Uluborlu’ya renkli dokunuş

Uluborlu’ya renkli dokunuş

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu tarafından ilçe yaşamına renk katacak bir proje geliştirildi. Öğretim Görevlisi Dilara Pala Öztürk öncülüğünde öğrenciler ilçede belirlenen noktaları güzel

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu tarafından ilçe yaşamına renk katacak bir proje geliştirildi. Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında grafik sanatlarının hayatın içinde daha fazla yer alması amacıyla gerçekleştirilen görsel çalışmalar, ilçeye zenginlik katacak.
ŞEHRİN BELLİ NOKTALARINI GÜZELLEŞTİRECEKLER
Konuyla ilgili bilgi veren Uluborlu S. Karasoy MYO Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dilara Pala Öztürk, toplumda grafik sanatlarının çok iyi bilinmediğini gözlemlediklerini ve buradan yola çıktıklarını dile getirdi. Öztürk, “Biz bunu topluma nasıl anlatırız diye hep düşünüyoruz. Bu yüzden bu yıl mezun olacak öğrencilerimize bitirme projesi olarak Uluborlu’da halkın çok sık gördüğü ve bizce görsel olarak problem olarak görünen noktaları güzelleştirmelerini verdik. Öğrencilerimizi gruplara ayırdık. Her grup kendi tasarımlarını yaptı. Tasarımlar bittikten sonra Uluborlu’nun girişindeki trafo binası, süt ürünleri pazarı, okulumuzdaki koordinasyon merkezi binası belirlendi. Çocuklarımız buralara uygulamaya başladılar, halen devam ediyorlar ve Haziran ayına kadar bu uygulamalar devam edecek.
Aynı çocuklarımız geçen yıl birinci sınıfken burada Anadolu Lisesi’nin okul duvarlarında küçük çaplı çalışmalar yaptılar ve bu halk tarafından çok beğenildi. Güzel tepkiler gelince kendi okulumuzu da güzelleştirelim diye düşündük ve banklarımızı da boyamaya başladık. Öğrencilerimizden ve öğretim görevlisi arkadaşlarımızdan çok güzel tepkiler aldık.
Bugün burada bu çalışmalarımızı yapan öğrencilerimizle birlikte 27.Bandırma Kuş Cenneti Yarışmasına katıldık. Festival kataloğunda sergilenmeye layık bulundu. Bu da bizim için çok büyük bir motivasyon oldu.
Biz burada görsel sanatları halka tanıtmaya yönelik bir girişimde bulunduk. Ama bu illaki görsel sanatlarla sınırlı kalmak zorunda değil. Diğer ilçelerdeki meslek yüksekokulları halkla bütünleşmeye yönelik, bölümleriyle bu tip çalışmalar yapabilir. Uluborlu’da diğer okullar ve hatta kreşler bile öğrencilerimizi bu tür çalışmalar için davet ettiler. Diğer ilçelerden de bize teklifler gelmeye başladı. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösterir” şeklinde konuştu.
Öğrenci Aylin Turan ise “Biz bu işe 4 arkadaş gönüllü olarak başladık. Okulumuzda eksik olduğunu düşündüğümüz yerlerin fotoğraflarını çektik. Hocalarımıza danışarak neler yapabiliriz diye onlara karar verdik. Onlar da sağ olsunlar bize destek oldular” dedi.
Tuğçe Yılmaz da, “300 proje arasında 49 kişi sergilenmeye layık görüldü. Ben de onların arasına girmeyi başardım” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: