Yaşam Merkezi’nde Otel ve AVM kesinlikle olmayacak!
Süleyman Demirel Üniversitesi’ne yapılacak Yaşam Merkezi projesinin Mimarı YDA Grup Başkanı Hüseyin Arslan, kamuoyunun endişelerini ortadan kaldıracak açıklamalarda bulundu. SDÜ’ye yapılacak Yaşam Merkezi’nde kesinlikle otel ve alışveriş merkezi olmayacağını ifade eden Arslan, 16 bin m2 alanda öğrenci ve öğretim üyelerine yönelik alanlar oluşturulacağını bildirdi.
YDA Grup Başkanı Hüseyin Arslan, “Biz burada 16 bin metrekare alanda bir yaşam merkezi yapacağız. Kampüse baktığınız zaman çok dağınık ve büyük bir kampus. Ancak öğrencilerimizin hatta öğretim görevlilerimizin doğru düzgün oturabilecekleri mekanlar açısından da maalesef eksik olan bir kampus var. Biz bu eksiği gidermek adına 16 bin metrekare sosyal alanı olan bir yaşam merkezi dizayn ettik. Bu yaşam merkezinde öğrencilerin günlük ihtiyaçlarına yönelik kafeteryalar olacak, büyük bir kütüphanemiz olacak, etüt merkezleri olacak. Öğrenci arkadaşlarımız etüt merkezlerine geldiğinde hem derslerini çalışabilsinler hem de vakit geçirebilsinler. Arkadaşlarımız meydanı öyle bir dizayn ettiler ki burada üniversitede yarım günde yapılacak etkinliklerin merkezi olacak. Orada çok rahat bir amfi tiyatro yapıldı. Burada bir konser verilebilecek, etkinlik yapılabilecek” dedi.
Tartışmalara neden olan SDÜ Yaşam Merkezi Projesi’ni yapacak olan YDA Grup Başkanı Hüseyin Arslan’ı Isparta’ya geldi. SDÜ İnşaat Kulübü’nün konuğu olarak üniversiteye gelen Arslan, yapılacak Yaşam Merkezi projesindeki endişelere son noktayı koydu. Arslan, SDÜ’ye uygulanacak proje içerisinde alışveriş merkezi ve otelin olmayacağını altını çizerek anlattı.
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
YDA Grup Başkanı Hüseyin Arslan, şu açıklamayı yaptı: “Maalesef biz bu yatırıma başladığımız zaman Isparta’da bir çok sanki otel yapılıyor, bir alışveriş merkezi yapılıyor, ticaret merkezi yapılıyor gibi söylentiler çıktı. Halbuki öyle değil. Bizler YDA Grup olarak bu yatırımı yaparken, başka üniversitelerde de bu yatırımlarımız devam ediyor. Buradaki proje üniversiteyle muhabbetimizden sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz çalışmalardan bir tanesi.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ VEYA OTEL KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE OLMAYACAK
Biz burada 16 bin metrekare alanda bir yaşam merkezi yapacağız. Kampüse baktığınız zaman çok dağınık ve büyük bir kampus. Ancak öğrencilerimizin hatta öğretim görevlilerimizin doğru düzgün oturabilecekleri mekanlar açısından da maalesef eksik olan bir kampus var. Biz bu eksiği gidermek adına 16 bin metrekare sosyal alanı olan bir yaşam merkezi dizayn ettik. Bu yaşam merkezinde öğrencilerin günlük ihtiyaçlarına yönelik kafeteryalar olacak, büyük bir kütüphanemiz olacak, etüt merkezleri olacak. Öğrenci arkadaşlarımız etüt merkezlerine geldiğinde hem derslerini çalışabilsinler hem de vakit geçirebilsinler. Arkadaşlarımız meydanı öyle bir dizayn ettiler ki burada üniversitede yarım günde yapılacak etkinliklerin merkezi olacak. Orada çok rahat bir amfi tiyatro yapıldı. Burada bir konser verilebilecek, etkinlik yapılabilecek. Ama şunu net olarak söyleyeyim alışveriş merkezi veya otel kesinlikle ve kesinlikle olmayacak. Bir husus daha var, bunun da bilinmesinde fayda görüyorum. Biz üniversitenin mimari görüntüsüne uyum sağlamak amaçlı ,yüksek katlı binalar yapmayı da düşünmüyoruz. Özellikle bu konuda sayın rektörümüze şükranlarımı arz ediyorum. Bu nasıl dizayn edilsin diye beraber karar veriyoruz. Üniversitenin genel mimari yapısını bozmayacak daha kısa katlı alternatif üzerinde karar verdiler, öyle devam ediyoruz.
