Bugün, 30 Haziran 2024 Pazar

Yeni Yasak Geldi Sürücüler Artık Bu Rakamdan; Daha Hızlı Süremeyecekler!

Yeni Yasak Geldi Sürücüler Artık Bu Rakamdan; Daha Hızlı Süremeyecekler!

GENEL 25.06.2024 23:57:00 0
Yeni Yasak Geldi Sürücüler Artık Bu Rakamdan;  Daha Hızlı Süremeyecekler!

Türkiye'de trafikte yeni bir dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, 2024 yılı için otoyollarda ve şehir içi yollarda hız sınırlarını yeniden düzenliyor. 

Önceki yıllarda yapılan düzenlemelerle belirli otoyollarda hız limitleri artırılmıştı. Edirne-İstanbul, İstanbul-Ankara ve Niğde-Mersin-Şanlıurfa gibi otoyollarda hız sınırları 120 km/s'den 130 km/s'ye çıkarılmıştı. Şimdi ise yeni düzenlemelerle, yolların durumuna göre özel hız limitleri belirlenecek.

Türkiye'de 2024 yılı için trafikte ve otoyollarda hız sınırları yeniden belirleniyor. İçişleri Bakanlığı, hız sınırlarını artırarak trafikte güvenliği ve akışı iyileştirmeyi planlıyor.

Geçmiş düzenlemelerde, Edirne-İstanbul ve İstanbul-Ankara otoyollarında hız sınırları 120 km/s'den 130 km/s'ye yükseltilmişti.

Ayrıca, Kuzey Marmara otoyolunda hız sınırı 140 km/s'ye çıkarılmıştı. Yeni düzenlemelerle birlikte, yolların özelliklerine göre özel hız limitleri belirlenecek ve şehir içi hız sınırları konusunda da çalışmalar tamamlanacak. Bayram sonrası nihai kararların açıklanması bekleniyor.

PEKİ YENİ DÜZENLEME NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Temmuz 2022 tarihi itibari ile yapılan düzenleme sonrasında: Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s, Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarılmasına karar verilmişti.

Türkiye'de yeni yapılan otoyolların devreye girmesiyle hız sınırları bir kere daha devreye girmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından yeni düzenlemeye gidileceği açıklanırken bakanlığın yolların durumuna göre Türkiye geneli standart bir uygulama yerine yolların kendisine göre özel hız limitleri de belirleyebileceği ifade edildi. Şehir içi hız sınırı konusunda da çalışmaların olduğu belirtilirken bayramdan sora tüm bu çalışmaların sonlandırılarak nihai kararın verilmesi bekleniyor.


Pazar 26.8 ° / 16 °
Pazartesi 27.6 ° / 15 °
Salı 30 ° / 16.3 °