Türk - İş’ten Asgari Ücretlileri Sevindirecek Talep!

Türk - İş’ten  
Asgari Ücretlileri
Sevindirecek 
Talep!

Türk - İş’ten Asgari Ücretlileri Sevindirecek Talep!

Türk – İş Isparta Temsilcisi ve Tes – İş Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz, Genel Başkanları Ergün Atalay’ın da dile getirdiği gibi  hükümetten beklentilerinin  asgari ücrette gelirin vergi dışı bırakılması, ücret üzerindeki vergi yükünün azaltılması olduğunu bildirdi.
 
KORKMAZ; “ASGARİ ÜCRET
VERGİ DIŞI BIRAKILSIN”
Gerek Türkiye’de gerek Isparta’da ücretli çalışanların üzerinde ağır vergi yükü bulunduğunu, yılın başında alınan net ücretin, vergi kesintileri nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azaldığına işaret eden Türk – İş Isparta Temsilcisi ve Tes – İş Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz; “Ülkemizde vergi alanında yapılacak reform ancak ücretliler aleyhine var olan adaletsiz yapının değiştirilmesiyle mümkün olacaktır. Hükümetten beklentimiz, asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması, ücret üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve verginin geniş kitlelere adil bir şekilde yansımasıdır.
Ortalama aylık brüt ücreti 4 bin 500 lira olan bir işçi ocak ayında 3 bin 409 lira net ücret alırken, haziran ayında net ücreti 191 lira daha azalarak 3 bin 218 liraya düşüyor. Bu vergi düzeni adil değildir. Hakka ve hukuka uygun değildir. Anayasa’nın ilgili maddesiyle bağdaşmayan bu anlayış sürdürülebilir değildir. Ücretli çalışanların beklentilerini karşılamıyor, vergi adaletsizliğini ortadan kaldırmıyor. Bu nedenle öncelikle gelir vergisi tarife basamakları ve oranları acil olarak güncellenmelidir. İdeal bir vergi sistemi, sosyal devlet ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde olmalıdır. Ekonomide sağlanan değerin daha adaletli paylaşılması ancak bu şekilde mümkün olur” dedi.
“ASGARİ ÜCRETLİDEN HİÇ VERGİ ALINMASIN”
Başkan Korkmaz; vergiyle ilgili sıkıntının, Türkiye’deki çalışanların uzun yıllar şikayetçi olduğu problemlerin en başında gelenlerden olduğunu belirterek; “Vergi düzenlemesinde amaç şu; Az alandan az alınsın, çok alandan çok alınsın. Asgari ücretliden hiç vergi alınmasın. Mevcut vergi düzeni devam ettiği müddetçe bizim sözleşme yapmamıza, zam almamıza gerek kalmıyor. Çünkü yıllık 18 bin lirayı aştığın zaman bununla ilgili vergi kesintileri başlıyor. Düşünebiliyor musunuz, 18 bin lirayı 12’ye böldüğünüz zaman 3 binlerin altında oluyor. Türkiye’de bu rakamla geçinmek, bu rakamla hayatı devam ettirmek mümkün değil. Vergilerin artırılmasıyla birlikte kayıt dışı çalışan işçi sayısı da artıyor” dedi.