AĞUSTOS-EYLÜL GİBİ KAZMA VURMAYI ÜMİT EDİYORUZ
Şuanda oranın bir plan izni gerekiyor. Bu da askı sürecinde. İnşallah Haziran ayı ortasında askıdan inecek. Biz mimari projeyle, kesin projelerimizi hazırladık. Askıdan inmesi ve onaylanmasının ardından süratle belediyemize mimari projelerimizi onaylanması için vereceğiz. Tahmin ediyorum inceleme ve onaylanma sürecinden sonra da en geç bu projemize Ağustos-Eylül ayı gibi başlamayı ümit ediyoruz. En kısa zamanda da bu projeyi üniversitemize kazandırmak istiyoruz.”
Daha sonra Arslan, Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Kulübü düzenlediği “İnşaat Sektörünün Mühendislik Eğitiminden Beklentileri” konulu bir etkinlikle öğrencilerle buluştu.
Mühendislik Fakültesi E-8 Amfi’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İnşaat Kulübü Başkanı Adem Barlas, 2008 yılından bu yana düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi vererek geleceği birlikte inşa edeceğiz misyonuyla yarınlara ışık tutacaklarını söyledi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi ise 40. yılını kutlayan fakültenin eğitim kalitesini artırma yolunda çalışmalarına devam ettiğini belirterek sektör hakkında öğrencilere yararlı bilgilerin sunulacağı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.
YDA Grup İnsan Kaynakları Müdürü Kaya Kayacan da YDA Grup’un faaliyet gösterdiği alanlar hakkında bilgi vererek öğrencilerin kendi ayaklarının üstünde durmaya başladığı üniversite yıllarının önemine vurgu yaptı. Kayacan, “Öğrencilik yıllarınızda yoğun bir eğitim döneminden geçiyorsunuz. Hedefler doğrultusunda deneyim kazanıp, gerekli ihtisasları yapıp, bireysel ve mesleki açıdan kendinizi geliştirerek ilerlemek istediğiniz alanda emin adımlarla ilerleyin” diye konuştu.
YDA Grup Genel Müdür Yardımcısı Cahit Yılmaz da “Eğitim hayatınızı tamamlayıp mesleğe adım atarken şantiye ya da büroda yer alacaksınız. Kendinizi hangi alana yakın hissettiğinizi belirlemede staj çok etkili olacaktır. Meslek hayatına atıldığınızda düzen ve disiplin içinde hareket etmeli, araştırmacı olmalısınız” mesajını verdi.
Etkinlikte son olarak planlı ve istikrarlı büyüme politikasıyla inşaat sektöründe hizmet veren başarıları ile gençlerimize rol model olan YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, öğrencilerle buluşarak sektör hakkındaki deneyimlerini aktardı. Kullandığımız yollarla, hastanelerle, evlerle, bürolarla hayatımızın her alanında yer alan inşaat mühendisliğinin önemine değinen Arslan, yoğun rekabet alanına sahip meslekte başarılı olmak için öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 4 yıl boyunca teorik eğitimin verildiği inşaat mühendisliği eğitiminde pratiği kapsayan eğitimlerin yer alması gerektiğine de değinen Arslan, pratik eğitimin önemine vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından ülkemize verdiği hizmet, kabiliyetli fakat imkânları sınırlı gençlerin kendilerini geliştirmelerine sağladığı olanak, örnek ve özendirici saygın meslek yaşamı dolayısıyla YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan’a, “Toplumsal Katkı Ödülü” takdim edildi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Üniversite yönetimi olarak inşaat sektöründeki başarılı çalışmaları ve rol model kişiliği ile ülkemize önemli katkılar sağlayan Arslan’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.