Bugün, 27 Haziran 2024 Perşembe

Yaz Kur’an Kursları Ne Zaman Başlıyor?

Yaz Kur’an Kursları Ne Zaman Başlıyor?

EĞİTİM 19.06.2024 18:25:00 0
Yaz Kur’an Kursları Ne Zaman Başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl açılacak olan ve kayıtları 10 Haziranda başlamış olan Yaz Kur’an Kurslarının 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. 

2024 YAZ KUR'AN KURSLARI NE ZAMAN 

BAŞLIYOR? DİYANET TAKVİMİ AÇIKLADI

Yaz Kuran kursları, her yaştan insana Kuran okumayı ve anlamayı öğreten kurslardır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bu kurslara, yoğun katılım söz konusu olmakta. Yaz tatilinde camilerde Kur’an kursuna gitmek isteyen çocuklar ve velileri Diyanet yaz kur’an kursu başvuru tarihini sorguluyor. Peki 2024 Diyanet yaz kuran kursu ne zaman başlıyor? Camilerde yaz kursu başvurusu ne zaman? İşte detaylar.

Her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciyenin katıldığı yaz Kur’an kursları başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel hale gelen Yaz Kur'an Kursları bu sene de yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Camilerde ve Kur'an kurslarında açılacak kurslar, Kur'an-ı Kerim okumayı, tecvid kurallarını, dini bilgileri ve ahlaki değerleri öğrenme imkanı sunuyor. Peki 2024 yılı yaz Kur'an kursu ne zaman?

CAMİLERDE YAZ KUR’AN 

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kursları bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başlayacak. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim 01 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacak.

Yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat sunulan kurslara kayıtlar, 10 Haziran-08 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Öğrencilerde sorumluluk, fedakarlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi değerlerin geliştirilmesi amaçlanan Yatılı yaz Kur’an kurslarına kayıtlar; birinci dönem için 27 Mayıs-08 Temmuz 2024’te, ikinci dönem için 22 Temmuz-05 Ağustos 2024 tarihlerinde alınacak.

Öğrenciler yaz tatili başlamadan, Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve Dini Bilgilerini artırmak suretiyle verimli bir tatil dönemi geçirmek için il/ilçe müftülüklerine başvuru yapabilecek.

YATILI YAZ KUR’AN KURSLARI 

PROGRAMINA KATILMA YAŞI KAÇ?

2024 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 4-22 yaş arası çocuklar ve gençler için hazırlanan Yaz Kur’an Kursları Programı" da uygulanacak.

Yaz Kur’an kursları, bu yıl da sadece dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğretmekle kalmıyor. Ayrıca çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer verilecek. Tüm bu aktiviteler ve dini eğitim, çocukların hem manevi, hem de sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. 2024 Yaz Kur’an Kursları, çocuklara ve gençlere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmenin yanı sıra, yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme imkanı da sunuyor. Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler sayesinde, çocuklar hem yeni bilgiler öğreniyor, hem de keyifli vakit geçiriyorlar.


Anahtar Kelimeler: Kursları Zaman Başlıyor?
Perşembe 32.4 ° / 19.6 °
Cuma 32.8 ° / 18.1 °
Cumartesi 29.6 ° / 18.6 °