Tarih: 29.01.2018 07:46

Uluborlu Belediyesi üst mahkemeye itiraz etti

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlar Kurulu’nun riskli alan ilan ettiği Uluborlu ilçesindeki 2,53 hektarlık Pazar Mahallesi için yapılan imar düzenlemesine İdari Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, itirazlarını bir üst mahkemeye yaptıklarını belirterek, “Zemin artı 1 kat olan yerler için 8 gayrimenkul sahibi mahkeme başvurmuştu. Bu kentsel dönüşümün durduğu anlamına gelmiyor. Sonuç değişmezse imar planında tadilat yapıp kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 
Bakanlar Kurulu Isparta’da ilk kez Uluborlu İlçesi’nde uygulanmak istenen Kentsel Dönüşüm projesi için riskli alan ilan etmişti. Bu gelişmenin ardından çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Uluborlu İlçesi’nde çarşı merkezinde uygulanmak istenen proje için yapılan imar düzenlemesini 8 mülk sahibi idari mahkemesine taşıdı. Mahkeme, buradaki imar düzenlemesi için yürütmeyi durdurma kararı verirken, konuyla ilgili açıklamayı Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Ünverdi, mahkeme kararının kentsel dönüşüm projesinin durduğu anlamına gelmediğini ifade ederek, bir üst mahkemeye itiraz ettiklerini mahkeme sonucuna göre çalışmaların devam edeceğini bildirdi.
BİLİRKİŞİ VE MAHKEMEYE ANLATAMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ
Özellikle ilçedeki çarşı merkezinde kentsel dönüşüm yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, şunları söyledi:  “Kentsel Dönüşüm ile ilgili gayrimenkul sahibi 8 vatandaşımız idari mahkemeye dava açmıştı. İdari Mahkeme bizim yaptığımız imar düzenlemesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. İdari Mahkeme kararları 30 gün içerisinde uygulanması gerekiyor. Bu idari mahkeme kararı için olağanüstü meclis toplantısı yaptık ve bu kararı uyguladık. Burada yaptığımız kentsel dönüşümle ilgili şuan ki çarşıdan daha farklı, özellikle oturma alanı, yollar, konut ve yeşil alanlarda yeni imar düzenlemesinde bir farklılık yapmıştık. Bu farklılık özellikle bizim düzenleme yaptığımız alanda 74 konut vardır. Bu konutlara yer ayırmak adına imarın 3 noktasında zemin artı 3, diğer yerlerde de çarşı olduğu için zemin artı 1 şeklinde bir uygulama yaptık. İdari Mahkeme zemin artı 1 yaptığınız yerdeki mülkiyet sahiplerinin diğer yerde zemin artı 3 yaptığınız için hak kaybına uğradığıyla ilgili bir karar aldı. Biz bunu savunmalarda özellikle bilirkişi ve mahkemeye bunu anlatamadığımızı düşünüyoruz.
SONUÇ DEĞİŞMEZSE İMAR PLANINDA TADİLAT YAPIP
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ
İdari Mahkemenin tavsiyesini uygularsak zemin artı 3 yapmamız lazım. O zaman burası çarşı değil konut alanı olur. 1938’de yapılmış imar planında çarşı alanı olarak sınırlarının çizilmiş alanı konut alanına düşürür ve burada çok sıkıntıya düşeriz. Bir üst mahkeme olarak Konya İdari Mahkemesi’ne itiraz ettik. İtiraz sonucuna göre çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kentsel dönüşümün durduğu anlamına gelmiyor. Bizim burada yaptığımız imar düzenlemesiyle ilgili tekrar bir imar düzenlemesi yaparak yolumuza devam edeceğiz. Ama idari mahkemesi kararının beklenmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Mahkeme böyle bir karar vermeseydi bahar aylarında özellikle belediye mülkiyetlerinin yoğun olduğu alandan başlayarak çarşıyı yapmakla ilgili çalışmalarımıza başlayacaktır. İdari Mahkeme’nin itiraz sonucunu bekleyeceğiz. Sonuç değişmezse imar planında tadilat yapıp kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam edeceğiz.” GÜLSES GAZETESİ


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —