Bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Fuar, Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuar, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bugünlerde Isparta Tarımı için moral oldu.
Işıkkent Mahallesindeki Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde bugün saat 14.00’de gerçekleştirilen 15’inci ‘Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış törenine; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar ve Meclis Başkanı Osman Şahlan, Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, çevre il ve ilçelerden Ticaret Borsası Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
100’Ü AŞKIN FİRMA STAND AÇTI
14 – 17 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuara 100’ü aşkın firma katılırken ziyaretçi sayısının 45 bin kişiyi bulması bekleniyor. Fuarda Damlama sulama sistemleri, gübre, fide ve fidan laboratuvarları, meyvecilik, ambalaj ve paketleme, soğuk hava depoları, hayvancılık, süt sağma makineleri, bankalar, ihracatçı firmalar, süt sanayi, organik tarım, tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan firmalar tarım ve hayvancılık sektöründe ziyaretçilere sektördeki yenilikler sunuluyor. Isparta Ticaret Borsası'nın düzenlediği ve 15 yıldır Detay Fuarcılık'ın başarılı organizasyonunda gerçekleştirilen fuar 15 yaşında.
TÖRENDE YAĞMUR BASTIRDI
Diğer taraftan, bugün öğleden sonra bulut yoğunluğunu artıran hava, tören esnasında yağmaya başladı ve hatta yağışlar her geçen dakika daha da artınca konuşmacılar konuşmalarını kısa kesmek zorunda kaldı.
ADAR; “FUARIMIZDA 15. YILA
ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Fuarın açılış töreninde ilk konuşmayı ev sahibi sıfatıyla Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar yaptı. Adar konuşmasında; “Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 15’incisini açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarımla sanayileşen Isparta hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Isparta tarımına ve ürünlerine katma değer sağlamak için büyük gayret sarf ediyoruz. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda, sosyal medyada ve televizyon programlarında ilimiz ürünlerinin tanıtımın sağlıyoruz. İlimiz ürünlerinin tanıtımı için hazırladığımız ve uzun zamandır yayınlanan Tarım Aktüel ve Tarım Haberleri kuşağı büyük ilgi görmüştür. Alanında ülkemizdeki tek örnektir. Özellikle gül ve lavanta turizminin gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Ekonomik büyümemiz için önemli olan ihracat konusunda tüccarlarımızın yurtiçinde ve yurtdışında ikili görüşmelerle dünyaya açılmasına destek olduk ve olmaya devam ediyoruz.
“İLİMİZ ÜRÜNLERİNİN
TANITIMINI SAĞLIYORUZ”
Isparta, tarımsal üretimde kendisini kanıtlamış bir şehirdir. Markalaşma konusunda da son yıllarda birçok girişim olmuştur. Bu girişimlere destek olmak için Borsa olarak son dönemde önemi artan coğrafi işaretleme çalışmalarına hız verdik. Bilindiği gibi bu doğrultuda geçtiğimiz yıl ilimizin sembolü; gülden elde edilen en büyük katma değer olan gülyağına Türk Patent ve Marka Kurumundan ‘’Isparta Gülyağı” adı ile coğrafi işaret tescili almıştık. Bu çalışma gülyağımızın kalitesinin tescil edilmesi ve marka değerinin kaybına engel olunması açısından büyük önem arz etmektedir. Bundan sonra dünyadaki en kaliteli gülyağı Isparta Gülyağı adı ile bilinecektir. Bu çalışmanın sektöre katma değer olarak geri döneceğine inanıyoruz. Benzer çalışmaları diğer ürünler için de yürütüyoruz. Böylelikle üretimin ve piyasanın standartlarının belirlenmesini hedefliyoruz. Nihai hedef ise ilimiz ürünlerinin katma değerini artırmaktır.
“FUARIMIZ 15 YAŞINA GELDİ ”
Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı küçük bir fikir ve hayalle 2002 yılında bir panel olarak başladı ve bugün 15 yaşındadır. Fuarımız Isparta’nın tarımdaki iddiasını ve gücünü ortaya koyan bir organizasyon haline gelmiştir. Bu süreçte hiçbir zorluk karşısında yılmadık ve meyve veren bir ağaç misali mücadelemize devam ettik. Bu fuar artık Isparta’nın her yıl daha da büyüyen bir markasıdır. Bugün, Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta’ya kazandırdığı 35 bin m2’lik modem bir fuar merkezi ile yoluna devam etmektedir. Mevcut yapıya ek olarak yeni alanların inşaatı da başlamış durumdadır. Yeni alanlarında bitirilmesinden sonra yeni firmalar ve yeni aktivitelerle fuarımızın içeriğini genişleteceğiz. Sayın Belediye Başkanımıza bu güzel eserinden ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.
“HİZMETİMİZİ EKONOMİ KAMPÜSÜNDEKİ
YENİ HİZMET BİNAMIZDA VERİYORUZ”
Kuruluşumuzdan bu yana ‘Tarımla Sanayileşen Isparta’ sloganıyla ilimiz tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz. Tarımsal ticareti daha sağlıklı zemine oturtmak için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda Yalvaç ilçemize temsilciliğimizi ve bünyesinde Hububat Satış Salonunu ve Eğirdir İrtibat Büromuzu açtık. Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerimize mobil hizmet veriyoruz. Son olarak Keçiborlu ilçemize de mobil tescil hizmeti vermeye başladık. Yine üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası ve Kalkınma Ajansımız ile birlikte Ekonomi Kampüsü Projesinde ortak olmuştuk. Bu doğrultuda, geçen yılki fuar açılışımızda bu kürsüden yeni yıldan itibaren Ekonomi Kampüsündeki yeni hizmet binamızda hizmet vermeye başlayacağımızı duyurmuştum. Evet, 15 Ocak 2019 tarihi itibariyle yeni yerimizde hizmet vermeye başladık ve hizmetimizi bundan böyle oradan vermeye devam ediyoruz. Üyelerimize en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz.
“DESTEK VEREN HERKESE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bu doğrultuda; gerek Isparta’da gerekse Ankara’da Borsamıza desteğini esirgemeyen Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada 15’inci Fuarımızın açılış töreninde yanımızda olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Oda ve Borsa Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
BAŞDEĞİRMEN; “ISPARTA’DA
DÖRT MEVSİM TARIM YAPILIYOR”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de törende yaptığı konuşmasını yağmurun bastırması üzerine kısa tuttu ve şunları söyledi; “Isparta bir tarım şehridir. Allah, tarım konusunda havasından toprağına kadar tüm güzellikleri ilimize bahşetmiştir. Şehrimizde dört mevsim tarım yapılabilmektedir. Tabiki tarım bir sektör ile olacak iş değildir, bu işin borsasından üniversitesine, ziraat odasından diğer tarımsal kurumları ile bu iş yürütülmektedir” dedi.
VALİ SEYMENOĞLU; “FUARIMIZ
HAYIRLI OLSUN”
Törende son konuşmayı Vali Ömer Seymenoğlu yaptı. Seymenoğlu da yağmur yağışı nedeniyle çok kısa bir konuşma yaptı ve fuarın Isparta’ya, üreticilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
VALİ SEYMENOĞLU VE
BERABERİNDEKİLER FUARI GEZDİ
Törende yapılan konuşmaların ardından, fuarın açılış kurdelası törene katılan Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi ve protokol üyeleri ile diğer davetliler daha sonra fuarı gezerek incelemelerde bulundular.