TFF BAL’da Yaş Statüsünü Açıkladı! Keçiborlu Belediyespor

TFF BAL’da Yaş Statüsünü Açıkladı!  Keçiborlu Belediyespor

TFF BAL’da Yaş Statüsünü Açıkladı! Keçiborlu Belediyespor

Merakla beklenen TFF Amatör kitapçığı çıktı. Buna göre 2024-2025 sezonu Bölgesel Amatör ligde 21 kişilik müsabaka kadrosunda 2002 ve üstü doğumlu en az 8  futbolcu yer alması zorunlu olacak. Bu uygulama Isparta’yı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan Keçiborlu Belediyespor’u yakından ilgilendiriyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu amatör liglerde uygulanacak statüyü açıkladı. Yaş statüsüne göre 21 kişilik müsabaka kadrosunda 2002 ve üstü doğumlu en az 8 (sekiz) futbolcu yer alması zorunlu. Bu futbolculardan en az 4 (dört) futbolcu sahaya çıkacak ilk 11 de yer alması ve müsabakanın ilk devresinde oyunda tutmak zorunda.

AYNI YAŞ KATEGORİ

Bu futbolcuların müsabakalardan ihraç edilmeleri hali hariç olmak üzere, herhangi birinin sakatlık veya başka bir nedenle değişiklik yapılması halinde yerine girecek oyuncunun da aynı yaş kategorisinde olması zorunludur. Müsabakanın 2.devresinde yapılacak oyuncu değişiklikleri açısından sahada müsabakaya devam eden kadroda 2002 ve üstü doğumlu en az 4 (dört)  futbolcu koşulu uygulanmaz. BAL müsabakalarında yaşı büyük futbolcu uygulaması yoktur. BAL 9 Müsabakalarında 2009 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayamazlar.