Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Türkiye’nin Her Yerinde Sınırlama Getirildi; Tüm Emeklilere Yasaklandı!

Türkiye’nin Her Yerinde Sınırlama Getirildi; Tüm Emeklilere Yasaklandı!

EKONOMİ 9.06.2024 23:39:00 0
Türkiye’nin Her Yerinde Sınırlama Getirildi;  Tüm Emeklilere Yasaklandı!

Emeklileri yıkan haber geldi. Türkiye'nin her yerinde sınırlama getirildi artık o işlemler yasaklandı. 

Tüm vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Bankalar, para çekme işlemlerinde yeni bir döneme giriyor. Alınan bu karar, özellikle emeklileri derinden etkileyecek. 2/7 Tüm emeklilere yasaklandı: Türkiye’nin her yerinde sınırlama getirildi 2 ATM kullanımlarının yaygınlaşmasına rağmen, banka veznelerindeki yoğunluk azalmıyor. ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar, küçük meblağlar için bile veznelerde sıra bekliyor.

Bu durumu iyileştirmek için önemli bir adım atıldı. Para çekme ve yatırma işlemleri artık ATM'ler üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Türkiye genelinde 49 bin 847 adet ATM bulunuyor. ATM'ler ile işlemlerini kolayca halledebilirken, ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar halen vezne sıralarında beklemeye devam ediyor. 

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE 

SINIRLAMA GETİRİLDİ 

Bankalar tarafından alınan yeni kararla, veznelerden para çekimleri sınırlandırılıyor. 20 bin TL'nin altındaki tutarlarda para çekme işlemleri artık vezneler üzerinden yapılamayacak. Belirtilen tutarın altındaki para çekme ve yatırma işlemlerinin ATM'ler üzerinden yapılması zorunlu hale geliyor. 

EMEKLİLERE YASAKLANDI 

Yeni kararla birlikte, vatandaşlar artık istedikleri miktarda parayı veznelerden çekip yatıramayacaklar. Bankalarda oluşan yoğunlukları önlemek amacıyla alınan bu karar gereği, 20 bin TL'nin altındaki para çekme ve yatırma işlemleri sadece ATM'ler üzerinden yapılacak. Belirtilen tutarın üzerindeki işlemler ise veznelerden gerçekleştirilebilecek. ATM kullanan birçok vatandaş için bu karar büyük bir değişiklik yaratmazken, ATM kullanmayı bilmeyen veya tercih etmeyen vatandaşlar karara tepki gösteriyor. 

Özellikle emekliler, bu duruma nasıl uyum sağlayacaklarını düşünerek endişeleniyorlar. ATM kullanan birçok vatandaş için bu karar büyük bir değişiklik yaratmazken, ATM kullanmayı bilmeyen veya tercih etmeyen vatandaşlar karara tepki gösteriyor. Özellikle emekliler, bu duruma nasıl uyum sağlayacaklarını düşünerek endişeleniyorlar. 


Çarşamba 33.9 ° / 20.5 °
Perşembe 32.4 ° / 19.6 °
Cuma 32.8 ° / 18.1 °