Bugün, 14 Haziran 2024 Cuma

Türk Polis Teşkilatımıza Minnettarız

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş yılı nedeniyle İl Emniyet Müdürü Halil Altan ve polisleri makamında kabul eden Vali Vahdettin Özkan, güvenlik hizmeti olmadığı zaman toplumda huzur ve refahın olmayacağını belirtti.

ISPARTA 7.04.2016 06:28:00 0
Türk Polis Teşkilatımıza Minnettarız
Türk Polis Teşkilatı, bu sene  171. kuruluş yılını yaşıyor. Bu nedenle her yıl 6-10 Nisan arasında kutlanan Polis Haftası’nın Isparta’daki etkinlikleri dün başladı. Terör saldırıları nedeniyle bu yılki kutlamalar sade ve normalin dışında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürü Halil Altan ve teşkilat mensupları Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ederek, çalışmalarını anlattılar.
TÜM TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM
Tüm Polis Teşkilatı’nın bu önemli haftasını kutladığını belirten Vali Özkan, kutlamadan ziyade bu hafta meslek dayanışmasının ve şehitlerimizi anma faaliyetlerinin ön plana çıkacağını ifade etti. Vali Özkan,  şunları söyledi: “Türk Polis Teşkilatımız tüm mensuplarıyla, imkân, kabiliyet ve potansiyeli itibariyle, hem kolluk, önleyici faaliyetler hem de şu ya da bu şekilde hukuk sistemi dışına çıkmış ve suçların bertarafı açısından topluma çok nitelikli bir hizmet sunmaktadır. O klasik kolluk faaliyetlerinin dışında tüm insanlarımızı birinci derecede ilgilendiren memleketin birlik ve bütünlüğü yönündeki mücadelesiyle de dünyada örnek olabilecek bir mücadelenin ve başarının içerisinde. Bu yönüyle tüm teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum.
TERÖRÜN BERTARAF EDİLMESİ YÖNÜNDE TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZ CANLARININ PAHASINA BU MÜCADEDE AKTİF ROL ALMAKTADIR
Özellikle bugünlerde küresel terör, küresel terörün maşaları bölücü ve ötekileştirici terör başta olmak üzere yoğun bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Terörün bertaraf edilmesi yönünde teşkilat mensuplarımız canlarının pahasına bu mücadede aktif rol almaktadır. Bu noktada şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize sağlık, sıhhat diliyoruz. Ailelerimize, teşkilat mensuplarımıza başsağlığı diliyoruz.
TÜRK MİLLETİNİN HER FERDİ BU NOKTADA
YÜKSEK DERECEDE BİR REFLEKS VE HASSASİYET İÇERİSİNDE
Terör, terör baronları, küresel düzeyde bunları kullanan arka yapıları büyük bir nefretle kınıyoruz. Memleketin birliği ve bütünlüğü söz konusu olduğu zaman Türk milletinin her ferdi bu noktada yüksek derecede bir refleks ve hassasiyet içerisinde. Bu milletin hissiyatını kurumsal olarak da temsil eden güvenlik birimleri Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polis Teşkilatı, tüm milletin hissiyatını ve duasını arkasına alarak en büyük fedakarlığı yapmaktadır. Bütün Türk milletinin her ferdinin hissiyatını birleştirmek, bu uğurda bunu bütünleştirerek, memleketin birliğini ve bütünlüğünü en üst düzeyde tutmak bir vatandaşlık görevi. İnsani ve vicdani bir görev. Bu yöndeki hassasiyetin ebedi olmasını temenni ediyorum. Bütünüyle duamız bu.
TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZA MİNNETTARIZ
