Vatan Partisi Üretimde Devrim Yapacak

Vatan Partisi 
Üretimde 
Devrim 
Yapacak

Vatan Partisi Üretimde Devrim Yapacak

Vatan Partisi tarafından yurt çapında yapılması planlanan Üretim Devrimi Kurultaylarının 8’ncisi 5 Aralık Perşembe günü Isparta’da gerçekleşti.
 
Kurultaya Vatan Partisi Lideri Perinçek’in yanı sıra MÜSİAD, IGSİAD, ITSO, TÜRK-İŞ Gülbirlik gibi birçok kurumun temsilcisi ve üreticiler de katılarak sunum yaptı. Kurultayın sonuç bildirgesinde Isparta’da üretim ve ihracat rakamlarının artırılması için alınacak tedbirlere dikkat çekildi. Vatan Partisi, Türkiye’nin dört bir yanında Üretim Devrimi Kurultaylarına devam ediyor. 21 Kasım tarihinde Nevşehir’de başlayan ve sırasıyla Adana, Mersin, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli’de gerçekleştirilen Üretim Devrimi Kurultaylarının 8’ncisi 5 Aralık tarihinde Isparta Barida Hotel’s de gerçekleştirildi. ÜRETİCİLERİ
BULUŞTURAN KURULTAY
Isparta Üretim Devrimi Kurultayında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kurucu İl Başkanı Selim Mustafa Özkutlu, Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Mustafa Küçükyaman, Isparta Genç İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Barış Gümüş, Gülbirlik Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kavak, Türk – İş’e bağlı TOLEYİS Sendikası İl Temsilcisi Ahmet Çetinkaya, Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eşref Bıtırak, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Eski Milletvekili Kazım Üstüner, Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ethem Yurtaslan, Burdur Tüketici Hakları Derneği Başkanı Kemal Aslan, Türkiye – Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Isparta İl Temsilcisi Süha Kaya ve üretici – işadamları sunum yaptı. Barida Hotel’s Eğirdir Salonu’nda gerçekleşen ve yaklaşık 300 üretici – işadamının katıldığı Üretim Devrimi Kurultayı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ISPARTA’NIN ÜRETİCİ GÜÇLERİ
Programın açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Isparta İl Başkanı Bilal Şimşir, “Heyecan verici bir gün yaşıyoruz. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan çıkışını tartışacağız. İşte Isparta’nın üreten güçleri burada. Alın terleriyle birlikte bu salonu dolduruyorlar. Dünya gül çiçeği üretiminin yüzde 65’ini karşılayan, Türkiye elma üretiminin yüzde 25’ini tek başına karşılayan, Türkiye kiraz üretiminin yüzde 15’ini sadece bir ilçesi ile karşılayan, Türkiye kerevit üretiminin yüzde 65’ini karşılayan, maden ihracatında, deri üretiminde Türkiye’de söz sahibi olan Isparta’da Üretim Devrimi Kurultayı’nı gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Az önce verdiğim rakamlar Türkiye’nin çıkış yoluna işaret eden rakamlardır. Türkiye, bu ekonomik sıkıntılardan üreterek kurtulacaktır. İşte o kurtuluş yollarını hep birlikte tartışacağız. Hoş geldiniz” dedi.
KREDİ KARTLARI NÜFUS
CÜZDANIMIZ GİBİ OLDU
Vatan Partisi Lideri Dr. Doğu Perinçek’te yaptığı konuşmada “Üreticilerin destanını yazacağız. Önümüzde destanlar var. Türkiye, büyük sorunların içerisinden büyük çözümlere doğru gidiyor. Buradan üreticiyi baş tacı ilan ediyoruz. Türkiye’yi borç batağından üreticilerimizi baş tacı yaparak çıkaracağız. Herkes borçlu, esnaf borçlu, sanayici borçlu, çiftçi borçlu, memur borçlu. Kredi kartları artık nüfus kağıdımız gibi oldu” dedi.
LAFLA ÜRETİM OLMAZ
Üretimin lafla olmayacağına işaret eden Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Şimdi herkes üretim diyor. Bu doğru. Ama üretim lafla olmaz. Üretim ter dökerek olur. Elini taşın altına koyarak olur. Üreticilerimizin önünü açacağız. Bugüne kadar dolar – borsa vurguncuları en ön saflardaydı. Üreticilerimizi en saflara getiriyoruz. Üretenler Türkiye’yi yönetecek o günlerin eşiğindeyiz. Önümüzdeki mesele üreticinin milli hükümetini kurma meselesidir” diye konuştu.
KUL DÜŞMEDEN HIZIR YETİŞMEZ
“Kul düşmeden Hızır yetişmez” atasözünü hatırlatan Perinçek, “Kul dara düştü, sıkıştı artık. Ama kul dara düşünce Hızır da yetişiyor. Kriz, sıkıntı, bunalım bu böyle gitmez diyoruz. Önce tasarruf ederek başlayacağız, üretim için her yurttaş fedakarlık edecek. Gıda güvenliğini sağlayacağız, herkes doyacak. Güvenliğin güvenliğini sağlayacağız, milli savunmanın ihtiyaçları görülecek. Sağlık hizmetlerinden vazgeçmeyeceğiz. Eğitim hizmetlerinden vazgeçmeyeceğiz. Tasarruf ediyoruz diye halk sağlığını, güvenliğimizi, eğitimimizi göz ardı etmeyeceğiz. Gümrükleri tekrar dikeceğiz, tarımı, kobileri destekleyeceğiz. Ucuz kredi temin edeceğiz. İflasları önlemek için fabrikalara devleti ortak edeceğiz. Kamu, çalışanlar ve mülkiyet sahibinden oluşan bir karma model uygulayacağız.” İfadelerini kullandı.
UMUTSUZLUK YOK,
UMUTSUZLUK NAMUSSUZLUKTUR
Ülkede şu an 224 milyar dolar döviz hesabı bulunduğunu açıklayan Perinçek, dövizi Türk lirası ile değiştireceklerini söyledi. Planlı ekonomi ve sektör bankacılığı da öneren Perinçek; “Cesur olacağız. Üretim devrimi için cesur kararlar almaya ihtiyaç var” dedi. Üretici ve milli karakterde bir hükümete odaklanmak gerektiğini vurgulayan Perinçek, “Güneş artık yeniden doğudan doğuyor, ABD yenildi. Bu tarihi bir fırsattır. FETÖ’nün, PKK’nın yaydığı karamsarlığa kapılmayın! Karamsarlığa paydos! Zengin kaynaklarımız, insanı ve tarihi birikimimiz var. Örgütlenelim, kooperatiflerimizi kuralım. Hızır biziz Hızır yetişiyor. Umutsuzluk yok, umutsuzluk namussuzluktur” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Perinçek, konuşmasında ülkenin bütün emek birikimini ve donanımını seferber eden üretim odaklı ekonomi vurgusu yaptı.
İTHALAT DEĞİL ÜRETİM
Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı 20’nci dönem Burdur Milletvekili Kazım Üstüner de konuşmasında tarım ve hayvancılık politikaları üzerinde durdu. Üstüner, 2018 yılında 1 milyon hayvan ve tonlarca et ithalatı yapıldığının altını çizerek “Son 4 yılda 7 milyar doları aşan hayvansal ithalat yapılmış. Bu rakamı Türk köylüsüne versen hayvancılığı uçururdu. İthalat değil, üretim demenin zamanı geldi de geçti bile” ifadelerini kullandı.
KAYBEDECEK 1 DAKİKAMIZ BİLE YOK
Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eşref Bıtırak, Isparta Deri İhtisas ve Karma OSB’de fabrikaların üretim kapasitesinin 4’te 1’e kadar düştüğünü ifade ederek “Biz Türk milleti olarak üretimden keyif alan bir milletiz. Türkiye zor günlerden geçiyor. Sanayici üretirken batmaya başladı. Deride Türkiye ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan bir pozisyonumuz var. Ancak, çeşitli sorunlarla karşı karşıyayız. Yetişmiş personel sorunu var. Ülke olarak kaybedecek 1 dakikamız bile yok. Üretimi elden bırakmamalıyız” dedi. MİLLİ PARAYLA TİCARET ÖNEMLİ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kurucu İl Başkanı Selim Mustafa Özkutlu da Üretim Devrimi Kurultayında bir sunum yaptı. Özkutlu, konuşmasında stratejik ürün envanterinin önemine işaret ederek “Stratejik ürün envanterinin çıkarılmasına önderlik eden bir derneğin kurucu il başkanıyım. Stretejik ürünlerin tespit edilmesi, üretim rotamız açısından son derece önemli. Üretim yapıyoruz ama üretim yaparken de ithalat yaparak üretim yapıyoruz. Bu sıkıntılı bir durum. Emperyalistler dünyayı finans, enerji, silah sanayi ve sağlık konularıyla yönetiyor” dedi. Özkutlu, milli parayla ticaretin önemine de dikkat çekerek “Ülkemizde dövizi yatırım aracı olarak görenler var. Milli parayla ticarete önem vermek zorundayız. Faiz haram diyoruz ama dövizi yatırım aracı olarak görüyoruz. Bu olacak iş değil” diye konuştu.
ISPARTA’NIN TÜM GÜLSUYUNU ÇİN’E SATSAK…
 Isparta Genç İşadamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Barış Gümüş’te yaptığı sunumda Isparta halısı ve gül üretimi konusuna dikkat çekti. Gümüş, “Isparta halısı artık dokunmuyor. Düne kadar Antep Halısı nedir bilmezken şimdi herkes Antep halısı kullanıyor. Çok ilginçtir, Türkiye’nin ilk ve tek Halı, Kilim ve Etnografya müzesini Isparta’ya açtık. Bir ilin marka değerini müzeye kaldırdık” dedi. Gümüş, “Isparta’da gül çiçeği alım fiyatı 7,80 TL olarak açıklandı. Bu rakam 2 yıl önce 9,20 TL idi. Maliyet artışlarını düşünürsek bugün 7,80 TL olan rakamın en az 12 TL olması gerekiyor. Ama şartlar böyle gelişti. Gülyağı 12 bin Euro idi, bugün 4 bin 500 Euro’ya müşteri arıyoruz. Bu sorunların konuşulması, çözüm yollarının değerlendirmesi önemli. Bu kurultayı da bu sebeple çok önemsedik. Gülsuyu ile Çin oldukça yakından ilgileniyor. Isparta’nın tüm gülsuyunu Çin’e satsak Çin’in ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayabiliyoruz” şeklinde konuştu.
GENÇLER ÜRETİME
YÖNLENDİRİLMELİ
Isparta Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ethem Yurtaslan da sunumunda üreticinin en büyük sıkıntısının maliyetler olduğunu söyledi. Yurtaslan, tarım ve hayvancılıkta genç nesilin üretime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türk İş’e bağlı TOLEYİS Isparta İl Temsilcisi Ahmet Çetinkaya’da Türkiye’nin tüketim toplumu haline getirilmek istendiğini kaydederek Hem devletin hem de özel sektörün üretim yapması gerektiğini savundu. Çetinkaya konuşmasında işçilerin sendikal haklarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
ÜRETİM MİLLİ VE HALKÇI OLMALIDIR
Burdur Tüketici Hakları Derneği Başkanı Kemal Aslan’da sunumunda üretimin milli ve halkçı olması gerektiğini savundu. İlaç sanayinden örnekler veren Aslan, “Güvenliksiz gıdalarla önce bizi kanser ediyorlar, sonra yine onların ürettiği ilaçlarla tedavi etmeye kalkıyorlar. Üretim milli ve halkçı olmalıdır” dedi. Aslan, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek’e Burdur’lu kadınların mermer tozundan ürettiği biblo hediye etti.
TÜRKİYE’NİN HIZIR’I ÇİN
HALK CUMHURİYETİ
Türkiye – Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Isparta İl Temsilcisi Süha Kaya da konuşmasında “Sayın Genel Başkan konuşmasında kul düşmeyince Hızır yetişmez dedi. Türkiye’nin Hızır’ı Çin Halk Cumhuriyeti’dir. Sayın Genel Başkan Perinçek’te bu noktada önemli bir anahtardır. Türk – Çin ilişkilerini engellemek isteyenler var. İşte bu Uygurlar meselesinin altında da bu durum yatıyor. Bakın Avrupa ve ABD Türkiye’nin biletini kesti. Çin, Kore gibi mucize yaratmış müttefikler oluşturmalıyız çevremizde. Atatürk’ün Cumhuriyet’i kurduktan sonra yaptığı kalkınma hamlesi gibi adımlar atmalıyız” diye konuştu.
MADEN KAYNAKLARIMIZ
DEĞERLENDİRİLMELİ
Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Mustafa Küçükyaman da konuşmasında Türkiye’de madencilik sektöründe ciddi bilgi kirlilikleri olduğuna işaret etti. Küçükyaman, doğayla en barışık sektörün madencilik sektörü olduğunu söylediği konuşmasında ülkenin maden kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından Üretim Devrimi Kurultaylarının sonunda Ankara’da yapılacak olan Büyük Üretim Devrimi Kurultayı için delege seçimi yapıldı. Kurultay Sonuç bildirgesinin de oylanmasının ardından Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek iş insanlarıyla özel bir toplantı gerçekleştirdi.
Vatan Partisi Lideri Perinçek, daha sonra partililerin ve iş insanlarının katıldığı yemek programına katılarak burada partisine yeni üye olan isimlere rozet taktı.
 

Anahtar Kelimeler: partisi?retimdedevrimyapacak vatan