Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesinin Genişletilmiş; İstişare Toplantısı Yapıldı

Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesinin Genişletilmiş; 
İstişare 
Toplantısı 
Yapıldı

Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesinin Genişletilmiş; İstişare Toplantısı Yapıldı

Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesinin Genişletilmiş İstişare Toplantısında eğitim camiasının sorunları ve iktidardan talep edilen konular masaya yatırıldı.
 
Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesinin Genişletilmiş İstişare Toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. Saat 18.30’da başlayan ve Öğretmenevi Davraz Salonunda yapılan toplantıya; Genel Merkez Yöneticileri Yaşar Şahin Doğan ve Selahattin Dolgun, Türk Eğitim – Sen Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik, Türk Eğitim – Sen öndeki dönem Şube Başkanı Ali Balaban ve Yönetimi, Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi yönetim kurulu, il, ilçe, denetleme, disiplin, kadın komisyonları ve temsilcileri katıldı.
ÇELİK; HER YERDE TÜRK'ÜN DİLİYLE TÜRK'E GÖRE KONUŞAN HAKİKATLİ İNSANLAR TOPLULUĞUNUN SENDİKASIYIZ”
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi Başkanı Yahya Hakan Çelik yaptı. Çelik konuşmasında; “Türk'ün ibda ve ihyasının en önemli unsurlarından biri olan eğitim alanında, Türk'ü, Türkiye'yi ve Türk Dünyasını dert edinmiş alanının tek sivil toplum kuruluşu olan; Merkezine kişileri ve o kişilerin ikbal kaygılarını değil bütün eğitim çalışanlarının topyekûn istikbal kaygılarını almış;
Zamana ve zemine göre değil hakka ve hakikate göre tavır alan, doğuda başka batıda başka konuşanlara inat her yerde Türk'ün diliyle Türk'e göre konuşan hakikatli insanlar topluluğunun sendikasının; Türk Eğitim – Sen'in Isparta şubesi istişare toplantısına hoş geldiniz.
“İNSANI O MERTEBEYE
ULAŞTIRACAK OLAN ŞEY EĞİTİMDİR”
Merkezine yaradandan ötürü yaratılanı alan her anlayış için eşref-i mahlûkat olması gereken  insanı o mertebeye ulaştıracak olan şey, eğitimdir. Bu sebepledir ki eğitim bütün insan topluluklarının en önemli meselesidir, daha doğrusu en önemli meselesi olmak gerektir. Gelişmiş toplumların serencamını incelediğimizde bu hakikat bütün çıplaklığıyla karşımızda durmakta ve yüreğimizi incitmektedir. Bir milletin bütün sosyal dilimlerinin refahı için lazım olanın ekonomide, iç ve dış politikada, sanatta ve kültürde milli olmak, milli tavırlar göstermek olduğunu tecrübe edinmiş bir nesiliz.
“EĞİTİM ÇALIŞANLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE
 EMEK SAHİPLERİ VE GENİŞ HALK YIĞINLARI
YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLMİŞTİR”
Bizim Türk için, Türk'e göre,  Türk tarafından biçiminden formülleştirdiğimiz bu anlayış 1938'den sonra terk edildiği için 83 yıldır iki yakamız bir araya gelmemiş, millet yoksul ve yoksun, küçük klikler, millete yabancı zümreler mutlu ve müreffeh yaşamıştır. Zenginleşen zümreler dönemlere ve hükümetlere göre değişmiş ama millet hep yoksulluğa mahkum edilmiştir. Bu acı tablonun bir örneği henüz yasanmış, son ücret artışlarıyla, eğitim çalışanları başta olmak üzere emek sahipleri ve geniş halk yığınları yoksulluğa mahkum edilmiştir. Şahsi ikballerini hükümetin menfaatleriyle tevhid eden buçuk Alinin sarı sendikası yüzünden, bırakın piyasa gerçeklerini, TÜIK'in rakamlarına bile erişemeyen bir ücret artışıyla eğitimciler sefalete mahkum edilirken müteahhit taifesinin zenginliğine zenginlik katılmaya devam edilmektedir.
“ÇOK ÇALIŞMAMIZ
GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ”
Malumunuz olduğu üzere, bu gün, çalışan bütün kesimlerin, özellikle eğitim çalışanlarının ciddi sorunları vardır. Ekonomiden özlük haklarına, sosyal statüden meslek kanununa onlarca sıkıntısı olan bir kesimiz. Meslek kanunu deyince aklına sadece uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik gelen; bu ülkenin en aydınlık yüzü olan öğretmenin haysiyetinin kast-ı mahsusa ile beş paralık edildiği bir zamanda bizi diri tutmak için çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız.
“HAKKIMIZ OLANI SÖKE
SÖKE ALMAYA KARARLIYIZ”
Isparta Türk Eğitim-Sen olarak; Türkiye’nin dört bir yanındaki bütün şube ve temsilciliklerimiz gibi, kadını erkeğiyle bütün üyelerimiz kimsenin olmadığı yerde ben varım diyen bir kararlılıkla, eğitim çalışanlarının bu makus talihini değiştirmek azmiyle, yetkiyi almaya ve eğitim çalışanlarını layık oldukları biçimde temsil için o masaya oturmaya ve hakkımız olanı söke söke almaya kararlıyız. Bizim bu kararlılığımız hamasi bir söylemden öte bir ilahî yasanın, bir fen kanununun gereğidir. Biz biliyoruz ki bütün gecelerin bir sabahı vardır ve her zaman doğrunun yardımcısı Allahtır. O sabah Türk Eğitim-Senle gelecektir. O sabaha uyanacağımız günün ilk işareti bu gündür. Toplantıya teşriflerinizle bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.
DOLGUN; “YAHYA HAKAN ÇELİK BAŞKANIM VE
YÖNETİMİNE GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Şube Başkanı Çelik’in ardından kürsüye gelen Genel Merkez Yöneticisi Selahattin Dolgun konuşmasında; “Isparta Şubemizin il istişare toplantısında, her biri cesaret ve fedakârlık timsali olan çok kıymetli yol arkadaşlarımla hasbihal etme imkânı buldum. Yahya Hakan Çelik Başkanıma teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Kendisi ve yönetimi yeni göreve gelmesinden dolayı da görevlerinde başarılar dilerim” dedi.
“ÖĞRETMENLERE GERÇEK
HAKLARI VERİLMELİDİR”
Genel Merkez Yöneticisi Yaşar Şahin Doğan da konuşmasında, geçtiğimiz günlerde yapılan memur maaş zamları ve öğretmenlere yapılmasını istedikleri iyileştirmelerden söz ederek, öğretmenlere gerçek haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.
SORUN VE TALEPLER GENEL
MERKEZ YÖNETİCİLERİNE İLETİLDİ
Toplantıda, salgın sürecinde eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında bir konuşma yaptı. Sonrasında yönetim kurulu üyelerine Isparta’daki üyelerden kendilerine ulaşan sorular Genel Merkez Yöneticilerine iletildi.  
SENİRKENT
TEMSİLCİSİNE
ŞİLT TAKDİMİ
Toplantının sonunda ise, üye sayısı bakımından çok olan ve Isparta’da Kamu – Sen’e bağlı sendikalar içinde tek yetkili sendika olan Türk Eğitim – Sen Senirkent Temsilciliğine şilt ve hediye takdimi yapıldı ve Türk Eğitim – Sen Şube Başkanı Yahya Hakan Çelik tarafından toplantıya katılan Genel Merkez Yöneticileri Yaşar Şahin Doğan ve Selahattin Dolgun’a hediye takdim edildi.