Tarih: 12.08.2024 09:58

TFF Yeni Sezonda Bir Çok Değişikliğe Gitti

Facebook Twitter Linked-in

TFF resmi sitesinde paylaştığı kitapçıkta 2024 – 2025 futbol sezonu tüm detayları yayınladı. 14 yıldır BAL Ligi sorumlusu Ali Düşmez’in görevi sona ererken, yeni sezonda statüde birçok değişiklik bekleniyor. Keçiborlu Belediyespor’unda mücadele ettiği BAL’da en fazla yaş kontenjanında değişikliklerin uygulanması isteniyor.

2024-2025 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar, TFF Yönetim Kurulu'nun 26 Temmuz 2024 tarihli ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiş ve 1 Ağustos 2024 tarihinde TFF'nin resmi web sitesi olan www.tff.org adresinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.  Bartınspor’un 2024-2025 sezonunda 15.kez mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig’de yeni federasyon başkanı ve yönetim kurlunun , amatör kulüplerin organizasyon ve katılım süreçlerinde önemli değişiklikler getirmesini bekliyor. Bartınspor yönetimi  diğer BAL kulüpleri gibi yaş kontenjanında da yeni uygulamanın bir an önce açıklaması yönünde karar verilmesini istiyor.

TAKIM SAYILARI VE LİG YAPILARI

İllerde Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör liglerin oluşturulması ve bu liglerdeki takım sayıları, Amatör İşler Kurulu’nun görüşü alınarak belirlenecek. Gruplardaki takım sayılarının en fazla 14 takım olarak belirlenmesine özen gösterilecek. Vize-referans (lige katılma) bedelini TFF’ye yatırmayan takımlar, kesinlikle lig fikstürüne dahil edilmeyecek ve lisans işlemleri yapılmayacak.

TFF 3. LİG VE BÖLGESEL AMATÖR 

LİG (BAL) DÜZENLEMELERİ

2023- 2024 sezonunda TFF 3. Ligine terfi eden takımlar, amatör takımlarıyla istedikleri takdirde illerindeki büyükler kategorisindeki en alt amatör ligde mücadele edebilecek. Aynı sezonda TFF 3. Liginden düşen takımlar ise 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) oynayacak. Bu durumdaki kulüplerin yalnızca bir büyükler kategorisi takımına sahip olmaları gerektiğinden, yerel ligdeki amatör takım faaliyetleri durdurulacak.

2023-2024 sezonunda TFF 3. Liginden düşen takımlar ve 2024-2025 sezonunda BAL’a katılmaya hak kazanan takımlar, BAL’a katılmak istemezlerse, küme düşmüş sayılarak bir sonraki sezonda illerindeki büyükler kategorisinin en üst ligine katılabilecekler.

ALTYAPI VE PLAY-OFF DÜZENLEMELERİ

BAL’a katılan kulüpler, illerinde düzenlenen en az iki altyapı kategorisine katılmak zorunda olacak. Katılmayan veya katıldıkları ligi tamamlamayan kulüplerin yöneticileri ve kulüp başkanları, disiplin kuruluna sevk edilecek. Ayrıca, yerel büyükler kategorisinin en üst liginde dereceye giren profesyonel takımların amatör takımları, illerindeki play-off müsabakalarına ve BAL’a yükselme baraj müsabakalarına katılamayacak.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, amatör futbol liglerinde daha dengeli ve düzenli bir yapı oluşturulması hedefleniyor. TFF’nin getirdiği bu esaslar, amatör kulüplerin organizasyon ve katılım süreçlerinde önemli değişiklikler getirecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —