Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

TÜRSAB Isparta’nın turizm haritasını çıkarmaya geliyor

TÜRSAB Isparta’nın turizm haritasını çıkarmaya geliyor

ISPARTA 27.04.2018 08:42:00 0
TÜRSAB Isparta’nın turizm haritasını çıkarmaya geliyor
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bölge başkanlarından oluşan bir heyet önümüzdeki hafta iki günlüğüne Isparta’ya gelerek, Isparta’nın turizm haritasını çıkaracak. Heyetin Isparta programını, 11-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak gül fuarı için TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya’yı ziyaret eden Isparta belediyesi organize etti.
Isparta Belediyesi heyeti, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatı ile geçen hafta TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’yı ziyaret ederek, 11-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Gül Fuarı Ve Uluslararası Gül Festival’ine davet etmişti. Ziyaret ilk meyvesini fuardan önce verdi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya önümüzdeki Isparta’ya bölge başkanlarından oluşan bir heyet gönderecek. Heyet iki günlük program çerçevesinde Isparta’nın turizm lokasyonlarını belirlemek için çalışma yapacak. Isparta Belediyesi tarafından yapılacak program çerçevesinde Isparta’da yılın 12 ayına yayılacak şekilde turizm faaliyeti yapılabilecek alanlar incelenecek. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ise Gül Fuarı Ve Uluslararası Gül Festival’ine gelecek.  
TÜRSAB GÜL FESTİVALİ AFİŞLERİNİ YAYINLADI
Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ve beraberindeki heyet geçen hafta TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’yı ziyaret etti. Yeni dönem için Firuz Bağlıkaya’ya başarılar dileyen Aydın Şanlıtürk 11-15 Mayıs tarihlerinde Isparta’da gerçekleşecek olan Gül Fuarı Ve Uluslararası Gül Festival’ine davet etti. TÜRSAB Başkanı Fiaruz Bağlıkaya, Isparta'nın ve fuarın tanıtılması için çalışacaklarını belirtti. Ardından Isparta gül fuarının afişleri TÜRSAB sitesinden yayınlandı.
GÜL FUARI DİYE GİDİLDİ TURİZM IŞIĞI YANDI
Gül fuarına davet için görüşmeye gidilen TÜRSAB Başkanı ile yapılan görüşme ilk meyvesini verdi. TÜRSAB bölge Başkanlarından oluşan bir heyet Isparta’nın turizm lokasyonlarını belirlemek için önümüzdeki hafta Isparta’ya gelecek. Heyet Isparta’nın turizm potansiyeli olan bölgelerinde incelemeler yaparak, bunların tur programlarına dahil edilmesi için çalışma yapacak. Böylece Isparta için 12 aya yayılan alternatif tur lokasyonları oluşturulacak.    
İKİ GÜNLÜK İNCELEME GEZİSİ YAPILACAK
TÜRSAB Başkanı ile yapılan görüşmede Isparta’nın alternatif turizm kaynaklarının tamamının masaya yatırıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kiraz çiçeği, zambak, elma, St paul yolu, doğal ve tarihi güzellikler gibi birçok başlığın ele alındığını bildirdi. Hoyran bölgesinde üretilen kayısının dahi turizm faaliyeti anlamında değerlendirilebileceğini dile getiriliyor. 2 günlük TÜRSAB heyetinin inceleme yapacağı alanlarla ilgili program Isparta Belediyesi tarafından hazırlanacak.
YABANCI HEYETLER GÜL FUARI İÇİN GELİYOR
Öte yandan Gül Fuarı Ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında da farklı ülkelerden heyetlerin geleceği öğrenildi. 11-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak festivale Güney Kore’den 23 kişilik bir heyet gelecek. Gazeteciler ve seyahat acenteleri temsilcilerinden oluşacak heyet 12-13 mayıs tarihlerinde hem festivale katılacak hem de turizm potansiyeli olan bölgeleri inceleyecek. Gelecek yabancı ekipler arasında Çin’den turizm heyeti ile televizyoncularla, Ukrayna’dan basın mensupları da yer alıyor. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 26.8 ° / 15.8 °
Cuma 28.3 ° / 14.7 °
Cumartesi 28.6 ° / 15.7 °