Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi; A. Kadir Ersal’a Güvenoyu

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi; A. Kadir Ersal’a Güvenoyu

ISPARTA 30.06.2024 00:13:00 0
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi;  A.	Kadir Ersal’a Güvenoyu

Türkiye Emekliler Derneği (TÜFED) Isparta Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Abdülkadir Ersal, tekrar göreve seçilerek güven tazeledi. 

Kısa adı TÜFED olan Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. Saat 10.00’da başlayan kongreye; TÜED Genel Başkanı Kazım Ergun, TÜED yönetim kurulu üyeleri, bazı şube başkanları, 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural, oda başkanları, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ve derneğe üye emekliler katıldı.

EMEKLİNİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİLER 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Bu doğrultuda; TÜED Genel Başkanı Kazım Ergun, TÜED yönetim kurulu üyeleri, bazı şube başkanları, 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural, oda başkanları, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal birer konuşma yaptılar. 

GENEL BAŞKAN ERGÜN; YÜZDELİK ZAMLARLA 

EMEKLİ ASLA MUTLU OLMAYACAKTIR” 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜFED) Genel Başkanı Kazım Ergün, kongrede yaptığı konuşmada, Emekliler Derneği olmaması halinde emeklinin günümüzdeki durumunun çok kötü olacağını söyledi. Başkan Ergün konuşmasında; “Bizler, Emekliler Derneği olarak emeklilerimiz hak ve hukuklarını korumak için çalışıyoruz. Bu koltuklarda onun için varız. Bilindiği gibi, Temmuz ayında emeklilere zam yapılacak. Yüzdelik zamlarla emekli asla mutlu olmayacaktır. İktidardan bu adaletsizliği giderme çağrısında bulunuyorum. 

“BU BİR ADALETSİZLİKTİR” 

Bilindiği gibi, emeklilere yapılan zamlar TÜİK’in açıkladığı rakamlar üzerinden yapılıyor. TÜİK Bugüne kadar hiçbir zaman gerçekçi rakam açıklayamamıştır. Yaşadığımız hayat belli enflasyon oranı belli.   Aylık oran yüzde 22.72. Kuvvetle muhtemel bu gidişata bakarak Haziran ayı enflasyon rakamı yüzde 2-3 gibi bir aylık enflasyon rakamı çıkaracaklar. İşçi ve Bağ Kur emeklinse yüzde 25-26 gibi bir oran, memur emeklisi daha önce yüzde 5 aldığı için o kesilecek. Onlara da 6 ay yüzde 20-21 gibi bir oran olacak. Bu yüzdeli zamlara, emeklimiz karşı. Yüzdelik zam, fakiri daha fakir varlıklıyı daha ileriye taşıyor. Adaletsizlik oluşturuyor. 10 bin lira maaşa yüzde 20 verirseniz 2 bin lira olur. 30 bin lira maaşı olana 6 bin verirsiniz. Bu adaletsizlik. 

“ZAMDA ADALETSİZLİK HİÇBİR ŞEKİLDE 

ÜLKEYİ HUZURLU YAPMAYACAKTIR” 

Bizler, TÜED olarak yıllardır emekliye seyyanen insan onuruna yakışır bir rakam verin ayrım yapmayın. Çünkü bizler de aynı pazara, aynı fırına, aynı çarşıya gidiyoruz. Onun için bu talebimizi yıllardır dile getiriyoruz. Bu yüzdeli zamlar asla adaleti sağlamaz. Hiçbir huzurlu yaşam tahsis etmez. Ülkeyi yönetenlere burada sesleniyorum. Bu adaletsizliği ortadan kaldırın. Mevcut iktidar iktidara gelmeden önce en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 40 üzerindeydi. Aynı sistem devam etseydi. Bugün emekli maaşı en az 24 bin lira olacaktı. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz emeklisi mutlu olmayan bir ülke ileri gidemez. 

“NE OLDU BİZİM İNTİBAK YASASI?”

2000 yılı öncesi emeklilerin intibak yasasını çıkarılmasını sağladık. 2000 yılı sonrası emekli intibak yasası için 12 yıldır bekliyoruz. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdık. Olmadı. Anayasa Mahkemesi benim değil parlamentonun görevidir dedi. Bu yasayı çıkaracak güç iktidar partisidir. Meclisten geçmesi gerekir. Bu yasa mutlaka çıkmalı. Bu konun sürekli üstüne gidiyoruz” dedi. 

SEÇİMLERE TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Kongrede protokol (Misafir katılımcılar) konuşmalarının ardından gündem dahilinde Yönetim ve Denetim kurulu raporları Şube Başkanı Abdülkadir Ersal tarafından okundu ve oylamaya sunularak ibra edildi. Daha sonra tekrar kürsüye gelen Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, üyelere teşekkür ederek; “Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.  

İŞTE TÜFED ISPARTA ŞUBESİNİN YÖNETİMİ 

Kongrede son olarak seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde Türkiye Emekliler Derneği (TÜFED) Isparta Şubesi’nin mevcut Başkan Abdülkadir Ersal başkanlığındaki yönetimi tekrar göreve seçilerek güven tazeledi. İşter Ersal Başkanlığındaki Yönetim Kurulu: Elmas Öz, Mehmet Bozdoğan, Mustafa Topbaş, Hasan Daşyol

Denetim Kurulu: İrfan Şentürk, Hasan Demirekin, Rahmi Sarıkurt

TÜFED ISPARTA ŞUBESİ’NİN 

KONGRESİNDEN GÖRÜNTÜLER; 

 

 

 

 


Perşembe 26.8 ° / 15.8 °
Cuma 28.3 ° / 14.7 °
Cumartesi 28.6 ° / 15.7 °