Bu hafta Polis Haftası. Türk Polis Teşkilatının geleneksel olarak yaptığı faaliyetlerdir, günümüzdeki durumudur,  gelecekteki perspektifidir, bunlara baktığımız zaman gerçekten güzide kurumlarımızdan birisi. Herhangi bir alanda vatandaşın olağan hayatı için olmazsa olmaz bir hizmet. Güvenlik hizmeti olmadıktan sonra, toplumda bir düzen olmadıktan sonra toplumun herhangi bir hizmeti alması mümkün değildir. Toplumun rahat yaşaması ve geleceğine güvenle bakması mümkün değildir. Kaos ortamında neyin ne olacağı, riskin kontrol altında olmadığı  bir toplumda, ne toplumsal bir hayat kalır ne de bireysel bir hayat söz konusu olabilir. Dolayısıyla hayatın devamı ve olağan akışı için öncelikle güvenlik hizmeti önemli. Toplumsal düzenin tesisi yönünde bu hizmet olmazsa olmaz. Bu yönden de Türk Polis Teşkilatı’nın yapmış olduğu hizmet çok nitelikli bir hal aldı. Hem insan kaynakları itibariyle hem de kullanmış olduğu teknoloji ve yöntemler itibariyle sürekli kapasitesini geliştiren bir kurum. O yönüyle Türk Polis Teşkilatımıza minnettarız. Toplumda bu konuda minnetini her vesileyle ifade etmektedir.
BAZI MESLEKLERDEN EMEKLİ OLUNMAZ
Sizden öncede Emekli Polis Derneği’nden ağabeylerimiz vardı. Onlardaki şevki görünce anladık ki; bazı meslekler vardır, emekli olunmaz. Emekli olsanız bile en azından o ruhu yaşatmak, toplumda o iklimi sürdürülebilmek açısından o iklimi devam ettiren meslek büyüklerimiz var.
HUKUK SİSTEMİNİN TESİSİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİ AKTÖRLERSİNİZ
Sadece kamu düzeni tesis ederken, insan hakları, hukuk sisteminin tesisi açısından da en önemli aktörler sizlersiniz. Hukuk sisteminin sadece işletilmesi değil, aslında oluşturulması sürecinden de bir yönüyle o hukukun tahakkuku için lazım olan icra ve bunun sokaktaki yansıması olarak kolluk faaliyetlerini sizler icra ediyorsunuz.  Devletin direkt hizmet sunucu temsilcileri ve noktasısınız. Polisimize vatandaşımızın geleneksel bakış açısı da o. Bu yönden hukuk sisteminin inşası ve uygulanması açısından da en önemli faktörlerinden birisi Polis Teşkilatıdır.
TÜM TÜRK MİLLETİ SİZE DUACI 
Türk Polis Teşkilatı hukuka çok inanmış bir teşkilat. Milletin emrinde, milletin hissiyatı neyi gerektiriyorsa onu yapan bir teşkilat. Tüm Türk milleti size duacı.  Ara ara hukukun dışındaki bir yönlendirmeyi Polis Teşkilatı kaldırmadı, kaldırmayacak. Bu yönde aldığı tedbirlerde kurumlara örnek. Bu yönde de teşkilatımızı kutluyoruz. Polis Haftası’nı tebrik ediyorum, her gününüz mutlu geçsin diyorum.”
ISPARTA’NIN BİRİNCİLİĞİ SORUMLULUĞUMUZU DAHA DA ARTIRDI
İl Emniyet Müdürü Halil Altan da milletin ve devletin emrinde 171.kuruluş yıldönümlerini kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Her gün yeni şevk ve heyecanla Isparta halkımıza tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte sizin önderliğinizde güvenlik hizmeti vermenin sorumluluk ve onurunu yaşarken, Türkiye’de yaşanabilir birinci şehir olan Isparta’mızın bizim bu azmimizi daha da artırmaktadır. Çünkü bu çıtayı en azından korumak ve daha da ileriye taşımanın sorumluluğu üzerimizdeki yükü daha da artırmaktadır. Bu aşk ve şevkle çalışmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyorum.
ŞEHİTLERİMİZDEN O BAYAĞI BİZLER DEVRALDIK
Millet ve devlet dayanışmasının çok güzel örneklerinin verildiği Isparta’mızda sayın valimizin engin yönetim tecrübesiyle, onun ışığında istişare yöntemini benimseyerek yürütmekte olduğumuz güvenlik hizmeti, vatandaşlarımızın her türlü görüş ve önerilerini de değerlendirerek bu anlayış temelinde yürümektedir. Başarımızın temelini de bu anlayış oluşturmaktadır. Güller Diyarı Isparta’mızın huzur ve güvenliğini tesis ederken canlarını ortaya koyarken, şehit olmuş kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. O makama ulaşan kardeşlerimiz bilsinler ki o bayağı bizler devraldık, gerekirse tüm teşkilat mensuplarımız seve seve ülkemizin huzuru, güvenliği ve refahı için canlarını vermekten kaçınmayacaktır. Mesai arkadaşlarıma sağlık ve mutluluk dileklerimle saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
Cuma 33.2 ° / 19.7 °
Cumartesi 27.1 ° / 17 °
Pazar 30.4 ° / 14.5 °