Uzun süredir Süper Lig'de düdük çalan, UEFA Konferans Ligi Elemeleri ve ülkelerin hazırlık maçlarında görev alan Yaşar Kemal Uğurlu'nun Süper Lig kariyeri sona erdi. Uğurlu bundan sonra Isparta Keçiborlu Belediyespor’un da yer aldığı Bölgesel Amatör Lig maçlarında düdük çalacak.
2015/2016 sezonundan bu yana Süper Lig'de düdük çalan 44 yaşındaki hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun Süper Lig kariyeri sona erdi. Uğurlu, artık İl Hakemi olarak Amatör Lig'de görev alacak.
GECİKMELİ TESTTE BAŞARISIZ OLDU
Tahir Kum'un haberine göre; Sezon başındaki Ağustos ayı atletik testte başarısız olan ve uzun süre rapor alarak daha sonraki koşulara katılmayan Yaşar Kemal Uğurlu, dün yapılan gecikmeli Ocak ayı atletik testinde başarısız oldu.
AMATÖR KÜME'YE DÜŞÜRÜLDÜ
40 yaş sınırı olan klasman hakemliği yaşı tutmayan tecrübeli hakem doğrudan Amatör Küme maçlarına görev alan İl Hhakemliği klasmanına düşürüldü.
AVRUPA'DA GÖREV ALMIŞTI
44 yaşındaki hakem UEFA Gençlik Ligi'nde 1, UEFA Konferans Ligi'nde 3, ülkelerin hazırlık karşılaşmalarında 4 maçta görev almıştı.
Son maçı Antalyaspor - Beşiktaş mücadelesi oldu
Süper Lig'e veda eden tecrübeli hakem son olarak Antalyaspor'un 5 Ekim 2023 tarihinde sahasında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup ettiği mücadelede düdük çalmıştı.
146 MAÇTA GÖREV ALDI
Uğurlu, Süper Lig kariyeri boyunca 146 maçta görev aldı. Bu karşılaşmalarda 592 sarı kart, 21 ikinci sarı kart, 17 direkt kırmızı kart gösterdi.
44 yaşındaki hakemin düdük çaldığı mücadelelerde 55 kez penaltı noktası gösterildi.