Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Yaşar Erbil Hoca 5 Yıldır Uyarıyordu; Sokaklar da Zombi Gibi Dolaşacaklar Demiştim

Yaşar Erbil Hoca 5 Yıldır Uyarıyordu; Sokaklar da Zombi Gibi Dolaşacaklar Demiştim

ISPARTA 25.07.2024 23:55:00 0
Yaşar Erbil Hoca 5 Yıldır Uyarıyordu;  Sokaklar da Zombi Gibi  Dolaşacaklar Demiştim

Bingöl’de madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu, tartıştığı kişiyi bıçakladıktan sonra kaçarken çevredekilere saldırdı. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bingöl'de Bahçelievler Mahallesi Eski Hal mevkisinde madde bağımlısı bir kişi, tartıştığı kişiyi bıçakla yaraladı. Şüpheli, kaçarken de bıçakla çevredekilere saldırdı. 

Geçtiğimiz senelerde ‘yakında sokaklar zombi gibi dolaşan bağımlılar ile dolacak’ açıklamasıyla gündem olan ve uyarılarda bulunan UYUMDER Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Olayın acısını yakınları yaşıyor, olay çoktan kilim altına süpürüldü bile diyerek sözlerine başlayan Yaşar hoca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yine her zamanki gibi televizyonlarda hepimiz seyrettik, üzüldük, vah vah, tüh tüh dedik ölen öldüğü ile kaldı, acıları da anne babasına kaldı maalesef. Geçtiğimiz senelerde Bağcılar semtinde yaşanan yine bir uyuşturucu bağımlısının, annesinin kafasını kesip atmasının ardından, annene nasıl kıydın sorusuna anneme söyleyin ceza evine iç çamaşır göndersin, benim için üzülmesin dedi. Bu cevap çok enteresan bir cevaptı. Herkes beddua edip söylendi fakat bu cevaptaki ayrıntıyı çoğu kişi fark edip anlayamadı. Buradaki olayda bir nevi bunun benzeri. Ben soruyorum bir uyuşturucu bağımlısı bu durumlara gelinceye kadar bu insanlar neredeydi? Bu idareciler, bu bağımlının yakınları neredeydi. Şüphesiz yakınları bizler gibi çırpınmıştır ya da nasıl bir tedavi yöntemi aldı ki bu çocuk arınamayıp bu hale geldi? Her zamanki gibi 3 maymunları çok seviyoruz. Bu vakayı da kilimin altına süpürdük ve haberin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen şimdiden unuttuk bile. Az önce de söylediğim gibi olay oldu ve acıları ailelerine kaldı. 

Erbil, devletin terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığını örnek göstererek, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda da ivedilikle adım atması gerektiğini vurguladı. Erbil, "Devletimiz şu anda nasıl terör örgütlerini çökertiyor ve de bitirmek üzere ise, bu uyuşturucu bağımlılıklarıyla mücadele konusunda da ivedilikle tüm illere UYUMDER gibi rehabilitasyon yerleri açılıp, milyonlarca bağımlıyı rehabilite etmek zorunda ve bunun da kökünü kazımak için adımları atmak zorunda. Yoksa işimiz vahim’ dedi.

Uyumder Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Ben bunu 5 yıldır söylüyorum. Son zamanlarda kullanılan uyuşturucular şizofrenik ve bipolar bozukluğuna yol açıyor. O yüzden bir an önce bu yavrularımızı tedavi altına almak zorundalar.  Önlem konusunda zaten Yeşilay ve Yedam gerekli tedbirleri alıyor. Fakat milyonlarca bulaşmış, kirlenmiş bu yavrularımızı tedavi etmedikleri sürece daha nice bağcılar ve nice Bingöl vakaları olacaktır’ dedi. 


Pazar 28.4 ° / 17.2 °
Pazartesi 27.5 ° / 16.2 °
Salı 26.9 ° / 15.6 °