarih: 11.01.2016 13:35

Spor, Isparta için 100 yıllık kazanımdır

Facebook Twitter Linked-in

Üniversiteler için evrensel ölçü olarak kabul edilen sporda Süleyman Demirel Üniversitesi'ni temsil eden, bu alanda gelişim ve başarı için çalışan Prof. Dr. Fatih Kılıç, yeni dönemde uzaklaştırıldığı görevine geri döndü. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun döneminde 3 yıl fakülte ve spor altyapısı yönetiminden uzaklaşan Fatih Kılınç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. ilker Çarıkçı'nın rektör atanmasından sonra yeniden bu alanda söz sahibi oldu. Fakültenin yönetimi ile üniversiteye kazandırılan olimpik tarzdaki spor tesislerinin sorumluluğu yeniden Ispartalı profesöre verildi.
5 BÖLÜM VAR AMA
1'İNDE EĞİTİM VAR
SDÜ'de 10 yıl önce kurulan Spor Bilimleri Fakültesi'nin bünyesinde kağıt üzerinde 5 bölüm var ancak şu anda sadece 1 bölümde öğrenci kabul edilip, eğitim-öğretim veriliyor. 10 yıldır eğitim verilen spor bilimleri bölümünde 350 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin 54'ü çeşitli branşlarda milli sporcu ünvanına sahip. Spor Bilimleri Fakültesi'nde açılamayan öğretmenlik, antrenörlük, yöneticilik ve rekreasyon bölümleri için yeterli öğretim üyesi sayısına ulaşılması bekleniyor. Bu bölümlerin de açılması durumunda SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde1200 öğrenciye ulaşılacak. Fakültenin spor altyapı açısından hiçbir eksiği bulunmuyor.
SPOR, HAYATIN
BİR PARÇASI OLMALI
SDÜ Spor Bilimleri Bölümü ABD Başkanı Prof. Dr. Fatih Kılınç, bütün dünyada en güçlü organizasyonun spor olduğunun kabul edildiğinin altını çizdi. Sporun insanlara mücadele kültürünü aşıladığını belirten Kılınç, "Kazanırsın ya da kaybedersin. Kaybedersen kaybetmeyi öğrenirsin. Mücadeleyi öğrenirsin. Sporun kültürü bu. Türkiye'de bunu anlamış çok fazla insan yok. Olimpiyat kültürünü anlamış çok fazla insan yok.
Spor hayatın bir parçası olacak. Öğrencilerimize biz burada mücadele etmeyi öğreniyoruz" dedi.
SADECE BİLİM YETMEZ
Üniversitelerde olması gereken 3 evrensel ölçü arasında sporun da bulunduğunu işaret eden Prof. Dr. Kılınç, şöyle devam etti:
"Bilim, bilim, bilim diyorlar. Üniversite sanatta, sporla ve bilimle yani 3 evrensel ölçüde eğitim veren kurumlardır. Biz sadece bilimi tutuyoruz. Spor kültürü olan çocuk kavga etmez.
Spor kalite ve mükemmeliyetçiliği isteyen bir alandır. Geçmiş dönemde buradan uzak kaldım. Ancak bu 3 yıl büyük yara aldık. Ama bu 3 yıl spor alanında 30 yıla malomuştur. Üniversiteler sıralamasında sporda 17. sıradaydık. Şu anda 53.sıradayız. Eğer bize dokunmasalardı ilk 3'e gelirdik. Spor tanınırlığımız yok.
OLİMPİYATLARA ADAYIZ
Burada Spor aktivitesini halkı ve öğrencisi ile birlikte yaşayan ve yaşatan, Türkiye çapında ve dünya çapında bir siklete girmemiz gerekiyor. Dağ bisikletinde biz birincilik için yarışmıyoruz. Biz zaten biriz. Biz dünya ile yarışıyoruz. Olimpiyatlara aday sporcularımız var. 200 üniversite bu alanda kendi içerisinde yarışıyor. Basketbolda çok iyiyiz, korkunç bir takımız. Ama geçen 3 yılda bıraktık, takım enerjisini kaybetti.
Beni burada tutan tek faktör var. Ben Ispartalıyım. Ben Beşiktaş'ı görmüş bir insanım. Alttan gelen nesil daha güzel olsun, daha güzel Isparta'yı temsil etsin istiyorum. 10 yıldır buradayım. Kütahya'da Beden eğitimi ve spor bilimlerini kurdum. Isparta'ya bir şeyler kazandıralım.
DAVRAZ YÜKSEK İRTİFA
MERKEZİ HALİNE GELMELİ
Afyon'a 15 bin kişilik stadyum yapıldı. Çevre yolunun kenarında bu yatırımı yaptılar. Yaz kampı pastasını kaptı. Isparta'da Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın maç yapabilme şansı yok. Afyon'un da şansı yoktu ama yaptılar. Davraz'ımız var. Yüksek irtifa merkezi. Akciğerdeki oksijen sistemleriyle ilgili performans açısından çok önemli. En önemlisi eğimler var. Orada yüzde 5’le başlıyor, yüzde 10'a, 15'e çıkıyor. Yüksek İrtifa Performans Analiz Merkezi. Bir tane havuz, bir tane spor salonu yapalım. Basketbol milli takımı İspanya'ya gitmesin. Prefabrik sistemden bir salon kurulmalı. Her türlü branşta sporcuları analiz edip, havuz ve salon antremanları yapılabilir."

Akdeniz


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —